Hogyan rendezhetném ezt a dolgot az anyósom és köztem?
Az anyósom egy szuperhős, de tényleg. 3 gyereket egyedül nevelt fel, főz, mos takarít... De vannak hibái.
Többször adósságot csinált (mindig mi segítjük ki a férjemmel és néhányszor oké, de nekünk is sakkozni kell a költségekkel és sokszor megvárja, míg beüt a krach, szóval annyira még tervezni se lehet).
Van egy unokája, a lánya háztartásbeli. A kislányt állandóan édességgel tömi, mondván, ritkábln találkoznak és egy nagyszülő nyugodtan kényeztetheti az unokát. Engem ez nagyon idegesít, mert a gyerek úszik a cukorban. Ráadásul a kislányt egyfolytában cibálják, öltöztetik, nem engedik a mászókára, nem engedik szaladgálni, sikítoznak, hogy jaj, kimelegszik, elesik...
Próbálok maximális tiszteletet tanúsítani, például mindig elmondom, hogy most tudunk adni pénzt, de azon az áron, hogy pl. ki kellene fizetnem ezt-azt, de csak jövő hónapban fogom tudni, kérek mindenkit, hogy ha költ, erre figyeljen...
Vagy játszom csendben a kislánnyal, nenlm sikítozok a feje felett és akkor nem pörög, nem esik le, nem melegszik ki...
Most születik meg a közös gyerekünk és már tudom, hogy anyósom sokmindenen kiborul. De én nem szeretnén percenként öltöztetni a gyereket, szeretném, ha kiegyensúlyozottan étkezne és fel merne mászni a mászókára, stb
Sajnos mostanában nem mindenhez tudok már jó képet vágni, ezért azt hiszik, nem szeretem az anyósomat. De egyszerűen csak nagyobb távolságot szeretnék tartani, mert akármit csinálok, a gyerek meg fog fázni, el fog esni, piszkos lesz... Ez a dolga, gyerek... akkor is megfázik, ha ezen siránkozom, mert melyik gyerek nem fázik meg.
De a sikítozás, kibeszélés, pláne a férjemnek (jaj, drágám, nem igaz, hogy ez a lány nem ad még egy pulóvert a gyerekre), nem kell.
Oké, hogy első gyerek, de úgy érzem, tudok róla felelősen gondoskodni...
Ti hogyan viselkednétek? Mit tennétek?
A pénz kéregetésre azt mondanám, hogy térjünk vissza rá, miután kifizettem minden számlámat és látom, mennyi " fölös" pénzem marad. Akkor megbeszéljük, mennyit tudok nélkülözni.
A baba születése után viszont eszemben sem lenne egy felnőtt ember felelőtlenségét pénzelni a saját babám eltartása. A gyerek nevelés sokba kerül, a váratlan helyzetekre is kell tartalék, így ezután ne számítson a pénztárcámra, mert egy valóban rászoruló személyre fogom költeni.
Mirét szuperhős? Mert ki tudott nyomni három gyereket??? Ne röhögtessél már, ez még egy afrikai őslakónak is megy.
Ami viszont komoly probléma, hogy kioktat, azt hiszi, ő az atyaúristen, mellesleg képtelen bánni a pénzzel és mindig adósságban van.
A legelső kioktatásnál megmondtam volna, hogy akkor itt be lehet fejezni, és majd keressük mi, amikor kedvünk van, ezen kívül nem vagyunk bank, szóval keressen magának másik ATM-et.
Ja, és vagy moderálja magát, vagy hazamegy.
Ez nem szuperhős. Ez egy idióta!:D
Gondolhatod, hogy nevelt ez gyereket, ha az unokájával, meg a pénzzel sem tud bánni.
Tartsd csak a távolságot, kit érdekel ki mit hisz?
Amúgy sem kell szeretni az anyóst. Ez nem előírás te!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!