Ez hatalomfitogtatás az anyósom részéről?
Az anyósom állandóan azt hajta, hogy majd nyáron, amikor náluk nyaral a kisfiunk, akkor nagyon el fogja rontani. De ezt így külön ki is emeli és többször el is mondja.
Ti ezek után hagynátok, hogy felügyeletetek nélkül maradjon ott a gyereketek?
Szerintem ez a konkrétumoktól függ.
Kóláztatni nem engedném a négy évesem, kizárt. Tudsz még példát mondani, mert ez így nem sok. Nyilván vannak szabályok, amiket a szülők hoznak, és a nagyszülőknek be kell tartani. Nálunk ezek elég alapvető dolgok, pl. nincs mértéktelen nasi és tv. Ha ez nem megy, nem hagyom rájuk őket.
De ha csak átlagos kényeztetésről van szó, hát a nagyszülőnek az a dolga.
Engem mondhatni jól elrontott a nagymama, állandó édesség, nassolás, "üdítők, tizenévesen már elhízott voltam, később sem múlt el az étkezési zavar."
Nem kellene a nagyit hibáztatni, ez a te problémád. Nem fogod elhinni, az édességek, üdítőitalok már az "őskorban" is rendelkezésre álltak. Én fogalmaim szerint ez a kádári aranyévek, amikor például a 70-es években nekünk is még aranyéletünk volt, gyerekként. Mégsem ártottak meg a cukros cuccok, amihez a gyerekek bizonyára vonzódnak, kell az energia a fejlődéshez.
Más gondok lehetnek itt, az emberek egészségi állapota romolhat, bizonyos behatások miatt. A mai élelmiszerek és egyéb hatások, ez komplikált dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!