Anyósom lehet az esküvői tanúm?
Figyelt kérdés
Azt találtam, törvény szerint 18. életévét betöltött, cselekvőképes, magyar állampolgár lehet tanú.
Viszont édesanyám szerint az "örömanya" vagyis az anyósom, nem lehet a tanúm.
Most az hogy illik-e vagy szokás-e nem érdekel, csak jogilag lehet-e?
2023. máj. 8. 10:25
3/40 anonim válasza:
Akárki lehet, aki megfelel az általad leírtaknak és nem a házasulandó fél.
4/40 anonim válasza:
Nekem nevelőapám volt a tanúm :) vagyis az örömapa :D Szóval lehet.
5/40 anonim válasza:
Miért lenne az anyósod - aki a jövendőbeli férjed anyja - a tanúd? Már nincs?
6/40 A kérdező kommentje:
Szuper, Köszönöm szépen nektek, akkor megnyugodtam!
Nem tartozik másra, milyen okból, és mint írtam, nem érdekel, hogy illik vagy szokás-e, csak, hogy jogilag lehet-e.
2023. máj. 8. 10:52
7/40 anonim válasza:
Ha vállalja, akkor bárki lehet, a gyakorlatban még az utcán sétáló járókelőt is megkérheted, nincs megszabva semmi, csak legyen ott két tanu.
8/40 anonim válasza:
Lehet. Nálunk a két anyuka volt a tanú.
9/40 anonim válasza:
Én voltam már tanú amikor hotelben dolgoztam és a házasodó pár egyedül jött. Nem, hogy 5 perccel a ceremónia előtt nem találkoztam velük de utána sem (láttam őket messziről aztán odamentem aláírni a papírokat). Szóval, ha én lehettem tanú, akkor nyugodtan lehet anyósod is.
10/40 anonim válasza:
Leszek én ingyen bárki tanúja .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!