Gyereknapi ajándék más-más értékben két unokának, én fújom fel?
Ott kezdeném, hogy nem látom értelmét a gyereknapi ajándékozásnak, de ha anyós venni akar az unokáinak, had vegyen.
Adott egy mozaik család. Páromnak van már egy iskolás gyereke az előző házasságából és van egy közös kisbabánk. A nagyobb kapott egy közel 18eft értékű, hasznos játékot, a kicsi meg 2db, összesen ezer ft-ot érő dolgot, amiből az egyik amúgy is le volt árazva 60%-kal.
Páromnak megjegyeztem az értékkülönbséget, kíváncsi voltam a véleményére. Szerinte nem az érték számít, hanem hogy mennyire hasznos az ajándék, és hogy mit vegyenek egy egy éves babának ennyi pénzért hasznosat, hát semmit.
Nem mondom, hogy kialadtam, de sz@rul esik, na... Szerintetek tényleg feleslegesen vettem a szívemre vagy igazam van?
Én nagymama vagyok. Nálam is két unoka van. Az egyik 2,5 éves a másik 7 éves.
Természetes, hogy a nagyobbnak korának megfelelő, akár értékesebb ajándékot veszek, mert már értelmesebb. A kicsinek pedig szintén korának megfelelő fejlesztő játékot. Nálam is van eltérés a két ajándék áránál, mert a nagyobb gyereknek minden sokkal drágább is.
De ez nem megkülönböztetés, hanem célszerűség. Nincs ezzel semmi gond. A menyem mindig mondja, hogy a kicsinek minden ajándéka megvan (a nagyobbtól) ami korának megfelelő, ne vegyek semmit. De mindig megállapodunk valami fejlesztő játékban. A nagynak mindig könyvet ajánl és megmondja, hogy most mi iránt érdeklődik a gyerek. Én mindig megkérdezem.
Remekül össze lehet hangolni a dolgokat, csak akarni kell és soha, de soha nem az ajándék értékét nézni. A lényeg, hogy gondol rá.
Én ezt anyaként és két kamasz fiam okán, leendő anyósként is igazságtalannak tartom.
De úgy tűnik egyedül vagyok ezzel a véleményemmel.
Nálam lehetetlen kategória a két gyerekemnél különbséget tenni.
Amikor két unoka között több év korkülönbség van, lehetetlen egyforma értékű ajándékot venni. Nem az ár a lényeg, hanem amit kap annak örülni tudjon és hasznos legyen.
Nekem 2 fiam van 1 év különbséggel, ha az egyik lego mentőállomást kapott, akkor a másik lego rendőrállomást. Viszont árban sok különbség volt, de senki nem érdekelt az ára. Soha nem az ár a meghatározó.
27.
De igen, az ár a meghatározó a kérdezőnél.
Miért a saját életeteket elemzitek?
Egy kisbabának minek venne tizenezres ajándékot?
De egy undorító ember vagy. Szedd el az összes pénzét, te hiéna.
Fogadok ha te a szülinapjára elmégy felköszönteni, akkor is tartod a markodat a köszöntésért cserébe, és jól tele zabálod magad nála.
Fösvény, fillérbaxxó
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!