Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom lehet az esküvői tanúm?

Anyósom lehet az esküvői tanúm?

Figyelt kérdés

Azt találtam, törvény szerint 18. életévét betöltött, cselekvőképes, magyar állampolgár lehet tanú.

Viszont édesanyám szerint az "örömanya" vagyis az anyósom, nem lehet a tanúm.

Most az hogy illik-e vagy szokás-e nem érdekel, csak jogilag lehet-e?

2023. máj. 8. 10:25
1 2 3 4
 21/40 A kérdező kommentje:

Nagyon sokan félreértitek a kérést! Nem az a kérdés, hogy illik-e, szabad-e, bunkóság-e vagy érdekel-e más véleménye. Mert amúgy nem. A kérdés sem ez volt.

Hanem az, hogy jogilag lehet-e. Senki véleményére nem voltam kíváncsi. De gratulálok, nagyon ügyesek vagytok!

2023. máj. 10. 15:57
 22/40 anonim ***** válasza:
82%

En irtam is pl teljesen megertelek kerdezo! Es igen lehet jogilag.

En ezt maximalisan megertem! En se foglalkozok azzal mit illik kinek mi felel meg hanem hogy en mit szeretnek persze adott hatarokon belul. Ennyi. 🤩

2023. máj. 10. 16:50
 23/40 anonim ***** válasza:
42%

Sajnálom a családodat, nyilván mindig kihisztized, amit szeretnél. Nem azzal van a baj, hogy szarsz más véleményére, hanem hogy támadsz és normálisan nem tudsz válaszolni. Ha nem érdekelne mit ír más, nem így reagálnál.

Jogilag egyébként sajnos lehet az örömanya is a saját gyereke esküvőjén a tanu.

2023. máj. 10. 16:54
 24/40 anonim ***** válasza:
67%
Azt nem értem miért merült fel, hogy nem lehet? Jogilag mi közöd hozzá? A leendő férjeddel kötsz egy vagyon közösségi szerződést.Pont olyan, mint ha közösen vennétek a férjeddel valamit és ahhoz kellene két tanú mikor aláírjátok a szerződést.
2023. máj. 10. 17:11
 25/40 anonim ***** válasza:
24! Ott írja a kérdésben, hogy az anyukája mondta, hogy nem lehet, mert az anyósa is örömanya.
2023. máj. 10. 17:18
 26/40 anonim ***** válasza:
53%
Felnőtt ember! Azért mert az anyukája mondta....vicc. Gondolkozzon egy picit és anyukának is meg lehet mondtani, hogy hülyesêg amit beszél, józan paraszti ésszel is.
2023. máj. 10. 17:25
 27/40 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én senkinek nem szólnék be, felőlem a kiskutyád is lehetne a tanúd.

Nekem pl mindegy ki mit csinál és hogyan.

2023. máj. 10. 17:30
 28/40 anonim ***** válasza:
34%

Olvasd már vissza a válaszaidat, kérdező. Egyébként meg egy troll vagy.

#26. Józan paraszti ésszel az ember nem kéri fel az ÖRÖMANYÁT arra, hogy legyen a tanúja. Teljesen mindegy, mi az oka.

2023. máj. 10. 17:37
 29/40 A kérdező kommentje:

Olvasd te vissza.

Nem ez volt a kérdés.

A véleményed meg hidegen hagy.

2023. máj. 10. 17:51
 30/40 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk talan ha nincs senkije akit megkerjen ?????

Miert kell meg egy kest szurni abba akinek amugy is ez fajo pont?? Mi ??

Gondolkozzatok mar....😑😑

Van amikor az ember csak a sajat anyjat tudja felkerni mert talan csak o van neki + 1 fő nagyszulo. Mondjuk akkor inkabb a sajat anyumat kernem fel nem a paromet. Nem ?

2023. máj. 10. 22:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!