Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom lehet az esküvői tanúm?

Anyósom lehet az esküvői tanúm?

Figyelt kérdés

Azt találtam, törvény szerint 18. életévét betöltött, cselekvőképes, magyar állampolgár lehet tanú.

Viszont édesanyám szerint az "örömanya" vagyis az anyósom, nem lehet a tanúm.

Most az hogy illik-e vagy szokás-e nem érdekel, csak jogilag lehet-e?

2023. máj. 8. 10:25
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
70%
6, elég lett volna az első mondatod. :)
2023. máj. 8. 16:42
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Persze.
2023. máj. 9. 17:01
 13/40 anonim ***** válasza:
26%
11, ja elég bunkó. hogy felkéri a MÁSIK ÖRÖMANYÁT, valaki meg segítő szándékkal fordul hozzá, és így leosztja. Megérdemelné, hogy ne vállalja el. Nem is kéne neki, mivel örömanya az anyós is.
2023. máj. 9. 18:30
 14/40 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért lenne segítő szándék ez: "miért lenne az anyósod?más nincs?"

Köze nem volt a kérdésemhez, az ő válaszának...

De már megtudtam, amit szerettem volna. Köszi, aki normálisan tudott válaszolni és tudta értelmezni a kérdést.

Bele ne gondoljatok ám véletlen se, hogy érzelmi, családi, bármi más oka van ennek a döntésnek... Nehogy! Csak ítélkezzetek, az könnyebb!

2023. máj. 9. 21:08
 15/40 anonim ***** válasza:
17%

Miért kéne tanu? Nem kötelező! Rengetegen házasodnak tanu nélkül.

És belegondoltam, bunkóság örömanyát felkérni rá. Mert ő a párod anyja. Ő talán a te anyukádat kérte fel tanunak?

2023. máj. 9. 21:15
 16/40 A kérdező kommentje:

Nem is tudom, nem mindegy neked teljesen?

Köszi.

2023. máj. 9. 21:16
 17/40 anonim ***** válasza:
86%

Kerdezo en maximalisan megertelek!!

Ha eljut az eletunk hamarosan erre a pontra volegenyemmel. Megmondom neked oszinten: kb a sajat edesanyamat,nagymamamat tudnam felkerni maximum a nagybatyam! De konkretan rajtuk kivul mast nem. Es marha jo hogy sokan csak itelkeznek feletted es felettem is hogy ez de gaz. Nem ez nem gaz! Es igen komoly csaladi erzelmi hattere van ezeknek a donteseknek. Nem kell meg 1 kest "belenk szurni".

2023. máj. 9. 23:48
 18/40 anonim ***** válasza:
23%
Ha nem tudsz normálisan válaszolni, inkább ne válaszolj és segítséget sem kell kérni. Miért vagy ilyen bunkó. Anyádnak van igaza egyébként.
2023. máj. 10. 06:30
 19/40 anonim ***** válasza:
56%
Persze hogy lehet. Szimplán bunkóság az egyik örömanyát felkérni. Kérdezd meg, veszíteni nem fogsz vele.
2023. máj. 10. 14:20
 20/40 A kérdező kommentje:

Tudok normálisan válaszolni, és normálisan is válaszoltam. Nem én kötözködök a másikkal. Segítséget se kértem, csak egy szipla kérdést tettem fel.

Köszönöm, akiknek van elég érzelmi intelligenciája felfogni a helyzetet.

2023. máj. 10. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!