Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

Hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Nemrég született a gyerekünk (3 hete).

Anyumék nagyon próbálnak segíteni, nekem/nekünk a férjemmel.

Anyósoméknál meg mindig azt érzem, hogy “jönnének vendégségbe”. Persze felajánlják, hogy szóljunk, ha segítség kell, de anyum meg bemegy a wc-be észreveszi, hogy nincs kitakarítva megkérdezi, hogy gond-e, ha kitakarítja és ha azt mondom nem, akkor megcsinálja.

Most anyósomnak nyilván nem fogom azt mondani, hogy takarítsa ki a wc-t, ha nem ajánlja fel magától, de így meg egy pár hetes baba mellett teher, hogyha sokat jönnek.

Viszont így meg azt érzik, hogy anyumékat “gyakrabban” hívjuk, mint őket és a férjemet is zavarja, hogy az “ő szüleit nem akarom itt látni”.

Persze jó fáradtak is vagyunk, ami egyikünk türelmének sem kedvez.

Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?

2023. jún. 21. 10:40
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/121 anonim ***** válasza:
80%

Én nem értek egyet azzal, hogy belemenjen a kerdező ebbe az ovis jatszmába, hogy akkor az ő anyja se mehet olyan gyakran. Felnőtt emberekről van szó. A kerdező anyja segít a háztartásban, nehogy már most azért ne tudjon annyit segíteni, amennyit kéne, mert az anyós, aki amúgy nem akar segíteni, csak enni, be van sérülve azon, hogy HÁNYSZOR megy. Mint egy dedós. Érted, az mindegy, hogy mit csinál, meg hogy a masik mama hasznosat is csinal... de szamolgatjuk, hogy hanyszor lehet menni!

Lehet beszélni anyóssal, kerdező, de amíg a férjed nem a te oldaladon áll, addig teljesen felesleges. Teljesen ugyanazt kell képviselnetek, különben ebböl az lesz, hogy a ferjed probalja jatazani a megfelelősdit feléd es az anyja felé is, abból meg vegkepp nem lehet jól kijönni.

2023. jún. 22. 13:26
 112/121 anonim ***** válasza:
55%
Húúú. Az én lányom ugyan már 2 éves, de rosszul voltam attól, mikor valaki próbál segíteni. Nem, ne pakoljon, turkáljon a sz@ros wc-ben senki. Nekem az volt a segítség, hogy amíg babáznak, nyugodtan ki tudok teregetni, gyorsan el tudok ugrani a boltba, stb. Ne haragudj de ez nagyon gáz. Az én babám mellett se jutott sok idő a pihenésre, de ha azt akarod, hogy takarítson valaki helyetted, akkor bérelj fel valakit, aki segít.
2023. jún. 22. 19:37
 113/121 anonim ***** válasza:
100%
Ne keltegesd a babát! Persze, minden védőnő és orvos mondja, de ne! Míg én is felkeltettem, állandóan sírt, lógott a mellemen. Ha aludni akar, akkor aludjon.
2023. jún. 22. 19:53
 114/121 anonim ***** válasza:
57%
43-a fú hát kèpzeld sztem az anyósnak van annyi gógyija hogy ràtartson a màsikra .Eleve jól esik az embernek ha magàtol felèri anyós èsszel hogy csinàlom nem pedig pofàzok .Főleg hogy van egy szoptatós anyuka aki az sem tudja hogy merre forduljon plussz ott van a pici baba .Könnyű fejben kigondolni mit mikor kell csinàlni de gyakorlatban nehezebb mèg az anyós csak nehezíti a dolgokat nem megkönnyîti.
2023. jún. 27. 13:58
 115/121 anonim ***** válasza:
77%
32-es lehet azèrt nem èrted mert a te anyósod ritka jófej hidd el nem mindenkinek adatik meg .Azt meg èrzi tudja az ember hogy a màsik fèl mennyire segitőkèsz meg plussz problèmàs ő ekkor még akkor èr rà stb .
2023. jún. 27. 14:04
 116/121 anonim ***** válasza:
100%
Mi van azóta, kérdező?
2023. jún. 27. 14:04
 117/121 anonim ***** válasza:
82%
Kedves kèrdező de ha a fèrjed nemondja meg az anyjànak hogy most lègyszives ne gyertek pihenünk te fàradt vagy még szólunk ha kell segitsèg akkor nem tudom hogy mit vàrsz .Ezt a fèrjednek kellene megmondani mert te totàl ki vagy egy teljesen új helyzetben vagy ès most a pici baba körül forog minden neked rà kell a leges legjobban fokuszàlnod vele kell törődnöd mindenki màs csak utàna jön anyós após .
2023. jún. 27. 14:33
 118/121 anonim ***** válasza:
75%
Ezen meg tök hülyesèg megsèrtődni ez nekem nevetsèges nektek is van sajàt provàtszfèràtok nektek is jàr a pihenès .Nem èrtem ezt az anyóst hogy ekkor még akkor akár jönni .Elvileg neki kellene jobban alkalmazkodni hozzàtok nem fordítva .
2023. jún. 27. 14:35
 119/121 anonim ***** válasza:
72%
Privàtszfèràtok*
2023. jún. 27. 14:36
 120/121 anonim ***** válasza:
36%

"nektek is van sajàt provàtszfèràtok nektek is jàr a pihenès"

Így van. És a kérdező férjének is j@rna, de neki el kell viselnie, hogy az anyósa, a kérdező anyja ott van náluk kétnaponta, csak az övé nem mehet.

2023. jún. 27. 15:29
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!