Ti melyik nevet adnátok inkább a most születendő lányotoknak? Zselyke vagy Tília?
Csak kíváncsiságból.
Azoknak, akiknek esetleg fontos névadásnál a név eredete, jelentése:
Zselyke: ősi hun-székely-magyar eredetű név, talán újabb keletű erdélyi névalkotás, a szláv "patakocska" szóból
Tília: latin eredetű női név, jelentése: hársfa
A mi kislányunk Laura, a húga pedig Lilla lesz, szóvaé semmi ilyen extrém névben nem gondolkodtunk soha. :) Most is csak azért jutott eszembe a kérdés, mert a húgom is pont babát vár, októberre van kiírva és náluk ez a két név merült fel, mint lehetőség. Megkérdezték, szerintem melyik lenne jobb, de nem igazán tudtam erre mit válaszolni.
Személy szerint nekem a Zselyke egyáltalán nem tetszik. Nem tudom, miért, mert még csak nem is ismerek ilyen nevű embert, hogy esetleg rossz élményem vagy emlékeim kötődnének a névhez, egyszerűen csak valami miatt nem jön be. A Tília szebb szerintem, viszont életemben akkor hallottam először, amikor a húgom említette és nem biztos, hogy szerencsés egy ennyire ritka nevet adni a gyereknek, amire majd mindenki hatszor visszakérdez, hogy "elnézést, lehetne még egyszer?" Szóval... kíváncsi voltam, mások mit gondolnak erről a két névről. :)
Zselyke, mert szép, és távolról sem kemény hangzású.:-)
Ha a mindenféle arab, délkelet-ázsiai, afrikai neveket ki bírják mondani külföldön, akkor ezt is (egyik világnyelvben sincs ezzel kiejtési nehézség:-)), a Nobel-díj átadására csak megtanulják, ha addig nem sikerül:-)
Teszek rá, hogy tucatnév-e vagy sem, ha tetszik.
A Zselyke nevet nagyon nem szeretem, olyan, mintha becézett petrezselyem lenne. Húsleves jut róla eszembe, nem ember gyerek.
A Tília meg olyan... fél név. Mintha valami trendi becenév lenne.
Mindkettő bugyuta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!