Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan reagálnátok a folytonos...

Hogyan reagálnátok a folytonos kéretlen segítségnyújtásra?

Figyelt kérdés

házfelújításban vagyunk és a legtöbb dolgot magam végzem, így bár lassan, de jól haladunk

apósom folyton próbálja átvenni a koordinálást, munkafolyamatokat

pl. időpontot egyeztet a szakikkal a megkérdezésem nélkül, vagy elkezd egy munkafolyamatot amíg én munkában vagyok (amit szte tökéletesen csinált de sokszor sajnos kontárkodás inkább)

utána persze engem hibáztatnak, h ő csak segít én pedig ahelyett, h hálás lennék, inkább mérges vagyok rá

már többször is jeleztem, h nem kell a segítség és ha szükség lenne vmire, akkor majd keresem őt, de egyszerűen nem bírja ki, h ne avatkozzon bele

emiatt folytonos a konfliktus a családban

2023. máj. 13. 14:48
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:

eddig veszekedni nem akartam vele, mert látom, h a feleségemnek milyen rosszul esik, h folyton mérges vagyok rá, pedig ő csak jószándékból akar segíteni és nem akarja megbántani, de emellett pedig egyerért velem, látja ő is, h a munkák, amiket elvégez, nem jók

nem tudom hogyan jöhetnénk ki ebből konfliktus nélkül

2023. máj. 13. 14:55
 2/26 anonim ***** válasza:
87%
Sajnos az öregek értetlenek, hiába mondod el neki, szépen, nyugodtan, türelmesen vagy csak simán normálisan, vagy már ingerültebben, le szem szarják, mennek a fejük után. Én még erre nem találtam megoldást. Nem tudom, hogy lehet megértetni velük, hogy ne csinálják a hülyeségüket a kifejezett kérés ellenére is.
2023. máj. 13. 14:59
 3/26 anonim ***** válasza:
77%
Ebből? Sehogy. Előbb utóbb válás lesz, ha nem vagy papucs, és ha az asszony nem szedi össze magát.
2023. máj. 13. 15:00
 4/26 anonim ***** válasza:
96%

De hogy kerül oda egyáltalán az apósod? Hogy jut be a házatokba, honnan tudja a számát a munkásoknak, akikkel dolgoztatsz?

Nem értem.

2023. máj. 13. 15:01
 5/26 A kérdező kommentje:

sajnos nálunk ez már odáig fajult, h a család tágabb része szemében is mi vagyunk a rosszak, mert hálátlanok vagyunk és elküldjük őt onnan, pedig csak segíteni akar

lassan kezelhetetlen a helyzet

2023. máj. 13. 15:01
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Hát de nem lehet ezt lekommunikálni a család tágabb felével is, hogy b.sszátok meg, a mi házunk, a mi felújításunk, a mi dolgunk. Mi intézzük és úgy, ahogy mi akarjuk, nem kell senkinek sem belepofáznia? Nem értem. A megoldás szerintem a kommunikáció. Ha meg valaki ezen meg akar sértődni, akkor sértődjön. Ki nem szarja le?
2023. máj. 13. 15:04
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha van kulcs, zárcsere. Ha nincs kulcs, nem kell beengedni.
2023. máj. 13. 15:07
 8/26 A kérdező kommentje:

válás az nem lesz, feleségem sokat vitatkozik emiatt velük és amíg velem ért egyet, addig köztünk emiatt nem lesz konfliktus

csak látom rajt, h sokszor elszomorodik ő is, h tehetetlen és tönkre megy a család

a ház jelenleg nyitott még, ki van minden pakolva, nem kell kulcs, h bejusson

teljes felújítás zajlik és a nyílászárók cseréje folyamatban van (bejárati ajtó is)

szakikat ő is ismeri, mi is rajta keresztül ismerjük őket, tőle kaptuk meg az elérhetőségüket anno mikor belevágtunk

2023. máj. 13. 15:07
 9/26 anonim ***** válasza:
91%
Pénzt is kaptatok tőlük? Mert az fel szokta jogosítani a szülőket a későbbiekben, hogy mindenbe IS beleugassanak.
2023. máj. 13. 15:25
 10/26 anonim ***** válasza:
88%
Ha a penz a ti zsebetekböl megy,akkor szimplán ne fizessétek ki a szakit. Mondjátok meg,hogy ezt nem ti kértétek így,fizessen az,aki csináltatta. A másik,hogy fogjátok,és lebontjátok amit csinált,és megcsináljátok olyanra,amilyet ti szeretnétek. Ha meglátná,hogy nem az van,ami ő csinált,talán észre venné magát. Én biztos venném legslább egyszer a fáradságot,és a szeme előtt esnék neki a munkájának baltával. Csakhogy észre vegye,itt ki parancsol.
2023. máj. 13. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!