Hogy oldjátok meg, hogy amikor anyósotokra hagyjátok pár órára a gyereketeket, az ne tömje tele minden sz.rral az unokáját?
Sehogy. Legkisebb bajom, hogy a gyerek kicsit bekajal a meggyes pitéből. Most őszintén mi az a nagy tragédia, ami bekövetkezhet? Legfeljebb fáj a hasa, és tanul belőle!
Viszont te belemész egy tök felesleges konfliktusba, ami nyilván csak az egóról és a kontrollról szól. Megéri?
Szerintem - ha a szép szó nem használ - sehogy máshogy nem tudod megoldani, mint úgy, hogy a gyerek felügyeletét megoldod máshogy, vagy mással oldatod meg, és nem viszed az anyósodhoz. A másik nagymama/nagypapa? Vagy ők már halottak?
Magad nem tudod megoldani a felügyeletét? Hol van, mit csinál a párod, és/vagy (amennyiben két különböző személyről beszélünk) a gyermek anyja?
Ilyenkor már lassan indul a bölcsi/ovi is ügyeletileg...
Egy (nulla) süti helyett kettőt eszik vagy hányásig tömi bármilyen ragaccsal?
Előbbi esetben semmit, tudomásul veszem, utóbbi esetben egyszer szólok, második után többször nem kérek tőle felvigyázást, jön velem a gyerek.
"Mama, a minap megkértük, hogy Petikének ne adjon válogatás nélkül minden sz*rt. Ennek ellenére ma is megevett 2 nyalókát, 3 dörmit és 6 raffaellot. Ha ez legközelebb is megtörténik, Peti egy hónapig nem jöhet ide."
És ezt tedd is meg, ne csak fenyegetőzzél. Az egy hónap csak egy példa, lehet fél év is, lehet 3 hét is.
Addig mama ráér gondolkodni :)
Az ha épp nem meggyes pitével és más "normális kajával" hanem mondjuk egy doboz Raffaelloval, egy zacskó chipsel és társaival tömik a gyereket nem túl előnyös. Főleg ha te otthon más neveltetést szeretnél neki, normális étrendet esetleg, amit a rokonok nagyon simán semmibe vesznek.
A baj az, hogy ha te nem vagy ott a gyerekkel, akkor a nagyi ugyanúgy adni fogja neki (tapasztalat), hiába mondasz neki bármit.
Talán annyi, hogy egyen normálisan otthon a gyerek mielőtt a nagyihoz megy, talán akkor ő sem fogja annyira kívánni.
Sose csinált ilyet. Tudta h mikor mit engedek, ő is úgy csinálta a távollétemben.
De nyilván nem vártam el tőle h bio gyümit hozzon, ha hoz valamit stb.
Nem volt rábízva a gyerek pár órára (messze lakott, így ha mentünk akkor őt látogattuk) de a nagyra ő vigyázott napközben még én a koraszülött osztályon voltam 2 hétig a picikkel. Nyugodt voltam h jó kezekben van, legalább ez nem stresszelt.
Ha nem bízol benne, nem tartja be a szabályaidat, ne hagyd ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!