Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálja ezt anyósom?

Miért csinálja ezt anyósom?

Figyelt kérdés

Van egy 9 hónapos babánk. A sógornőméknek egy 2 éves gyerekük. Mikor anyosomeknal vagyunk sokszor hangoztatja, hogy "elviszitek gyerekek ezt a sok ennivalót, mert múltkor apatokkal 4 napig ettuk"

Nekünk soha nem pakol, csak a lányának.

Egyszer én is anyós leszek és nem hiszem, hogy ezt meg fogom tenni a saját gyerekemmel szemben, hogy legalább a gyerekemnek ne pakoljak egy etelesbe másnap munkába, hogy elvigye. De még az unokájára sem gondol. Sógornőm ma akarta ideadni az én gyerekemnek a 4 napos főtt maradékot, mert annyit pakolt az anyja, hogy nem tudták megenni. Én meg mondtam, hogy 4 napos tojásos maradékot nem adok a kicsinek.

Miért vesz minket semmibe anyósom? A fia nem ugyanolyan gyereke mint a lánya? Tudja, hogy este mikor kb 6 körül hazaértünk akkor állok neki főzni.

Én reagalom túl? :(

2023. márc. 22. 13:05
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
70%

Tudod ki puncsolna egy ilyen gonosz féregnek.

Te meg háztájizol, mosogatsz. Nem vagy normális, hogy házhoz mégy a pofonért.

Én biztos nem mennék, nem is érdekelne a továbbiakban, hogy mivel tömi a kölykét, meg a kedvenc unokáját.

Amúgy az anyjához hasonló kígyó sógórnő hol lakik, hogy az anyja többnapos maradékát ajánlgatja?

Mert írtad, hogy az anyós messze.

Ezek nem szeretnek se téged, se a gyerekedet.

2023. márc. 22. 17:43
 22/35 anonim ***** válasza:
21%

Na, ez tipikusan az az eset, hogy ha van rajta sapka, ha nincs, egyaránt nem jó.

Vedd úgy, hogy az anyósod nem akar olyan helyzetet teremteni, hogy öklendezz a főztjétől vagy bármi módon rád tukmáljon olyat, amivel kapcsolatban kifejezd a nemtetszésed vagy ellenszenved. El akarja kerülni a bármiféle vitát kettőtök között. Te meg azon vagy felháborodva, hogy miért nem kritizálhatod anyósod főztjét. Fene se érti.

2023. márc. 22. 18:13
 23/35 anonim ***** válasza:
77%
Mert a lányát jobban szereti, mint a fiát.
2023. márc. 22. 18:36
 24/35 anonim ***** válasza:
30%

Szerintem lehet, hogy tényleg megsértődött. Nekem eredetileg is az ugrott be, hogy ez annyira furcsa viselkedés, mintha lenne előzménye.

Most, hogy írtad, hogy úgy jött le, hogy te jobban főzöl nála és a férjed nem szereti amit ő főz, lehet, hogy nem csomagol nektek, mert te “úgyis jobban tudod”.

Meg szoktad dicsérni, hogy milyen finomat főzött? Meg szoktátok köszönni, hogy főz rátok vasárnaponként?

Ha nem, akkor lehet, hogy csak ennyi kell és pakolna nektek is. Mondjuk pár hét után. De jó lenne kibeszélni ezt a helyzetet és nem még rátenni egy lapáttal.

2023. márc. 22. 18:49
 25/35 A kérdező kommentje:
A férjemnek nem estek le eddig ezek az utalások anyosomtol.
2023. márc. 22. 19:37
 26/35 A kérdező kommentje:

Mindig dicserem a foztjet, mert nekem egy tál meleg paprikás krumpli is jól esik amit nem nekem kell megfőzni. Ezért is mosogatok, hogy viszonozzam neki.

Most, hogy írtatok lehet tényleg a háromból az az egy unokája a kedvenc

2023. márc. 22. 19:39
 27/35 A kérdező kommentje:

Annyi az előzménye, hogy mikor osszekoltoztunk a párom minden nap főtt ételt vitt dolgozni, míg az anyjaeknal lakott csak szalonnát (nem vicc)

Az elején kérdezgette a fiát, hogy van e mit egyen és mondta, hogy minden nap főtt ételt visz. És jól főzök. Aztán idővel mikor nálunk jöttek anyosomek ettek a foztombol ők is és a sógoromek is és mindenki meglepődve mondta, hogy nagyon finom minden. Anyósom akkor pofakat vágott. Aztán később volt egy eset mikor nálunk ebédeltek és anyósom "rosszul lett" és kérte, hogy vigyük be a sürgősségi re. Ott az orvosnak a férjem füle hallatára azt mondta, hogy az én rántott laska gombamtol lett beteg...

Mindegy, hosszú. Sajnos tudnék még mesélni. Lehet ezért sem csomagol nekünk, mert emiatt haragszik rám, hogy az egész családja szerint jobban főzök.

2023. márc. 22. 19:51
 28/35 anonim ***** válasza:
72%
Az senkiben nem merült fel, hogy néha a férj is főzhetne? Főleg, ha két felnőtt él egy háztartásban és mindketten dolgoznak.
2023. márc. 22. 21:26
 29/35 anonim ***** válasza:
67%

Mondjuk ilyen találgatás helyett a férjed kérdezze meg, neki miért nem csomagol. Vagy kérdezd meg te.

De felesleges játszmázni meg kombinálni.

2023. márc. 22. 21:31
 30/35 anonim ***** válasza:
80%
Valóban bunkóság amit csinál az anyós.Én biztosan szóvá tenném,hogy ez igazságtalanság vagy nem mennék többet oda.Ha neked és az unokáinak nem szeretne adni akkor legalább ne előtted csomagolja vagy mondja ezeket a dolgokat.Nálunk is sajnos ez a helyzet.Mamám nekünk soha semmit se csomagol bezzeg a másik unokáinak mindig.
2023. márc. 22. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!