Hogyan kedveltessem meg magam? Lehetséges e egyáltalàn? Félek, hogy rámegy a kapcsolatom.
Anyós nem kedvel, én sem õt, viszont párom miatt próbálkozom. A gond az, hogy amikor találkozunk szerepet kell játszanom, tönkretenné a kapcsolatomat, ha megismerné milyen vagyok igazából (felszabadult, értem a viccet meg gyakran viccelõdõm, spontàn vagyok)
Percre pontosan megszabja, mikor kell nála lenni, ha 1-2 percet késünk már beszólogat, hogy ez illetlenség. Szerinte egészségtelenül étkezem (mert néhanapjàn fast-foodot is eszem meg sütni/fõzni recept alapján szoktam, nem felezem meg a cukor/só mennyiséget mint õ)
Párom testvérének a barátnõje egy igazi barbibaba (tehetõs család, a legmodernebb, legdrágább ruhák, tökéletes smink) és nagyon nyal anyosnak. Én például nem tudok hozzászokni ahhoz, hogy anyósnál vagyunk, õ ül az asztalnál és elvárja, hogy mi szedjük le az asztalt, meg mosogassunk el/mosogatógépbe bepakoljunk. (Vendég az maximum segít, de nem végzi a házimunkát helyetted)
Többször megjegyezte, hogy öltözhetnék elegánsabban, nem pullóverben meg farmerben kellene hozzá ebédelni menjek (kisestélyit kellene felvennem?). Multkor meg nálunk volt és meglátta a csokoládét az asztalon, rámkezdett, hogy azt ki kell dobni, nem egészséges és mikkel etetem a fiát.
Rengeteget veszekszünk emiatt a párommal, mindig gyomoridegem van, ha az anyóssal kell találkozni. Félek hogy rámegy a kapcsolatom. Mit tegyek?
En csak azt nem ertem sosem, hogy a nok egy resze (most az anyos peldajat hozva) mi a francert gondoljak azt, hogy ETETNI, ELLATNI kell egy ferfit. Gyerek?? Nem tud felkelni?? Nyomorek? "Mivel etetem a fiat"
Nem kell senkit ellatni. En biztos nem eroltetnem ezt a dolgot hogy joban legyek vele. Ugysem leszel sose eleg jo, engedd el. Viszont a parodnak ki kell allnia melletted.
Nem kell vele jóban lenni!
Sokkal fontosabb kérdés, hogy a pároddal miért veszekedtek -e miatt!?
Nem kell menni hozzájuk és kész. Megy akkor a párod egyedül. A pátodat kell szeretned nem a családját. Mond meg a párodnak, hogy, ha kérdezik, hogy miért nem mész, akkor mondja meg, hogy a bunkó viselkedése miatt.
Ha párodnak meg nem tetszik ez a felállás, akkor meg viszlát.
Itt is az a tipikus probléma, mint mindenhol, a gyerek nem tud/akar/mer konfrontálódni a szüleivel és kiállni a párja mellett. És ez független attól, ki a férfi, ki a nő.
A párodnak nem külön kellene leülni beszélgetni velük, hanem amikor ott vagytok, akkor leállítani őket, hogy "Anya, a Juli felnőtt nő, el tudja ő dönteni magának, mit és hogy akar főzni, nem kell mindenkinek úgy ennie, mint neked".
Csak ugye egyrészt, fel sem tűnik neki a mindenbe belemagyarázás, mert megszokta, másrészt ha feltűnik, akkor sem érdekli annyira, hisz nem őt cseszegetik.
A testsúlyod okés? Nem azért szól be a csokira, mert kövér vagy?
Meg az igényleten öltözködésedre, mert ezzel takargatod magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!