6 hetes terhes vagyok. Minden nap enyhen fajdogal a hasam alatt de folytonosan. Olyan mensi szeru enyhe görcseim vannak. Minden percben ugy erzem megjon. Szerintetek normalis ez?
Teljesen normális. Nekem úgy derült ki a terhességem, hogy jöttek a mensiszerű enyhe görcsök, és menstruáció még másnapra sem (legkésőbb ilyenkorra meg szokott). Később is -néhány hétig-jelentkezett ez a tünet, van, hogy egy-két napra elmúlt, de ne aggódj, a szervezeted úgy reagál, "mintha" megjönne, van, aki szerint ez azért van, mert emlékszik a ciklusodra -(arról ne is beszéljünk, hogy van, aki rendesen menstruál is terhesség alatt)
Öt hetesen nálam is csak petezsákot láttak, másfél-két hét múlva már többet is fog, petezsák, szikhólyag, embriócsomó, és még esélyes a szívhang is!
Ha főleg a jobb oldalon fáj a hasad, attól se ijedj meg, valószínűsítem, hogy a jobb petefészkedből szabadult ki a petesejt, amiből most a babád fejlődik. Ilyenkor a tüsző átalakul sárgatestté, megduzzad még nagyobbra, mint ahogy egy nem terhes ciklusban szokott, és ő lesz a felelős azért, hogy az első három hónapban a babád megmaradjon (a méhlepény kezdeménye nem tud még ilyenkor annyi hormont termelni, hogy jelezze a szervezetednek, hogy terhes, megteszi helyette a terhességi sárgatest), ezért is érezheted, hogy főleg jobb oldalt fáj.
Én is Elevitet szedtem, Folsavat nekem nem mondtak--->van az Elevitben, viszont mivel ősszel estem teherbe, nekem még pluszban javasolt D-vitamint a nőgyógyász.
Hasi fájdalmakra, görcsökre jól tud jönni a Magnézium, ajánlom a Magnerotot( ebben egész sok Mg van), vagy Magbe B6-t, Magnesolvot, ha émelygős-hányós lennél, napi egy szemmel kezd, recept nélkül lehet kapni a patikában.
Gratulálok és jó egészséget kívánok!!!! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!