Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy oldjátok meg, hogy...

Hogy oldjátok meg, hogy amikor anyósotokra hagyjátok pár órára a gyereketeket, az ne tömje tele minden sz.rral az unokáját?

Figyelt kérdés
Tudom, a nagyik ilyenek... de azért van egy határ. Főleg miután többször is megkértük rá, hogy ne tegye.
2022. aug. 24. 14:50
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
97%
Nem hagyod rá.
2022. aug. 24. 14:56
 2/24 anonim ***** válasza:
74%

Sehogy. Legkisebb bajom, hogy a gyerek kicsit bekajal a meggyes pitéből. Most őszintén mi az a nagy tragédia, ami bekövetkezhet? Legfeljebb fáj a hasa, és tanul belőle!

Viszont te belemész egy tök felesleges konfliktusba, ami nyilván csak az egóról és a kontrollról szól. Megéri?

2022. aug. 24. 14:56
 3/24 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem - ha a szép szó nem használ - sehogy máshogy nem tudod megoldani, mint úgy, hogy a gyerek felügyeletét megoldod máshogy, vagy mással oldatod meg, és nem viszed az anyósodhoz. A másik nagymama/nagypapa? Vagy ők már halottak?

Magad nem tudod megoldani a felügyeletét? Hol van, mit csinál a párod, és/vagy (amennyiben két különböző személyről beszélünk) a gyermek anyja?

Ilyenkor már lassan indul a bölcsi/ovi is ügyeletileg...

2022. aug. 24. 14:57
 4/24 anonim ***** válasza:
86%
Másik oldalról nézve - ha nem cukorbeteg a gyerek - akkor nagy baja egy kis kényeztetéstől nem lesz... szeptembertől úgyis gyökeresen más világ lesz, mint a nyáron volt, mert végetér a nyár elején még végtelennek hitt szabadság, lesz dolga, tanulnivalója...
2022. aug. 24. 14:59
 5/24 anonim ***** válasza:
85%

Egy (nulla) süti helyett kettőt eszik vagy hányásig tömi bármilyen ragaccsal?

Előbbi esetben semmit, tudomásul veszem, utóbbi esetben egyszer szólok, második után többször nem kérek tőle felvigyázást, jön velem a gyerek.

2022. aug. 24. 15:01
 6/24 anonim ***** válasza:
63%

"Mama, a minap megkértük, hogy Petikének ne adjon válogatás nélkül minden sz*rt. Ennek ellenére ma is megevett 2 nyalókát, 3 dörmit és 6 raffaellot. Ha ez legközelebb is megtörténik, Peti egy hónapig nem jöhet ide."

És ezt tedd is meg, ne csak fenyegetőzzél. Az egy hónap csak egy példa, lehet fél év is, lehet 3 hét is.

Addig mama ráér gondolkodni :)

2022. aug. 24. 15:01
 7/24 anonim ***** válasza:
78%

Az ha épp nem meggyes pitével és más "normális kajával" hanem mondjuk egy doboz Raffaelloval, egy zacskó chipsel és társaival tömik a gyereket nem túl előnyös. Főleg ha te otthon más neveltetést szeretnél neki, normális étrendet esetleg, amit a rokonok nagyon simán semmibe vesznek.

A baj az, hogy ha te nem vagy ott a gyerekkel, akkor a nagyi ugyanúgy adni fogja neki (tapasztalat), hiába mondasz neki bármit.

Talán annyi, hogy egyen normálisan otthon a gyerek mielőtt a nagyihoz megy, talán akkor ő sem fogja annyira kívánni.

2022. aug. 24. 15:03
 8/24 anonim ***** válasza:
73%
Ilyenek a nagyik. Most vagy hagyod még, mert nyár van, hadd lazuljanak, vagy másra bízod. Van valami betegsége a gyerekeknek, vagy csak a szigor miatt nem akarod ezt hagyni? És mit jelent az, hogy minden sz*rral eteti őket?
2022. aug. 24. 15:04
 9/24 anonim ***** válasza:
86%

Sose csinált ilyet. Tudta h mikor mit engedek, ő is úgy csinálta a távollétemben.

De nyilván nem vártam el tőle h bio gyümit hozzon, ha hoz valamit stb.

Nem volt rábízva a gyerek pár órára (messze lakott, így ha mentünk akkor őt látogattuk) de a nagyra ő vigyázott napközben még én a koraszülött osztályon voltam 2 hétig a picikkel. Nyugodt voltam h jó kezekben van, legalább ez nem stresszelt.

Ha nem bízol benne, nem tartja be a szabályaidat, ne hagyd ott.

2022. aug. 24. 15:05
 10/24 anonim ***** válasza:
74%
Nem hagyom rá.
2022. aug. 24. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!