Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az Ariel...

Mi a véleményetek az Ariel névről? Adnátok a fiatoknak?

Figyelt kérdés

Nekem speciel nagyon tetszik, van ilyen nevű ismerősöm is, egyik kedvenc nevem. Viszont vannak félelmeim ezzel kapcsolatban.

Szerintetek nem fognak a kis hableányra asszociálni, amint meghallják, nem fogják kinevetni?

Őszinte véleményeket kérek.

Köszi előre is! :)

2015. okt. 21. 19:16
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
87%
Igazábol at Ariel egy unisex név csoportba tartozó név, tehát ha tetszik, akkor azt adhatod a lányodnak, fiadnak, vagy akkár állatnak is...
2015. okt. 21. 20:14
 12/30 anonim ***** válasza:
97%
Ariel: kis hableány, zsidó elnök, argentin szappanopera, mosópor... :D
2015. okt. 21. 20:22
 13/30 anonim ***** válasza:
97%
Nekem tetszik, de mégsem adnám soha a gyerekemnek. Ennyire nem cseszhet ki a szülő a saját gyerekével.
2015. okt. 21. 20:27
 14/30 anonim ***** válasza:
24%

Ne adj neki ilyen butyuta nevet.

föleg h lány nev inkabb.lanynak jó.

Arra is gondolni kell,mire felnő,ezek a nevek cikik lesznek.majd ül a bankba vagy orvosnal,és Kovacs Ariel következik..föleg ha 40-50 eves lesz Ariel bácsi.

viccosztaly

2015. okt. 21. 20:29
 15/30 anonim ***** válasza:
96%

Én ismerek Arielt, fiatal felnőtt (férfi).

Nagyon kedves, jó fej, ettől függetlenül valószínűleg nem adnám a fiamnak.

2015. okt. 21. 20:33
 16/30 anonim válasza:
79%
Nem adnám, mert szerintem egy fiúnak meleges ez a név, és valószínű sokat csúfolnák emiatt.
2015. okt. 21. 20:34
 17/30 anonim ***** válasza:
96%
Biztos, hogy nem adnám ezt a nevet. Ha nagyon ragaszkodsz hozzá és nem zavar, hogy kiszúrsz vele, akkor legyen második neve... úgysem fogja soha használni.
2015. okt. 21. 20:38
 18/30 anonim ***** válasza:
97%

Nekem tetszik a név, de nem adnám. Nem azért, mert különleges, kifejezetten szeretem a ritka neveket, hanem mert tényleg sokáig csúfolnák. Minden nevet lehet csúfolni, így ez sem szokott érv lenni nálam, de belegondolni, hogy a kisfiamat évekig kislánynak csúfolják a mese miatt... nem szeretném. Gúnynév és gúnynév között is van különbség. Nem mindegy, hogy "Csenge, a füled cseng-e", vagy amikor egy kisfiút évekig lánynak titulálnak a neve miatt.

Nekem pl. nagyon tetszik a Ruben név, ami szintén férfi, de sokaknak lányos. Ez engem pont nem érdekel, mert oviban még nem annyira tájékozottak, hogy ezt tudják, felnövekedvén meg egyre ritkábban jön elő a csúfolás.

Off: Olyan jókat mosolygok, mikor az ilyen név kérdéseknél mennek a lepontozások. Most őszintén nem mindegy, hogy mást, vagy másnak a gyerekét hogy hívják? Ez ízlés dolga, kinek ez tetszik, kinek az. Milyen dögunalmas lenne, ha mindenkinek ugyanaz tetszene. Mindig, Mindenkinek, Ugyanaz. Brrrr, belegondolni is rémes.

2015. okt. 21. 20:40
 19/30 anonim ***** válasza:
96%

Ha a vezetékneve külföldi, akkor elmegy. Ha Lakatos, Farkas...stb, akkor nem is csodálkozok. Amúgy nem adnám.

Nekem is a kis hableány jutna róla eszembe. Szegény gyereknek mikor majd mesélni fogod ezt a mesét, mit fogsz mondani, miért hívják a vöröshajú "hallányt" úgy mint őt?

2015. okt. 21. 20:41
 20/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Még mindig érdekelnek a vélemények. Igen, a csúfolódásos dolog fontos szempont, még rengetegszer át kell gondolnom.

Egyébként a vezetéknevéhez illik, nem magyaros hangzású.

2015. okt. 21. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!