Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megtudnátok bocsájtani az...

Megtudnátok bocsájtani az anyósotoknak?

Figyelt kérdés

Éveken át nem foglalkozott az unokákkal, soha rájuk sem nyitotta az ajtót. Évek teltek el, az ünnepek nélküle, és soha egy darab csokit nem adott a gyermekeinknek pedig megtehette volna. Számára csak a férjem nővérénem 2 gyereke létezett. A születésük után sem segített volna bármiben, bármi gondunk volt csak nehezítette a helyzetünket,ha kórházba voltunk egy pohár vizet nem adott a kezünkbe.

Most ő lett beteg, szívinfarktust kapott, műtötték és lett egy tüdőödémája. Tegnap após arra kért "utolsó óráiban" legyünk kegyesek, és hadd lássa az unokáit.

Én egy kicsit azt érzem mindig csak akkor keresnek bennünket ha megszorulnak,de mégis csak a férjem anyja. Hogyan lehetne magamba ezt legyőzni és jó arccal bemenni hozzá a kórházba? Nem kívánok én neki rosszat, éljen de a legjobban akkor érzem jól magam ha távol van tőlünk mert szereti a családot szétszedni.

2023. febr. 23. 09:15
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
26%
14-es ,valóban nem oszt nem szoroz semmit ez az utolsó találkozás,én nem azt mondtam,hogy el kell felejteni a gyerekkorban elszenvedett sérelmeket,hanem el kell engedni,a saját könnyebbségünk érdekében is.Úgy kell venni ezeket a dolgokat,mint az élettől kapott leckét,tanultunk belőle,erősebbek lettünk.Én sem tartom az apámmal a kapcsolatot évek óta,de biztosan bemennék hozzá ha tudnám,hogy haldokolna.
2023. febr. 23. 12:16
 22/35 anonim ***** válasza:
17%
Egy próbát emgér, hátha téynleg változott.
2023. febr. 23. 12:19
 23/35 anonim ***** válasza:
87%

21-es, de pont ez a lényeg, ezt mondtam a 20-as kommmentben, aki elengedte már a sérelmeket, azt igazából hidegen hagy egy olyan szülő, akivel nem is tartja a kapcsolatot. Nem zavar vizet, nem érdekel és az sem érdekel, ha meghal, ezért nem is mennék be, mert minek?

A saját rossz szüleimet is úgy kezelem, mint egy "idegent", azaz aszerint ítélem meg öket, amit tettek, és nem hiszek ebben a haldoklós megbocsátásban. Már elengedtem az egészet, mintha nem is lennének, és pont ezért nem is érdekelne annyira, ha haldokolnának, hogy bemenjek hozzájuk.

Csak olyanhoz mennék be, aki fontos számomra és akivel én magam szeretnék ott lenni utolsó napjaiban.

2023. febr. 23. 12:23
 24/35 anonim ***** válasza:
87%

21es vagyok.A gyerekemet pl én sem vinném be a,haldokló apámhoz,nem is ismeri,nem is érdeklődik felőle,tehát az unoka rész felejtős.

De én bemennék.Nem kegyességből,csak pusztán kíváncsiságból,meghallgatnám,ha van mondanivalója számomra,ha meg nincs,ennyi.

2023. febr. 23. 12:27
 25/35 anonim ***** válasza:
93%
Értem. De én meg nem vagyok rá kíváncsi, van-e mondanivalója nekem, mert tényleg hidegen hagy:D
2023. febr. 23. 12:39
 26/35 anonim ***** válasza:
94%

Eszemben nem lenne behurcolni a gyerekeimet.

Ők fontosabbak számomra, mint az anyósom, és egyrészt nem szeretném ennek kitenni őket, másrészt ilyen képmutató példát sem szeretnék mutatni nekik. Harmadszor gyereket elvből nem viszek be a kórházba, ha nem muszáj, negyedszer pedig nálunk pl. be sem engednek 14 év alatti látogatót.

2023. febr. 23. 12:40
 27/35 anonim ***** válasza:
95%
Nem vinném, és nem érdekelne, ha bárki megsértődik.
2023. febr. 23. 12:43
 28/35 anonim ***** válasza:
93%

Pont arra gondoltam én is, hogy ha eddig sem volt anyósnak kapcsolata a gyerekekkel, akkor miért kéne a gyerekeket rákényszeríteni, hogy meglátogassanak a kórházban egy idegent, hogy megnézzék amint haldoklik.

Ez megint csak anyósék önzősége, nem foglalkoznak vele milyen hatással van ez a gyerekekre.

Én a helyedben ezt elmagyaráznám apósnak, de ettől függetlenül a férjemmel együtt meglátogatnám anyós.

2023. febr. 23. 12:57
 29/35 anonim ***** válasza:
78%
anyóst*
2023. febr. 23. 12:57
 30/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, végül is "szerencsére" megkönnyítette ezt a döntést hogy a kórházba a gyerekeket nem engedik be, de mi a férjemmel elmentünk. Beszélni nem tudtunk vele,intenzíven fekszik és nincs magánál.
2023. febr. 23. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!