Ti melyik nevet adnátok inkább a most születendő lányotoknak? Zselyke vagy Tília?
Csak kíváncsiságból.
Azoknak, akiknek esetleg fontos névadásnál a név eredete, jelentése:
Zselyke: ősi hun-székely-magyar eredetű név, talán újabb keletű erdélyi névalkotás, a szláv "patakocska" szóból
Tília: latin eredetű női név, jelentése: hársfa
Mi van, ma Zselyke-nap van??:-))
Amúgy a kérdésre válaszolva, nekem egyik sem a kedvencem, de a Zselyke nem rossz, én azt adnám.
Egyiket se. Megvan a véleményem a mai szülőkről hogy mindig olyat próbálnak keresni ami még az országban nincs, szánalom.
Tibia a sípcsont, nem a kulcscsont.
Miért ne lennének ezek a nevek az országban.
A Zselyke nem is olyan ritka, egyre népszerűbb. Pár év múlva sok Zselyke fog szaladgálni az óvodákban. A Tília szerintem kicsit szokatlanabb, de az is anyakönyveztethető név Magyarországon.
Én nem igazán ezek közül a nevek közül választanék, de ha neked ezek tetszenek és szavazni kell, akkor talán inkább a Zselykére szavazok.
A mai világban szerintem meglepőbb lenne egy Mária, Ilona, Beáta, Ibolya nevű baba.
A kitekert nevektől áll a szőr a hátamon
Találkoztam Brendon, Armandó, Leonárdó nevű gyerekekkel is (direkt fiúneveket írtam)
Én a Zselykét semmiképpen sem. Olyan divatnév. Meg nekem nem tetszik a hangzása, durva. Nekem ez tipikusan az a név, hogy ez most fiú vagy lány??
A Tíliát még nem hallottam. De azt sem adnám. Inkább Otília. És akkor becézzék Tíliának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!