Miért kell besértődve duzzogni azért, mert másnak más a véleménye, illetve pl. engem nem zavar, ha másnak más?
Szóval. Apám mondja, hogy képzeljem el, hogy egy ismerős küldött neki mailben egy cikket, amiben gyalázkodás van, ami sérti az ő politikai és vallási meggyőződését.
Én erre annyit mondtam, (hozzáteszem, hogy a magánvéleményem nekem is kb megegyezik vagy hasonlít apáméhoz) hogy az az ő véleménye, nem kell foglalkozni vele. Erre megkapom, hogy védem azt az ismerőst, aki ezt írta. Mondom védi a franc, de joga van mindenkinek a véleményéhez, neki is, nekünk is stb. Ha eltér, max megmondjuk az illetőnek, hogy ezt máskép látjuk, de ennyi.
Képtelen fater elengedni a dolgot és leszállni erről a lóról, hogy én nem egyetértek a másikkal, csak lesarom a véleményét.
Erről az jutott eszembe:
"Biztos vagy a dolgodban? Biztos vagy abban, hogy a te szempontodból a helyes úton jársz? Mert ha igen, miért is engeded, hogy másnak a véleménye kizökkentsen?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!