Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy oldjátok meg, hogy...

Hogy oldjátok meg, hogy amikor anyósotokra hagyjátok pár órára a gyereketeket, az ne tömje tele minden sz.rral az unokáját?

Figyelt kérdés
Tudom, a nagyik ilyenek... de azért van egy határ. Főleg miután többször is megkértük rá, hogy ne tegye.
2022. aug. 24. 14:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%

Hát, ha értelmetlen a kedves nagyszülő, nem fogsz tudni hatni rá. Én végül elengedtem. A papánál lehet jégkrémet enni ebéd előtt. (Érdekes, apának 40 éve nem lehetett, ki érti ezt... 3:) )

A Dédinek is az a "szépen evett a gyerek" jelentése, hogy elfogyott a sültkrumpli és az olajban sült fasírt is. Zöldséget nem főzünk hozzá, a salátát meg nem szereti a gyerek, hát istenem, de olyan szépen evett!!!

De erre a társalgásra azért a mai napig kárörömmel emlékezem vissza:

-Papa, nem kell őket egész nap üdítővel itatni, a vizet is szeretik!

-Ugyanmár, miért akarna vizet inni egy gyerek? Tessék cuncimókus, szörpike!

-Papa, én inkább vizet kérek most, köszi!

2022. aug. 24. 15:13
 12/24 anonim ***** válasza:
88%
Nem kellett megoldani, nem csinálták.
2022. aug. 24. 15:30
 13/24 anonim ***** válasza:
89%
Mi az a "minden szar"? Mert vannak anyukák akik egy szelet sport csokin is kiakadnak, hisz totál nem engednek édességet a gyereknek. Mert nem mindegy hogy Ödönke chipset eszik csokival, vagy anyuka nem enged semmit.
2022. aug. 24. 15:44
 14/24 anonim ***** válasza:
81%
Vittem áfonyát, málnát, répaszeleteket, és ebéd után -még a gejl sütik előtt - gyorsan leraktam a gyerekek elé. A nagyi fél perc alatt meggyőződött arról, hogy jobban örülnek a gyerekek a gyümölcsnek, mint a csokinak,azóta inkább a kertből hoz be nekik szőlőt, almát.
2022. aug. 24. 15:49
 15/24 anonim ***** válasza:
58%

Úgy, hogy magamnak csinálok gyereket és nem ingyen bébiszittert látok másokban.

De most komolyan. Mikor még csak kutyám volt, azt sem bíztam olyanra, aki nem tudott rá pórázt rakni és minden szarral etette. Inkább megoldottam máshogy, minthogy arra jöjjek visszér, hogy összefosta magát vagy kilapította a kocsi.

2022. aug. 24. 15:54
 16/24 anonim ***** válasza:
68%

Le lehet pontozni a 15-öst, de igaza van. A legtöbb szülő azért nem vállalja be a konfliktust a nagyszülőkkel, mert akkor nem lenne kire hagyni a gyereket.

Ez nem ítélkezés, nekem is k.rva kényelmes, mikor elvannak a gyerekek jól az anyámnál, és normálisan ki tudok takarítani, ügyet intézni, kimozdulni.

Azért meg kellene próbálni a kettőt külön kezelni. Nálunk igényli a gyerek is, mama is, hogy együtt lehessenek, nem akarnám a gyerekem büntetni, főleg úgy, hogy mamának, nekem, apának, szóval mindenkinek jó, hogy rá tudom hagyni, ha kell.

El lehetne mondani értelmesen, hogy nem adunk édességet, mert a cukorbetegség ronda dolog. A legtöbb nagymama korban lévő embernek van cukorbeteg ismerőse. Lehet, hogy sokszor kell elmondani, lehet, hogy a gyerekkel is kell róla beszélni, meg persze otthon inkább gyümölcsre, zöldségre szoktatni. Ha konfliktuskerülő módon kéne elintézni a dolgot, akkor marad a türelem.

2022. aug. 24. 17:42
 17/24 anonim ***** válasza:
6%

Ne anyósra, hanem anyádra hagyd a gyereket!

Annyira undorító menyek vannak!

2022. aug. 24. 21:23
 18/24 anonim ***** válasza:
75%
Mitől undorító? Mert van véleménye és az nem egyezik a nagymama véleményével?
2022. aug. 24. 21:27
 19/24 anonim ***** válasza:
70%

18-as

Attól undorító, hogy nem egyezik a véleményük, de attól még igényt tart az ingyen bébiszitterre.

2022. aug. 24. 21:31
 20/24 anonim ***** válasza:
62%
Sőt, tudja, hogy a nagyi olyat tesz ami neki nem tetszik, de azért odaviszi! Vajon miért?
2022. aug. 24. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!