Miért csinálja ezt anyósom?
Van egy 9 hónapos babánk. A sógornőméknek egy 2 éves gyerekük. Mikor anyosomeknal vagyunk sokszor hangoztatja, hogy "elviszitek gyerekek ezt a sok ennivalót, mert múltkor apatokkal 4 napig ettuk"
Nekünk soha nem pakol, csak a lányának.
Egyszer én is anyós leszek és nem hiszem, hogy ezt meg fogom tenni a saját gyerekemmel szemben, hogy legalább a gyerekemnek ne pakoljak egy etelesbe másnap munkába, hogy elvigye. De még az unokájára sem gondol. Sógornőm ma akarta ideadni az én gyerekemnek a 4 napos főtt maradékot, mert annyit pakolt az anyja, hogy nem tudták megenni. Én meg mondtam, hogy 4 napos tojásos maradékot nem adok a kicsinek.
Miért vesz minket semmibe anyósom? A fia nem ugyanolyan gyereke mint a lánya? Tudja, hogy este mikor kb 6 körül hazaértünk akkor állok neki főzni.
Én reagalom túl? :(
Azért megyünk mi mert nekünk van autónk és messze vannak.
A lanyaek anyagilag sokkal jobban állnak mint mi.
Nem arról van szó, hogy napokig nem akarok főzni, hogy annyit csomagoljon csak nem tartom fairnek, hogy a lánya kap, a fia nem.
A lányának az anyósa is sok mindent pakol, nekem már sajnos nem élnek a szüleim. Naivan azt gondoltam, hogy mikor egyedül maradtam megváltozik és kedvesebb lesz velem, de sajnos nem. Lehet ez a különbség egy anya és egy anyós között.
A felajánlott állott kajára jól reagáltál. Ha az anyós legközelebb sopánkodik, hogy mennyit kell csomagolni a gyerekekre, és megint idegesít, akkor tedd hozzá, hogy "ne aggódjon mama,a lányáék vannak rá négyen, meg fogják enni". Ezzel nem kértél, de mégis jelzed, hogy ti nyilvánvalóan nem vagytok benne a gyerekek csoportban, ne nevezze így. Aztán játszanék tovább a babával vagy kimennék az udvarra, akármi, de nem mosogatnék el ~10 ember után.
Ha meg kérnék délután az ebéd maradékából a gyerekemnek és nem adna, mert el van csomagolva, akkor fognám a cuccom és mosolyogva elmennék boltba (aztán haza) a családommal, mert az éhes gyereknek venni kell enni. Ehhez a férjed együttműködése is kell persze.
Kérdező, én nem mennék oda minden hétvégén.
Pláne, ha nagy a távolság.
Odamennék névnapi, születésnapi köszöntéskor, karácsonykor, húsvétkor és passssssz!
Ha kérdezi anyósod, miért olyan ritkán, elmondanám, hogy ilyenkor nekem ha hazaérünk, este 6-kor még neki állnom főzni másnapra, emiatt. Ha ebből nem esik le neki, hogy nektek is csomagolhatna, akkor nemcsak rosszindulatú, de buta is.
Ja, és szívességmunkákra se járnék oda. Menjen a férjed, te meg otthon babázz - és várd őt haza finom estebéddel.
De én nem értem, a férjednek nincs szája, hogy megkérdezze az anyját, nektek miért nem csomagol soha, csak a testvérének?
Ez nem anya-anyós különbség, nálunk anyósom nem tesz különbséget köztünk meg a lánya családja között. Lehet, hogy nálatok azt hiszik valamiért, hogy ti nem akarjátok, hogy odacsomagoljon kaját vagy nem tudom, meg kell kérdezni, de tőle, nem itt a gyakorin, mert mi nem tudjuk a választ.
13
Dehogy jó nekik, de látod milyen puhapöcs férje van, hogy a saját anyjának nem tud lekeverni egyetem, amiért ennyire xarba nézi őket. Sajnálom csóró kérdezőt, ilyen xar házasságban lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!