Nők, őszintén, a ti anyátok is magyaráz a menyének (sógornőtöknek) és rátelepszik a fiára?
Sok olyan kérdés van gyakorin, akár ebben, akár a gyerekvállalás kategóriában, ahol a feleségek az anyósukat ekézik, mert állítólag mindenbe beleszól, rátelepszik a fiára, magyaráz a gyereknevelés kapcsán, satöbbi. Mindeközben a feleségek anyja természetesen nem ilyen, ő aztán soha, vele ki lehet jönni, mert semmibe nem szól bele, soha nincs hülye ötlete vagy szokása, ami zavaró lenne.
Na de, a fiús anyukáknak lehet lánya is, ezesetben akkor most jófej anyuka/nagymama ez a nő, vagy sem? A lányával jófej és napi szinten tartják a kapcsolatot meg ért az unokákhoz, a menyére meg fúj, beszólogat, ott már elfelejti, hogy kell megfogni az unokát?
Értitek a kérdés lényegét :D A ti anyátok is átvált rossz, kontrolláló, fiára rátelepedő nővé, ha a férfi testvéretek családjáról van szó, veletek meg jófej? Vagy hogy jön az ki, hogy a lények szerint az esetek 90%-ban rossz az anyós, míg a saját anyjuk nem?
"De nem is azzal szokott a baj lenni, hogy rosszabb, hanem hogy más, és nem hajlandó kompromisszumra vagy, simán csak nem a szülőkre hagyni a gyerek nevelését."
De akkor elvileg a lányával is így viselkedik, nem csak a menyével. Hogy lehet, hogy a lányának megfelel, ha az ő anyja ilyen, de az anyóstól nem tetszik?
Anyukám kedves, segítőkész, néha tolakodó kérdéseket tesz fel (nem kínos jellegűeket, csak random kiváncsiskodik, ha egy beszélgetés elejéről lemarad, még ha nem is hozzá beszéltek 🤷♀️), de a gyerekkel kapcsolatban utolsó szóig betartja a kéréseinket.
A tesóm barátnőjét kifejezetten szereti, külön süt neki, felköszönti a szülinapján, stb.
Btw az anyósom is kedves és segítőkész, a gyerekünkkel és unokatesóval is követi a szülök kéréseit. Kicsit naív és suta szegény, de nagyobb baj sose legyen vele :)
Nyílván a saját anyját az ember ritkábban szidja.
De egyébként az én anyukám is nagy megmondó emberke. Mindent tud és azt is mindenkinél jobban. A fiát úgy kiszolgálja, mint egy óvodást...
Van ez így.
Menyként írom, akinek sõgornője is van, hogy kb 10 évbe telt, mir az anyósom logikájában fel tudtam fedezni a jót, és ugyanennyibe mire a saját anyukám negatívumait is elkezdtem teljesen világosan látni .
A neveltetés okozza. A saját anyjával függő viszonyon át vezet a lánygyerek útja a felnőttségbe. Eközben beleivódnak a személyiségébe az anyai minták, amik szinte maguktól jönnek elő belőle, akkor is ha azok nem voltak valami jók, kellemesek stb.
Tudod a saját családod hülyesége mégiscsak természetesebb, mint a másé.😃
Nem, nem magyaráz, bármilyen hihetetlen. Tesóm barátnői kivétel nélkül jól elvolt, egyikük ott lakott évekig konfliktus nélkül.
Anyósommal a saját gyerekei nem jönnek ki, mert nonstop mindenbe beleszól. Rémálom amikor napokig látogatunk. Nemcsak én viselem őt nehezen, sógorom párjából egy nap alatt kihozza az idegbeteg állatot.
Elfogult vagyok? Biztos. De az elég beszédes, hogy alapvetően egyféle mutatnak a reakciók mindenkinél.
Anyósod és a saját anyád más. Egyiket ismered, másikat kevésbé. Ahol a saját anyjával rossz a viszony, anyóssal sokkal jobb, ott nyilván az anyós kerül előtérbe.
Neked kérdező milyen anyósoddal a viszonyod? Ugyanúgy szereted mint a saját anyádat? Válaszolj te is a kérdésedre hogy megismerjük a TE állláspontodat.
-Egyébként lehet az, hogy a saját lánya is alig viseli el a saját anyját, csak nem meri lekoptatni, ritkítani a viszonyt, mint ahogy a meny megtette. Nem lehet belelátni a kapcsolatukba.
A saját gyerekkel egyebként optimális esetben oldottabb a viszony, mint egy idegen gyerekével.
Az én anyám eléggé önfejû, beleszól mindenbe, az ember szavába vág, kioktat. Ezzel szemben anyósom egy tündér, vele sokkal jobban kijövök. Ettôl függetlenül anyámmal is elvagyunk, csak azért járunk oda kevesebbszer, mert messze laknak.
Van egy öcsém aki nôs. Igazából nem tudom pontosan, milyen a kapcsolat anyám és a menye között, de nem hinném, hogy feszültségmentes. Amikor öcsém házasodott én már akkor négyszemközt figyelmeztettem anyámat, hogy ha nem akarja elmarni ôket, akkor ha bármi megjegyzése, véleménye van öcsém családjával kapcsolatban, azt mindenképpen az öcsémnek fejtse ki, semmiképp se a feleségének. Öcsém ugyanis hozzá van szokva anyám stílusához, és leállítja, ha kell. A sógornômnek viszont hamar az agyára mehetne. Nem tudom, mennyire sikerül anyámnak ezt betartania, de tudom, hogy azért valamennyire visszafogja magát a sógornômmel szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!