Miért csinálja ezt anyósom?
Van egy 9 hónapos babánk. A sógornőméknek egy 2 éves gyerekük. Mikor anyosomeknal vagyunk sokszor hangoztatja, hogy "elviszitek gyerekek ezt a sok ennivalót, mert múltkor apatokkal 4 napig ettuk"
Nekünk soha nem pakol, csak a lányának.
Egyszer én is anyós leszek és nem hiszem, hogy ezt meg fogom tenni a saját gyerekemmel szemben, hogy legalább a gyerekemnek ne pakoljak egy etelesbe másnap munkába, hogy elvigye. De még az unokájára sem gondol. Sógornőm ma akarta ideadni az én gyerekemnek a 4 napos főtt maradékot, mert annyit pakolt az anyja, hogy nem tudták megenni. Én meg mondtam, hogy 4 napos tojásos maradékot nem adok a kicsinek.
Miért vesz minket semmibe anyósom? A fia nem ugyanolyan gyereke mint a lánya? Tudja, hogy este mikor kb 6 körül hazaértünk akkor állok neki főzni.
Én reagalom túl? :(
Ez a már 4 napos maradék is úgy lett főzve, hogy azt mondta, hogy "ez a gyerekeknek lesz ez a csirkemell" mikor oda került délután a sor, hogy akartam adni a gyerekemnek belőle úgy csinált mintha nem értette volna, hogy mit kérek, majd közölte, hogy "az már el van csomagolva"
De ez sem nekünk. Ebbol akart hozni ma sógornőm.
Valamiért nagyon nem vagy neki szimpi szerintem. Férjedet kérdezted erről? Ő jobban ismeri az anyját.
Nálunk már anyukák nem is élnek, mi is este főzünk. Ez van. Oda csomagol, nektek meg nem. Nem is mennék hozzá vasárnaponként ebédre. Se. Lássa vendégül a lányáékat, én biztos nem akarnék mostohagyerek lenni.
Nem értem. Rá vagy szorulva anyósodra?
Honnan érsz haza 6-ra, hogy neked főzni kell? 🤔
Nem reagálod túl. Anyósod sajnos bunkó, és erre nincs orvosság.
Osztom a 2. válaszoló meglátását, én sem mennék többé. Ha esetleg kérdezné, hogy miért, akkor vígan a szemébe mondanám, hogy ha még az unokájától is sajnálta az ételt, akkor nincs miről beszélni, nem megyünk, nehogy kiegyük őket a vagyonukból és éhen haljanak.
Anyosomeknal vagyunk olyankor vasárnap gyakorlatilag reggeltől estig. Onnan érünk haza későn. Nem, nem vagyunk rászorulva az ételre, mert én annak is örülök, ha kapok egy tányér meleg etelt amit nem nekem kellett megcsinálni.
Nekem csak az fáj, hogy folyamatosan hangoztatja, hogy pakol a gyerekeknek, holott mi ebből semmit sem kapunk.
Valamiért sosem kedvelt, de megnyugtattak rokonok, hogy egyik gyereke párját sem szerette, mindenkiben talál valami kifogást, pedig az első naptól kedves vagyok vele, besegitek a hazimunkaban, főzök, (szeretik a foztom, pláne aposom lehet ezért is pikkel rám anyósom, mert a férjem és aposom mindig mondják, hogy én főzzek ha ott vagyunk, de ez a gyerek érkezése után elmaradt) mindig én mosogatok el mindent náluk. A kertben is ha nagyobb munka van, mi mindig ott voltunk a többi gyerekével szemben. És ha engem nem kedvel oké, nem tudok már ettől többet csinálni, de azért nézhetné a fiát vagy az unokáját, hogy annyit tegyen, hogy nekik egy évesre elég legyen.
kit érdekel a vén boszorkány?
Én így oldanám meg:
1. Főzzél akkor szombaton úgy, hogy jusson vasárnap estére - hétfőre
2. vigyen a férjed hétfőn szendvicsek, hétfőn meg főzöl
3. főzd meg vasárnap amit akarsz és utána menjetek
4. legyen tartalék fagyasztott fasírt vagy valami a hűtőben, az 10 perc alatt kész van és megúszod.
+1 nekem marhára nem lenne energiám minden tetves vasárnap nézni egy iylne házisárkány fejét...
Nekem még 'hivatalos anyósom' nem volt sose, csak a párjaimnak az anyja ..... de én egyiknek a főzési szokásait se tudtam értelmezni. (koszos,mocskos konyha, undorító nevenincs ételek olyan hozzávalókból ami éppen a kezébe akadt, hűtés nélküli tárolás, fűszerek teljes hanyagolása különösebb indok nélkül. stb) Ezért én örülök ha nem kell napokig a "csomagolt" kaját ennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!