Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ez hatalomfitogtatás az...

Ez hatalomfitogtatás az anyósom részéről?

Figyelt kérdés

Az anyósom állandóan azt hajta, hogy majd nyáron, amikor náluk nyaral a kisfiunk, akkor nagyon el fogja rontani. De ezt így külön ki is emeli és többször el is mondja.

Ti ezek után hagynátok, hogy felügyeletetek nélkül maradjon ott a gyereketek?

2023. jan. 28. 15:50
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ez a konkrétumoktól függ.

Kóláztatni nem engedném a négy évesem, kizárt. Tudsz még példát mondani, mert ez így nem sok. Nyilván vannak szabályok, amiket a szülők hoznak, és a nagyszülőknek be kell tartani. Nálunk ezek elég alapvető dolgok, pl. nincs mértéktelen nasi és tv. Ha ez nem megy, nem hagyom rájuk őket.

De ha csak átlagos kényeztetésről van szó, hát a nagyszülőnek az a dolga.

2023. jan. 28. 16:40
 12/38 anonim ***** válasza:
76%
9-es, de gondolom ez nem évi egyszeri nyaralás meg pár találkozó volt.
2023. jan. 28. 16:41
 13/38 anonim ***** válasza:
71%
És mennyit töltöttél a nagymamáddal, 9-es? Nyáron két hetet?
2023. jan. 28. 16:42
 14/38 anonim ***** válasza:
64%
Nem lehet sok humorérzéked, inkább csak viccelődött a mama, gondolom.
2023. jan. 28. 17:12
 15/38 anonim ***** válasza:
68%

Engem mondhatni jól elrontott a nagymama, állandó édesség, nassolás, "üdítők, tizenévesen már elhízott voltam, később sem múlt el az étkezési zavar."

Nem kellene a nagyit hibáztatni, ez a te problémád. Nem fogod elhinni, az édességek, üdítőitalok már az "őskorban" is rendelkezésre álltak. Én fogalmaim szerint ez a kádári aranyévek, amikor például a 70-es években nekünk is még aranyéletünk volt, gyerekként. Mégsem ártottak meg a cukros cuccok, amihez a gyerekek bizonyára vonzódnak, kell az energia a fejlődéshez.

Más gondok lehetnek itt, az emberek egészségi állapota romolhat, bizonyos behatások miatt. A mai élelmiszerek és egyéb hatások, ez komplikált dolog.

2023. jan. 28. 17:20
 16/38 anonim ***** válasza:
84%
Azért ha a szülő lefekteti a szabályokat, azt illik tiszteletben tartani. Oké, hogy többször van csoki meg tévé, de ha a szülő határozottan megmondja, hogy kólát nem ihat, vagy cukrot nem ehet, akkor annak úgy kell lenni.
2023. jan. 28. 17:34
 17/38 anonim ***** válasza:
66%
Nem biztos, hogy ugyanazt értitek azon hogy "nagyon el fogja rontani". Lehet hogy ő azt érti ezen, hogy alig várja hogy kényeztethesse. Ha beszélgetnétek róla akkor kiderülne. Nem érzem erőfitogtatásnak. Nem tudom hány éves gyerekről van szó, de szerintem neked is és a gyereknek is jobb, ha több emberre számíthat!
2023. jan. 28. 18:23
 18/38 anonim ***** válasza:
86%
Azért a jól elrontás legtöbb esetben elkényeztetést jelent. Ami semmi problémát nem okoz pl egy látogatáskor. Engem a végletekig imádott a nagymamám, kb bármit kertem ugrott, etetett, itatott, mégsem lettem egy önző p.cs.
2023. jan. 28. 18:28
 19/38 anonim ***** válasza:
81%
Örülj neki, hogy a 4 évesed nyaralni tud valakinél. Mama máshogy csinál sok mindent ez a lényeg. Amíg nem veszélyes
2023. jan. 28. 18:30
 20/38 anonim ***** válasza:
86%
Mama nem tudom, mit ért az elrontás alatt. Ha káros dolgokat, akkor többet nem kell odavinni. Anyám is onnantól kezdte fegyelmezni a gyerekeket, hogy több napig nála voltak, rájött, hogy neki is érdeke a szabályok betartatása. Persze még így is sokat megengedett nekik, de azt nem bántam.
2023. jan. 28. 19:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!