Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ez a folytonos...

Normális ez a folytonos aggódás a szülők részéről?

Figyelt kérdés

Nemrég jöttünk el a párommal külföldre dolgozni . Talpraesettek vagyunk, jók vagyunk a szakmánkban szóval bejött szerencsére.

Ami egyre jobban zavar, az a szülők hozzáállása a dolgokhoz . Már első perctől kezdve nem dijaztàk az ötletet amibe belevágtunk, főleg az en szüleim mert megszokták hogy mindig ottvagyok nekik. Nehéz volt az elengedés, az érzelmi manipuláció de nem engedtem neki.

Azóta minden nap ír vagy hív anyukàm, többször megkérdezi mit csinálunk, mit ettünk, hova megyünk stb. A párom anyukája nem épp ilyen gyakorisággal, de hol nekem, hol a pàromnak irogat, hogy mi a helyzet .

Lehet nem kellene de már egyre jobban frusztrál minden nap magyarázni ugyanazt és beszámolni minden lépésről.

Tudom.. törődnek, örüljünk stb. Titeket ez nem zavarna?

2022. nov. 23. 09:14
 1/8 anonim ***** válasza:
96%

De, zavarna, csak én tanultam határmeghúzást.

"Anya, minden rendben, dolgozunk, ekkor és ekkor tudsz hívni, illetve ha van valami, én majd hívlak". Ezeken kívül nem felvenni a telefont.

Csak ehhez önreflexió kell, nem magadra venni azt, ami ilyenkor a másikban zajlik. Mert az az ő dolga, hogyan dolgozza fel. Amíg ez a része nincs rendben, addig hiába jönnek majd a kommentek, hogy mit csinálj.

2022. nov. 23. 09:18
 2/8 anonim ***** válasza:
97%
Ja és ez nem aggódás, hanem kontroll. Ezt is tanítják.
2022. nov. 23. 09:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell mindenre reagálni, max. hetente egyszer válaszolni. Ha felhívnak nem venni fel, csak elöre megbeszélt idöben, heti egy alkalommal.
2022. nov. 23. 09:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
úristen, pontosan ebben a helyzetben vagyunk mi is. nálunk apám ilyen inkább, folyamatosan tudnia kell mindenről, ezt küldjük el, azt küldjük el, ezt is meg akarja nézni stb. de egyetem alatt is folyamatosan a neptunomban turkált... aztán amikor szóvá teszed, még meg van sértődve. én mondjuk simán megmondom neki, hogy most nem alkalmas, nincs kedvem leírni vmit, majd hívom, de baromi frusztráló
2022. nov. 23. 09:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez már túlzás
2022. nov. 23. 11:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem törődés, hanem az egészséges leválás hiánya. Ezen csak úgy tudsz változtatni, ha meghúzod a határaidat és következetesen tartod magad hozzá, mindenféle sértődés, konfliktus és érzelmi zsarolás ellenére.
2022. nov. 23. 15:11
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tetszett és ott húztam meg a határt, hogy heti 10 perc telefon vasárnap 5 kor, ha gond van akkor küldjenek smst és megyek amint tudok.

Nem jött be mert kitaláltak vészhelyzeteket és csak akkor derült ki, hogy hazudnak amikor már odaértem.

Azóta csak heti 5 percet beszélek velük és ha igazi vészhelyzet van majd úgy is szolnak a rendőrök, hogy intézkedjek a temetésről.

2022. nov. 24. 01:08
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
7. Én is mindig így jártam, hogy messziről ugrottam a veszelyhelyzetben, aztán kiderult, hogy a fele sem igaz. Aztán egyszer nem ugrottam, amikor tényleg kellett volna, mert nem hittem el, hogy baj van. Tényleg temetés lett a vége... Nem tudom, hogy ezek az emberek nem gondolnak bele a hazudozásuk árába? Még mese is van erről valami kisfiúval, aki mindig farkast kiáltott...
2022. nov. 24. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!