Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya és a folytonos nézeteltérés?

Anya és a folytonos nézeteltérés?

Figyelt kérdés

Szóval egy ideje vannak súrlódások, és annyi negatívat kapok, hogy kezdem elhinni velem van baj.

18 éves vagyok, anyukám már 50 felett van, kicsit késői gyerek lettem,hiába házasodtak össze apával 18 évesen. A szüleim 8 éve váltak el, azóta anyával ketten élünk. Elég jó kapcsolatunk lett, mindenbe számíthattam rá, olyan lett mint egy ilyen jó barát... Több mint 3 éve lett egy barátom, akivek komolyan elkezdtünk gondolkodni azon, hogy majd összeköltöznénk, egymás mellett lennénk, családot alapítanánk. A baj ezzel onnantól kezdődik, hogy anyámtól megkapom azóta, mennyire felelőtlen vagyok, illetve nem vagyok korrekt vele... A fejemhez vágja minden nap, hogy mennyire szemét vagyok, hogy a válás után ő nevelt, öltöztetett stb. és erre képes lennék őt teljesen egyedül hagyni egy házba...

Minden nap megkapom, szinte mindig ideges vagyok. Rengetegszer fordult elő, hogy mikor a barátoméknál vagyok 2-3 napot, rosszul vagyok ha haza fell jönnöm, gyomor idegem van.

Mit tudok csinálni? Akár hányszor leülök megbeszélni a kifejlet ugyan az... Egyedül akarom hagyni és ez miatt egy szemét gyerek vagyok...

2021. aug. 16. 18:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Költözz el, a tettek hatásosabbak.
2021. aug. 16. 19:00
 2/15 A kérdező kommentje:
Volt erről szó. A barátom mondta is, hogy menjek oda. Az anyukája is nagyon boldog volt mikor ez szóba jött, úgy kezel mintha a lánya lennék. Aztán mikor anyámnak szóba jött, azt mondta ha elmerek menni, akkor onnantól ha a híd alatt is fogok lakni, sem fog a lányának tekinteni... És ez... Nekem ez egyátalán nem esik jól
2021. aug. 16. 19:04
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Akkor ne tekintsen lányának. Az élet természetes rendje hogy kirepül a gyerek, és nem a szülőt pesztrálja a saját élete építése helyett.
2021. aug. 16. 19:11
 4/15 anonim ***** válasza:
94%
Anyukád önző, szard le, tudom, nehéz, de meg kell próbálni.
2021. aug. 16. 19:11
 5/15 anonim ***** válasza:
99%
18 évesen van már állásod, amiből el tudod tartani magadat, ha elköltözöl? Ha nem, akkor tényleg felelőtlenség lenne, nem?...
2021. aug. 16. 19:13
 6/15 anonim ***** válasza:
95%
Az anyóshoz költözés nagyon nagy eséllyel szétveri a házasságodat. Anyukád is jónak mutatkozott, míg olyat nem terveztél, amit neki nincs kedvére. Hová mész, ha ő is a parancsnokodként kezd viselkedni? Pláne, ha tudja, hogy anyádhoz haza nem mehetsz, legfeljebb hason csúszva.
2021. aug. 16. 19:33
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

Mennyi beteg felnőtt, istenem!

De semmiképp ne a párod anyjához költözzetek, a felnőtt élet az önállóságot jelenti, egy pár nem hármat jelent. Először legyen elég jövedelem, utána költözés. Majd anyukád és a nászasszonya legalább összebújva zokoghatnak nagy elhagyatottságukban!

2021. aug. 16. 19:45
 8/15 anonim ***** válasza:
89%

Költözni csak úgy költözzetek barátoddal ha külön tudtok mindentől. Sajnos ez hogy egyik fél szüleinél éltek mindig azzal végződik hogy konfliktus lesz. Ha mindketten dolgoztok és tudtok albérletbe menni, és úgy is érzitek hogy szükségetek van már arra hogy külön éljetek, akkor kell meglépnetek. Azt, hogy a barátod szüleinél laksz, mindig csak egy ideiglenes, átmeneti megoldásként kell kezelni, amiből mindketten kiakartok mászni amint lehet.

Én 18 éves koromba költöztem fel pestre, 19 évesen megismertem a barátnőmet, 20 évesen már összeköltöztünk. Mindketten dolgoztunk mellette, de számunkra megérte, hogy külön élhetet élhetünk, és hogy mindig ott vagyunk egymásnak, és a legfontosabb hogy az anyagi hátterét is megbírtuk teremteni.

2021. aug. 16. 19:46
 9/15 anonim ***** válasza:
89%

Az ilyen szülő nem normális, úgy csinál, mintha a te hibádból váltak volna el az apáddal, mintha neked kellene ezért viselned a felelősséget.

Mit gondolt, hogy majd sosem jön el az az idő? Hogy egész hátralevő életében te majd ott fogsz lakni vele, és sosem kezded el a saját életedet?

Egyáltalán nem vagy szemét gyerek, édesanyáddal van a gond. Költözz el, a fenyegetéseket ne vedd komolyan, nyugi, ő fog majd neked könyörögni, hogy menj haza. Tedd meg most az első lépéseket, ne hagyd, hogy teljesen behálózzon az érzelmi zsarolásával.

2021. aug. 16. 19:52
 10/15 anonim ***** válasza:
84%

Ne maradj csak azért otthon,mert az anyád ilyesfajta lelki terrorba tart.

Egyértelműen neked sem jó ez.

De erősen gondold át azt is,hogy a párod ÉS annak anyjahoz költözz.

Persze tök jól is működhet az,hogy hozzajuk költözz,de jól ismerd meg az anyját....

2021. aug. 16. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!