Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan rendezhetném ezt a...

Hogyan rendezhetném ezt a dolgot az anyósom és köztem?

Figyelt kérdés

Az anyósom egy szuperhős, de tényleg. 3 gyereket egyedül nevelt fel, főz, mos takarít... De vannak hibái.

Többször adósságot csinált (mindig mi segítjük ki a férjemmel és néhányszor oké, de nekünk is sakkozni kell a költségekkel és sokszor megvárja, míg beüt a krach, szóval annyira még tervezni se lehet).

Van egy unokája, a lánya háztartásbeli. A kislányt állandóan édességgel tömi, mondván, ritkábln találkoznak és egy nagyszülő nyugodtan kényeztetheti az unokát. Engem ez nagyon idegesít, mert a gyerek úszik a cukorban. Ráadásul a kislányt egyfolytában cibálják, öltöztetik, nem engedik a mászókára, nem engedik szaladgálni, sikítoznak, hogy jaj, kimelegszik, elesik...

Próbálok maximális tiszteletet tanúsítani, például mindig elmondom, hogy most tudunk adni pénzt, de azon az áron, hogy pl. ki kellene fizetnem ezt-azt, de csak jövő hónapban fogom tudni, kérek mindenkit, hogy ha költ, erre figyeljen...

Vagy játszom csendben a kislánnyal, nenlm sikítozok a feje felett és akkor nem pörög, nem esik le, nem melegszik ki...

Most születik meg a közös gyerekünk és már tudom, hogy anyósom sokmindenen kiborul. De én nem szeretnén percenként öltöztetni a gyereket, szeretném, ha kiegyensúlyozottan étkezne és fel merne mászni a mászókára, stb

Sajnos mostanában nem mindenhez tudok már jó képet vágni, ezért azt hiszik, nem szeretem az anyósomat. De egyszerűen csak nagyobb távolságot szeretnék tartani, mert akármit csinálok, a gyerek meg fog fázni, el fog esni, piszkos lesz... Ez a dolga, gyerek... akkor is megfázik, ha ezen siránkozom, mert melyik gyerek nem fázik meg.

De a sikítozás, kibeszélés, pláne a férjemnek (jaj, drágám, nem igaz, hogy ez a lány nem ad még egy pulóvert a gyerekre), nem kell.

Oké, hogy első gyerek, de úgy érzem, tudok róla felelősen gondoskodni...

Ti hogyan viselkednétek? Mit tennétek?

2023. máj. 8. 09:30
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
83%

Nincs neked férjed, aki megmondja az anyjának a dolgokat vagy mi?

Azt gondolom, alapvetöen felesleges neked konfrontálódnod vele, mondja meg neki a saját fia, hogy ne szóljon bele a gyereknevelésetekbe, meg ne adjon édességet (bár ha a férjednek ez belefér, akkor el kell fogadnod, az ő gyereke is).

Illetve, mondja meg a férjed, hogy nem adtok több pénzt, ne te szólongassad már, hogy figyeljen a költéseire.

Alapvetően nem értem, miért neked kellene itt rendezned bármit, arra ott van a saját gyereke. Ha meg olyan emberrel vállaltál gyereket, aki a saját anyjának nem mer annyit megmondani, hogy ne szólongassa a gyereket meg ne adjon neki fél évesen Dörmit, az a te hülyeséged volt....

2023. máj. 8. 13:00
 12/12 anonim ***** válasza:
56%
El kell neki magyarázni, hogy a cukor, az édesség, a sütemény mennyire egészségtelen, és ti nem szeretnétek, ha gyakran kapna ilyesmiket a gyerek. Ti főzelékeket fogtok főzni, és ha hoz egy fej új karalábét, az sokkal finomabb, mint a cukor. Lássa nálatok, hogy ti sárgarépát, almát rágcsáltattok a gyerekkel, nem cukrot. Ezt már előre meg kell beszélni vele.
2023. máj. 17. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!