Hogyan reagálnátok a folytonos kéretlen segítségnyújtásra?
házfelújításban vagyunk és a legtöbb dolgot magam végzem, így bár lassan, de jól haladunk
apósom folyton próbálja átvenni a koordinálást, munkafolyamatokat
pl. időpontot egyeztet a szakikkal a megkérdezésem nélkül, vagy elkezd egy munkafolyamatot amíg én munkában vagyok (amit szte tökéletesen csinált de sokszor sajnos kontárkodás inkább)
utána persze engem hibáztatnak, h ő csak segít én pedig ahelyett, h hálás lennék, inkább mérges vagyok rá
már többször is jeleztem, h nem kell a segítség és ha szükség lenne vmire, akkor majd keresem őt, de egyszerűen nem bírja ki, h ne avatkozzon bele
emiatt folytonos a konfliktus a családban
saját finanszírozás, nem fogadunk el tőlük pénzt, inkább felvettünk egy kisebb hitelt
hnap épp azt fogjuk visszabontani, amit ma délelőtt ügyködött az öreg
szakikkal is mindig külön egyeztetek én is
csak bosszantó, h az após 2 héttel korábbi időpontot erőltet náluk, mikor tudom, h arra nem végzek az én részemmel...ezért jön és "besegít"
hát ma nagyon eldurrant az agyam miatta
Ha a békességre törekszel és nem a távoltartásra, akkor keress neki valami feladatot. Értem, milyen az, amikor jobb szereted magadnak megoldani, de úgy tűnik több a konfliktus, mint a siker. Ráadásul egy nyugis családi légkör kellemesebb, mint a cirkusz árán megszerzett lelki nyugalom. Csomó dolog van, amihez jó a másik ember segítsége, pl vezetéket behúzni, adogatni a kezed alá az anyagot, eszközt, megtartani dolgokat. Megkéred, hogy jövő héten jöjjön egy délutánt, mert pl gipszkartonozol, aztán segítsen megtartani vagy ilyesmi. Aztán lehet épp rá sem ér, de legalább érzi, hogy hasznát tudnád venni. Arra is jó, hogy van kit elugrasztani, ha valami elfogy vagy nincs. Én örülnék neki, mert sokszor az a legrosszabb az ilyen magam csinálta dolgokban, hogy porosan koszosan, melós cuccban mászok le a létráról, aztán szedem rendbe magam, hogy elmenjek megvenni, ami épp kellene. Ilyesmire meg pont alkalmas, addig is el van távolítva a területről, te meg haladsz.
Más ötletem nincs, a szóból eddig sem értett, annak meg nincs értelme, hogy örök harag legyen a nejed családjával, mert az a házasságodnak sem tesz jót.
ahogy az utolsó válaszoló gondolkodik úgy tettem korábban én is, de abból az lett, h mindent jobban tudott, mint én
akkor elküdltem h csináljon meg vmit, amíg én ezt csinálom
hát a lépcsőt zsaluzta be, nem tudom hogyan ragasztanak majd rá járólapot...vszínűleg fel kell törnöm egy részét, mert nagyon görbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!