Mi a véleményetek az Ariel névről? Adnátok a fiatoknak?
Nekem speciel nagyon tetszik, van ilyen nevű ismerősöm is, egyik kedvenc nevem. Viszont vannak félelmeim ezzel kapcsolatban.
Szerintetek nem fognak a kis hableányra asszociálni, amint meghallják, nem fogják kinevetni?
Őszinte véleményeket kérek.
Köszi előre is! :)
Nem adnám én sem. Két dolog ugrik be erről a névről
1. Ariel hableány
2. Ariel mosópor.
Én meg ismertem Arielt, s nekem nagyon tetszik a név.
Valamint, én már a vele való megismerkedéskor (kb 20 éve...) is tudtam, hogy Shakespeare vihar c. művében Ariel a szellem. Se mosópor, se hableány. Utóbbinak nincs is neve eredetileg.
én ismerek Arielt, jó nagy bunkó
egyébként sokáig én is azt hittem, hogy lánynév, sőt, a lányomnak szinte adnám, ha lánynév lenne, de fiúnak biztos nem
neked tetszik?
ha igen, miért érdekel olyanok véleménye, akiket nem is ismersz?
ne törődj másokkal, itt mindent lehúznak, ami eltér az átlagostól.
mert mi a divat ma? divatnevet adni a gyereknek. legyen zsombor vagy máté vagy levente, vagy lányban anna, hanna, panna, jázmin.
kb ennyi. és mi a vége? mindenkit így hívnak, az oviban, majd később a suliban, aztán az életben majd szól valaki, hogy anna!, és odanéz a 10 lányból 7. mi értelme van ennek?
tessék egy kis egyediséget vinni bele, mert ez a gyerek egyéniségére is hatással lesz.
vagy ti tudjátok, én nem akarnék ugyanolyan lenni, mint mindenki más, mint a nagy átlag.
amúgy meg ma már minden névre van valami mesehős vagy negatív hírhedt ember.
ha kis hableány nem jó, akkor gondolom ma már A mIKLÓST SEM ADNÁ EGYIKŐTÖK SEM, MERT MINDENKI mIKINEK FOGJA HÍVNI, DE JAJ, AZ MEG MIKI EGÉR, HÁT NEHOGY MÁR!
a nagybetű véletlen volt.
nehogy már azért töröljenek egy nevet, mert egy ideje nem adta senki.
ezzel mit érnének el? hogy csak olyat adhatnék a gyerekemnek, amit mások is adtak a közelmúltban. tehát én abból válogassak, ami másoknak tetszett? milyen alapon? ne kényszerítsen már rá senki, hogy más ízlését vegyem figyelembe.
a lényeg: ha a gyerek egy idióta bunkó lesz már az oviban vagy a suliban, tök mindegy, hogy mi a neve, akkor is csúfolni fogják!
egy Zolikát is fognak csúfolni, meg egy Petikét is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!