Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

Hogy kezelnétek ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Nemrég született a gyerekünk (3 hete).

Anyumék nagyon próbálnak segíteni, nekem/nekünk a férjemmel.

Anyósoméknál meg mindig azt érzem, hogy “jönnének vendégségbe”. Persze felajánlják, hogy szóljunk, ha segítség kell, de anyum meg bemegy a wc-be észreveszi, hogy nincs kitakarítva megkérdezi, hogy gond-e, ha kitakarítja és ha azt mondom nem, akkor megcsinálja.

Most anyósomnak nyilván nem fogom azt mondani, hogy takarítsa ki a wc-t, ha nem ajánlja fel magától, de így meg egy pár hetes baba mellett teher, hogyha sokat jönnek.

Viszont így meg azt érzik, hogy anyumékat “gyakrabban” hívjuk, mint őket és a férjemet is zavarja, hogy az “ő szüleit nem akarom itt látni”.

Persze jó fáradtak is vagyunk, ami egyikünk türelmének sem kedvez.

Ti hogyan kezelnétek ezt a helyzetet?

2023. jún. 21. 10:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/121 A kérdező kommentje:

40. Szóval szerintetek az lenne a megfelelő reakció, hogy anyósomnak is mondom, hogy lehet jönni mondjuk felsöpörni holnap?

Anyum hazafelé ugrik be munka után. A férjem korábban hazaér, ő csak 4 órában dolgozik ezen a héten.

Anyósom részéről meg “vannak ráutaló jelek”. Pl. Ők itt vannak már egy órája amikor anyum megjön és hoz vacsit (diétán vagyok, ezért naponta/max két naponta kell nekem főzni, ráadásul olyasmit, amit nem is lehet berendelni étteremből az allergiáim miatt), mondja, hogy akkor terítsünk és vacsorázzunk meg. Anyósom és apósom azt is nyugodtan hagyja, hogy anyum kiszolgálja, tovább beszélget apósommal, miközben én szoptatok a szomszédban, a férjem meg segít anyumnak teríteni.

Vagy mondjuk egy ilyen helyzetben szólni, hogy figyu jó lenne, ha ti is beállnátok vacsit csinálni? A férjem amúgy nem akar szólni a szüleinek, mert “náluk nem szokás a vendégeknek pakolni”.

2023. jún. 21. 12:24
 42/121 anonim ***** válasza:
94%

"A férjem amúgy nem akar szólni a szüleinek, mert “náluk nem szokás a vendégeknek pakolni”."

És ahhoz mit szól a férjed, hogy a te anyád kérdés nélkül takarít nálatok? Vagy ő nem vendég, csak az ő szülei?

2023. jún. 21. 12:29
 43/121 anonim ***** válasza:
75%

Fú, ne legyél már ilyen egyszerű és buta, kérdező. Most te szivatsz minket?

Amikor átmegy anyósod, megmondod neki, hogy "Julika, most kihasználnám, hogy azt mondtad, szóljak, ha segítség kell, nem pakolnád ki a mosogatót/teregetnél ki/porszívóznál fel?"

Ennyi. Mondjuk azt se értem, anyád mit segít azzal, hogy kipakolja a kaját, mintha ezt a férjed nem tudná megtenni. Miért kéne ebbe belenyúlnia anyósodnak is, hát nálatok hány ember kell ahhoz, hogy odarakjon az asztalra pár tányért?

De nem is tudom elképzelni, ha egy 3 hetes mellett nem tudjátok a férjeddel ketten ellátni a háztartást, mit fogsz kezdeni egy 1,5 évessel.

2023. jún. 21. 12:31
 44/121 anonim ***** válasza:
31%

Milyen nők válaszolnak itt...

0 empátia egy 3 hetes gyerekágyas anyuka iránt.

Szégyelljétek magatokat! Bugrisok.

2023. jún. 21. 12:32
 45/121 anonim ***** válasza:
67%

Amúgy durva, milyen életképtelenek vagytok ketten a férjeddel, nem is értem, miért kellett nektek gyerek, ha még ti magatok is azok vagytok.

Ő nem tud se megfőzni, kitakarítani, miközben otthon van vagy csak 4 órában dolgozik, de még egy sz*ros wc-t sem tudtok megpuculni, te is itt hisztizel, mint egy 12 éves, hogy anyós nem takarítani jár hozzátok.

Várni kellett volna még azzal a gyerekvállalással, ha ennyire nem tudjátok ellátni magatokat. A gyerek is putriban fog felnőni, ha anyád nem viszi a saját háztartása mellett a tieteket is?

2023. jún. 21. 12:35
 46/121 anonim ***** válasza:
69%

De milyen empátiával kellene itt lenni?

Az anyós meg meri nézni heti 1(!) alkalommal a saját fia gyerekét, és akkor anyukának ez is sok, emiatt is veszekszik, merthogy a wc-t pucolná inkább nála ahelyett, hogy esetleg megfogja az unokáját.

A férjének meg k*ss a neve, ő viselje el kétnaponta a nyakukra járó anyóst.

2023. jún. 21. 12:37
 47/121 anonim ***** válasza:
10%
Nyugi 2 fiúgyermekes szülésznő anyuka,a menyeid meg fogják találni az okot hogy beléd álljanak és utálhassanak.
2023. jún. 21. 12:38
 48/121 anonim ***** válasza:
89%
Tudom, hogy nem ez volt a kerdés, de ha fejsz, csak egyre rosszabb lesz, soha az életben nem fog beállni a kereslet-kinálat, mert mindig tul fogsz termelni, hiszen lefejed. Aztan jön a mellgyulladas. Ne fejj. Szoptass, amennyit csak birsz, de ne fejj. Az első pár hetben ömlik. Aztán majd beáll.
2023. jún. 21. 12:38
 49/121 anonim ***** válasza:
72%
Ha olyanszinten vadidegenként kezeled anyósékat, hogy meg se mersz mukkanni, ha valamit szeretnél tőle kérni, ne csodálkozz, ha nem érzi magát otthon nálatok és kimarad a dolgokból. Talán ha jobb viszonyt alakítanál ki vele, nem csinálnád a felesleges, értelmetlen feszkót, ő is máshogy állna a dolgokhoz. Utolsó válaszodban meg már dirigálni akarsz neki, nem segítséget kérni tőle. Hatalmas nagy különbség. Egyébként ha 3 hetes gyerek mellett ennyi időd van nyomkodni a telefont, fordíthatnád ezt az időt a rendrakásra is és minden probléma megoldódna...
2023. jún. 21. 12:39
 50/121 A kérdező kommentje:

#50 Fejés közben vagyok…

#47 Az a problémám, hogy az anyósom is két naponta akar jönni, nem az, hogy heti egyszer jön.

2023. jún. 21. 12:49
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!