Ti adnátok pénzt a sógornőtöknek ezután?
Két gyerekük van, 1 és 4 évesek. A férjét fél éve kirúgták, ő gyes-en van.
Én bankban dolgozok, most épp keresünk adminisztrátort. Nem valami húde munka, de mégis valami. Ő ezt visszautasította, mert akkor mi lesz a gyerekekkel, ő "nem olyan" anya és feleség aki így kiszúr a családjával.
Most viszont pénzt kérnek, hogy ki tudják fizetni a számlákat.
Ti adnátok nekik?
nem. mert azzal egy hétre van kisegítve.
te ajánlottál melót, ami tök nagy dolog.
értem hogy nem akarja a kicsit bölcsibe adni, de akkor a pénz se kell annyira.
szóval: NEM!
Egy fillért nem adnék nekik!
A helyében én örülnék egy ilyen munkának, mint majom a farkának, mert én meg olyan anya vagyok és feleség, aki szereti, ha be van fizetve a számla, a gyerekeknek van ruha és cipő.
A férje se dolgozik, ő is el tudja látni a gyerekeket pont úgy, mint az anyja, és akár a GYED extrát is igényelhetnék, amíg a pasi kapja munkanélkülit, vagy tudja a fene, mikkel lehet most trükközni.
De még mindig jobb, ha legalább az anya dolgozik, mint ha mindketten a csodára meg a rokonok adományaira várnak.
Az ilyen emberen nem lehet segíteni, és ha adsz most, de holnap nem, akkor is te leszel a szemét.
Vállald fel most, hogy igen, szemét vagy, és nem, nem adsz egy fillért sem. Majd kiheverik.
Az adminisztrátori munkát legalább a férj elvállalhatta volna, feltételezem, hogy van érettségije.
Nem , határozottan NEM adnék neki pénzt.
Nem, dehogyis.
Megkérdezném tőle, hogy az miért kiszúrás a családdal, ha dolgozik, és pénzt keres, mert ez a férjének nem megy.
Ha otthon van apuka, ő is ugyanúgy el tudja látni a gyerekeket, meg a háztartást.
Ha most adtok számlákra, akkor most azt letudják. Aztán mennek, hogy kell kajára, meg az ovira, meg a következő számlákra... (és ugye tudjuk, hogy ez nem kölcsön lenne, hanem ajándék, hisz miből fizetnék vissza)
Nem nektek kell eltartanotok őket. Te ajánlottál egy álláslehetőséget, amivel hosszútávra megoldódott volna a pénztelenség. Ez nem kellett neki. Akkor ne is kunyeráljon.
Abban biztos voltam, hogy a férje nem fogja elvállalni.
tény, hogy nem egy álommeló, de fix munkaidő és bejelentett fizu.
amokr két munkanélküli felnőttnek ott van két kisgyerek, akkor az utcaseprés is álommeló, mert van belőle pénz, és van étel az asztalon!
szépen megmondanám , mikor pénzért jön: hogy ajánlottál munkát, ha az nem kell, akkor pénzért nem kell jönni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!