Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti melyik nevet adnátok...

Ti melyik nevet adnátok inkább a most születendő lányotoknak? Zselyke vagy Tília?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsiságból.

Azoknak, akiknek esetleg fontos névadásnál a név eredete, jelentése:

Zselyke: ősi hun-székely-magyar eredetű név, talán újabb keletű erdélyi névalkotás, a szláv "patakocska" szóból

Tília: latin eredetű női név, jelentése: hársfa

2015. aug. 19. 12:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
18%

Akkor már inkább Ottília, az jobb. A Zselyke egy 80 évesnek már nem állna jól....

Mirjánából kevés van, de az szebb. Javaslom még az Alettát és Felíciát, ha már a ritkább nevek között keresgélsz.

2015. aug. 19. 13:23
 12/29 anonim ***** válasza:
7%

Nem kevèsbè divatnèv mint a Bence, Anna, Hanna, Zoè.

Az meg, hogy 80 èvesen hogy fog állni a nèv, tipikusan a 70 èvesen hogy fogsz kinèzni tetkókkal?!

Nem tök mindegy?!

Szerintem szèp nèv a Zselyke.

2015. aug. 19. 13:26
 13/29 anonim ***** válasza:
71%
Egyik se. :D
2015. aug. 19. 13:31
 14/29 anonim ***** válasza:
0%

Hát nekem a Zzelyke kimondottan tetszik, egyetlen problémám van vele: Berki Natasa Zselyke! Nem akarnám hogy bárkinek az jusson eszébe hogy Berkiéket majmolom!

A Tíliáról meg vmi hangszer jut eszembe vagy a tibia mint sípcsont (illetve a rómaiak kellős fuvolája)

2015. aug. 19. 13:38
 15/29 anonim ***** válasza:
65%
Az a baj ezekkel a nemzeti jellegű nevekkel, h divatnevek lettek és pár év múlva már nem lesz különleges. Az én környezetemben pl. az elmúlt 3 évben 8 fiu baba született, és 5-nek Nimród lett a neve. Olyan már mint régen a Pista. Valami arany középút kellene a kettő között mert a különleges nevek elvesztik érdekességüket. És arra is figyelni kell, hogy a gyerekek az iskolában ne csúfolhassák majd egymást a hülye neveik miatt.
2015. aug. 19. 13:39
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
Egyik név sem tetszik annyira, hogy a saját lányomnak adjam, de van harminc körüli Zselyke nevű ismerősöm és semmi baja a nevével. Korábban már írta valaki, hogy olyan nevet érdemes választani, ami külföldiek számára is egyszerűen kiejthető, ez valóban elég fontos szempont, viszont simán lehet azt is csinálni, hogy Zselyke az első neve és a második mondjuk Anna (ezt még a Távol-Keleten is tudják értelmezni) és helyzettől függően használhatja majd őket.
2015. aug. 19. 13:40
 17/29 anonim ***** válasza:
8%
Húúúúú! 14-es vagyok és ez a lepontozás nagyon nem esett jól! Mégis miért kaptam? Leírtam a véleményem ahogy más is! Nem a zöld pacsiért, de azért ez túlzás!
2015. aug. 19. 13:45
 18/29 anonim ***** válasza:
10%

Hülyeséget ne terjesszünk.

A tibia az a sípcsont.

A kulcscsont az clavicula.

2015. aug. 19. 13:50
 19/29 anonim ***** válasza:
5%

Zselyke nem.

A Tília már inkább, bár nekem rövidítésnek, becenévnek hat. (Pl. Ottília) Az meg kérdés, hogy hogy szólítanátok, Tíliának minden egyes alkalommal? Vagy Tili-nek? (Ez elég hülyén hangzik.) Esetleg ott a Lia, mint becenév, az szóba jöhet. Szóval mindezek kapcsán sokkal-sokkal inkább a Tília.

Tudom, századrangú szempont, de azon sem árt elgondolkodni, hogy külföldön bármennyire kimondható-e a név. A Zselyke kudarcgarantált.

2015. aug. 19. 14:02
 20/29 anonim ***** válasza:
19%
én egyiket se , nem vagyok híve az adjunk minél különlegesebb(hülye hangzású) neveket a gyereknek versenynek. de ha nektek tetszik akkor adjátok.de én a Zselyke névről nem tudom elképzelni,hogy most ez fiú vagy lány név?
2015. aug. 19. 14:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!