Mi a véleményetek az Ariel névről? Adnátok a fiatoknak?
Nekem speciel nagyon tetszik, van ilyen nevű ismerősöm is, egyik kedvenc nevem. Viszont vannak félelmeim ezzel kapcsolatban.
Szerintetek nem fognak a kis hableányra asszociálni, amint meghallják, nem fogják kinevetni?
Őszinte véleményeket kérek.
Köszi előre is! :)
Ne adj neki ilyen butyuta nevet.
föleg h lány nev inkabb.lanynak jó.
Arra is gondolni kell,mire felnő,ezek a nevek cikik lesznek.majd ül a bankba vagy orvosnal,és Kovacs Ariel következik..föleg ha 40-50 eves lesz Ariel bácsi.
viccosztaly
Én ismerek Arielt, fiatal felnőtt (férfi).
Nagyon kedves, jó fej, ettől függetlenül valószínűleg nem adnám a fiamnak.
Nekem tetszik a név, de nem adnám. Nem azért, mert különleges, kifejezetten szeretem a ritka neveket, hanem mert tényleg sokáig csúfolnák. Minden nevet lehet csúfolni, így ez sem szokott érv lenni nálam, de belegondolni, hogy a kisfiamat évekig kislánynak csúfolják a mese miatt... nem szeretném. Gúnynév és gúnynév között is van különbség. Nem mindegy, hogy "Csenge, a füled cseng-e", vagy amikor egy kisfiút évekig lánynak titulálnak a neve miatt.
Nekem pl. nagyon tetszik a Ruben név, ami szintén férfi, de sokaknak lányos. Ez engem pont nem érdekel, mert oviban még nem annyira tájékozottak, hogy ezt tudják, felnövekedvén meg egyre ritkábban jön elő a csúfolás.
Off: Olyan jókat mosolygok, mikor az ilyen név kérdéseknél mennek a lepontozások. Most őszintén nem mindegy, hogy mást, vagy másnak a gyerekét hogy hívják? Ez ízlés dolga, kinek ez tetszik, kinek az. Milyen dögunalmas lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Mindig, Mindenkinek, Ugyanaz. Brrrr, belegondolni is rémes.
Ha a vezetékneve külföldi, akkor elmegy. Ha Lakatos, Farkas...stb, akkor nem is csodálkozok. Amúgy nem adnám.
Nekem is a kis hableány jutna róla eszembe. Szegény gyereknek mikor majd mesélni fogod ezt a mesét, mit fogsz mondani, miért hívják a vöröshajú "hallányt" úgy mint őt?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Még mindig érdekelnek a vélemények. Igen, a csúfolódásos dolog fontos szempont, még rengetegszer át kell gondolnom.
Egyébként a vezetéknevéhez illik, nem magyaros hangzású.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!