Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálja ezt anyósom?

Miért csinálja ezt anyósom?

Figyelt kérdés

Van egy 9 hónapos babánk. A sógornőméknek egy 2 éves gyerekük. Mikor anyosomeknal vagyunk sokszor hangoztatja, hogy "elviszitek gyerekek ezt a sok ennivalót, mert múltkor apatokkal 4 napig ettuk"

Nekünk soha nem pakol, csak a lányának.

Egyszer én is anyós leszek és nem hiszem, hogy ezt meg fogom tenni a saját gyerekemmel szemben, hogy legalább a gyerekemnek ne pakoljak egy etelesbe másnap munkába, hogy elvigye. De még az unokájára sem gondol. Sógornőm ma akarta ideadni az én gyerekemnek a 4 napos főtt maradékot, mert annyit pakolt az anyja, hogy nem tudták megenni. Én meg mondtam, hogy 4 napos tojásos maradékot nem adok a kicsinek.

Miért vesz minket semmibe anyósom? A fia nem ugyanolyan gyereke mint a lánya? Tudja, hogy este mikor kb 6 körül hazaértünk akkor állok neki főzni.

Én reagalom túl? :(

2023. márc. 22. 13:05
1 2 3 4
 1/35 A kérdező kommentje:

Ez a már 4 napos maradék is úgy lett főzve, hogy azt mondta, hogy "ez a gyerekeknek lesz ez a csirkemell" mikor oda került délután a sor, hogy akartam adni a gyerekemnek belőle úgy csinált mintha nem értette volna, hogy mit kérek, majd közölte, hogy "az már el van csomagolva"

De ez sem nekünk. Ebbol akart hozni ma sógornőm.

2023. márc. 22. 13:11
 2/35 anonim ***** válasza:
91%

Valamiért nagyon nem vagy neki szimpi szerintem. Férjedet kérdezted erről? Ő jobban ismeri az anyját.

Nálunk már anyukák nem is élnek, mi is este főzünk. Ez van. Oda csomagol, nektek meg nem. Nem is mennék hozzá vasárnaponként ebédre. Se. Lássa vendégül a lányáékat, én biztos nem akarnék mostohagyerek lenni.

2023. márc. 22. 13:18
 3/35 anonim ***** válasza:
10%

Nem értem. Rá vagy szorulva anyósodra?

Honnan érsz haza 6-ra, hogy neked főzni kell? 🤔

2023. márc. 22. 13:22
 4/35 anonim ***** válasza:
92%

Nem reagálod túl. Anyósod sajnos bunkó, és erre nincs orvosság.

Osztom a 2. válaszoló meglátását, én sem mennék többé. Ha esetleg kérdezné, hogy miért, akkor vígan a szemébe mondanám, hogy ha még az unokájától is sajnálta az ételt, akkor nincs miről beszélni, nem megyünk, nehogy kiegyük őket a vagyonukból és éhen haljanak.

2023. márc. 22. 13:23
 5/35 A kérdező kommentje:

Anyosomeknal vagyunk olyankor vasárnap gyakorlatilag reggeltől estig. Onnan érünk haza későn. Nem, nem vagyunk rászorulva az ételre, mert én annak is örülök, ha kapok egy tányér meleg etelt amit nem nekem kellett megcsinálni.

Nekem csak az fáj, hogy folyamatosan hangoztatja, hogy pakol a gyerekeknek, holott mi ebből semmit sem kapunk.

Valamiért sosem kedvelt, de megnyugtattak rokonok, hogy egyik gyereke párját sem szerette, mindenkiben talál valami kifogást, pedig az első naptól kedves vagyok vele, besegitek a hazimunkaban, főzök, (szeretik a foztom, pláne aposom lehet ezért is pikkel rám anyósom, mert a férjem és aposom mindig mondják, hogy én főzzek ha ott vagyunk, de ez a gyerek érkezése után elmaradt) mindig én mosogatok el mindent náluk. A kertben is ha nagyobb munka van, mi mindig ott voltunk a többi gyerekével szemben. És ha engem nem kedvel oké, nem tudok már ettől többet csinálni, de azért nézhetné a fiát vagy az unokáját, hogy annyit tegyen, hogy nekik egy évesre elég legyen.

2023. márc. 22. 13:30
 6/35 anonim ***** válasza:
92%
Mi a francért kell anyukáékkal tölteni az egész vasárnapot? Menjenek át hozzátok ők, ha kíváncsiak az unokára. Ha kíváncsiak. Tudsz ebédre főzni otthon, akár anyukát is megkínálod nyilván és akkor nem kell este gyorsan főzni - mondjuk ha ott ebédeltetek, minek főzöl még estére újra meleget...? vagy másnapra?
2023. márc. 22. 13:37
 7/35 anonim ***** válasza:
26%
Mondjuk, ha nem kedvelne, nem hiszem, hogy minden vasárnap meghívna. A férjed miért nem nyitja ki a száját, ha szeretnétek kaját vinni? Anyu, pakolnál nekünk is, mi is szívesebben esszük a főztöd. Ha meg úgy van, ahogy írod, hogy a férjed is azt mondja, hogy te főzz, amikor ott vagytok, nem értem, miért olyan nagy csoda, hogy nem csomagol kaját. Hasonló szituációban én se tenném. Ha ott is szívesebben enné a tiédet, én sem gondolnám, hogy az enyémből még repetára vágysz. Ha igen, akkor száj kinyit.
2023. márc. 22. 13:51
 8/35 anonim ***** válasza:
78%

kit érdekel a vén boszorkány?

Én így oldanám meg:

1. Főzzél akkor szombaton úgy, hogy jusson vasárnap estére - hétfőre

2. vigyen a férjed hétfőn szendvicsek, hétfőn meg főzöl

3. főzd meg vasárnap amit akarsz és utána menjetek

4. legyen tartalék fagyasztott fasírt vagy valami a hűtőben, az 10 perc alatt kész van és megúszod.

+1 nekem marhára nem lenne energiám minden tetves vasárnap nézni egy iylne házisárkány fejét...

Nekem még 'hivatalos anyósom' nem volt sose, csak a párjaimnak az anyja ..... de én egyiknek a főzési szokásait se tudtam értelmezni. (koszos,mocskos konyha, undorító nevenincs ételek olyan hozzávalókból ami éppen a kezébe akadt, hűtés nélküli tárolás, fűszerek teljes hanyagolása különösebb indok nélkül. stb) Ezért én örülök ha nem kell napokig a "csomagolt" kaját ennem.

2023. márc. 22. 13:55
 9/35 anonim ***** válasza:
16%
Tehát ott kaptok enni, csak az a bajod, hogy heti több napi kajálásotokat nem finanszírozza. Azért elég durva ilyet elvárni, nem gondolod? Oké, a lányának pakol, de ennek biztos megvan az oka. Arról nem tudunk semmit, hogy ők milyen anyagi helyzetben vannak. Lehet a lányáéknak nagy segítség, hogy több napig van mit enni és nem kell kajára költeni. Nektek meg nem probléma. Legalábbis arról nem írtál, hogy anyagilag kellene segítség, csak hogy jó volna ha neked nem kellene főznöd.
2023. márc. 22. 14:02
 10/35 anonim ***** válasza:
89%
Legközelebb amikor olyat mond, hogy a gyerekeknek pakol javítsd ki: mármint hogy x-nek, nekünk soha nem pakol semmit. Ha bele akarsz állni a helyzetbe akkor nyugodtan hozzá teheted a legutóbbi a négy napos kaja történetét.
2023. márc. 22. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!