Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti melyik nevet adnátok...

Ti melyik nevet adnátok inkább a most születendő lányotoknak? Zselyke vagy Tília?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból.

Azoknak, akiknek esetleg fontos névadásnál a név eredete, jelentése:

Zselyke: ősi hun-székely-magyar eredetű név, talán újabb keletű erdélyi névalkotás, a szláv "patakocska" szóból

Tília: latin eredetű női név, jelentése: hársfa

2015. aug. 19. 12:49
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

A mi kislányunk Laura, a húga pedig Lilla lesz, szóvaé semmi ilyen extrém névben nem gondolkodtunk soha. :) Most is csak azért jutott eszembe a kérdés, mert a húgom is pont babát vár, októberre van kiírva és náluk ez a két név merült fel, mint lehetőség. Megkérdezték, szerintem melyik lenne jobb, de nem igazán tudtam erre mit válaszolni.

Személy szerint nekem a Zselyke egyáltalán nem tetszik. Nem tudom, miért, mert még csak nem is ismerek ilyen nevű embert, hogy esetleg rossz élményem vagy emlékeim kötődnének a névhez, egyszerűen csak valami miatt nem jön be. A Tília szebb szerintem, viszont életemben akkor hallottam először, amikor a húgom említette és nem biztos, hogy szerencsés egy ennyire ritka nevet adni a gyereknek, amire majd mindenki hatszor visszakérdez, hogy "elnézést, lehetne még egyszer?" Szóval... kíváncsi voltam, mások mit gondolnak erről a két névről. :)

2015. aug. 19. 14:17
 22/29 anonim ***** válasza:
3%

Zselyke, mert szép, és távolról sem kemény hangzású.:-)

Ha a mindenféle arab, délkelet-ázsiai, afrikai neveket ki bírják mondani külföldön, akkor ezt is (egyik világnyelvben sincs ezzel kiejtési nehézség:-)), a Nobel-díj átadására csak megtanulják, ha addig nem sikerül:-)

Teszek rá, hogy tucatnév-e vagy sem, ha tetszik.

2015. aug. 19. 14:18
 23/29 anonim ***** válasza:
62%
Igazából ezek olyan kérdések(milyen neve legyen), amire nincs jó vàlasz. Pl. én nem ellenzek semmilyen nevet, nem érdekel h kisebbségi- e vagy nem magyaros, vagy nagyon régies. Max olyan van, h van olya. nevū ismerõsöm és ezáltalnem a kedvenc nevem, vagy nem illik össze a vezetéknévvel. (Jó, van olyan h ritka ronda név...) Ezek közül mindkettõ vállalható. De pl. nem tudok neked segíteni, ugyanis a Tília jobban tetszik, de ugye azt kérded h melyiket adnám én. Namármost a mi vezetéknevünkhöz a Zs betūt név kifejezetten jól hangzik. :)
2015. aug. 19. 14:53
 24/29 anonim ***** válasza:
75%
Úristen, mennyi elgépelésem van. Bocsi!!!
2015. aug. 19. 14:55
 25/29 A kérdező kommentje:
Nincs semmi gond, azért el tudtam olvasni. :) Köszönöm szépen a válaszodat. :) Meg persze a többiekét is, tényleg minden választ örömmel veszek, mert mindenki véleményére kíváncsi vagyok. :)
2015. aug. 19. 14:57
 26/29 anonim ***** válasza:
31%

A Zselyke nevet nagyon nem szeretem, olyan, mintha becézett petrezselyem lenne. Húsleves jut róla eszembe, nem ember gyerek.

A Tília meg olyan... fél név. Mintha valami trendi becenév lenne.

Mindkettő bugyuta.

2015. aug. 19. 17:00
 27/29 anonim ***** válasza:
40%
Inkább Tília, de egyik se tetszik.
2015. aug. 19. 19:17
 28/29 anonim válasza:
Zselyke 😃
2015. aug. 19. 22:22
 29/29 anonim ***** válasza:
Nekem mindkettő nagyon tetszik, de a Tilia talán jobban.
2015. aug. 20. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!