Mit lehet tenni nagyszülői láthatás ellen? Segítséget keresek, kiskaput, nem támadást! A kérdést okkal teszem fel.
Úristen, ez borzasztó.
Végső elkeseredés lehet ez már, én annak érezném... Az nem opció, hogy a "népet" hívod segítségül? Sokszor sokaknak bejött ez már, hogy utolsó utáni lehetőségként világgá kürtölte a megoldhatatlant, és úgy lett megoldva a dolog.
Gondoltunk erre is, de hogyan kellene csinálni? Meg az a baj, hogy ha itt az egészet elolvasod, sokak nekik adnak ám igazat. Látod, valaki még többet is adott volna nekik. Csak apránként értik meg néhányan, miért nem akarjuk őket a családunk életébe. Ehhez persze szépen el kell kezdenem leírni róluk dolgokat. Nem az volt a szándékom, hogy őket szidjam, hanem segítség kellene a családomnak. Sokan azt sem értik, miért sok a kétszer két óra. Mert dolgozunk, ovi, később iskola, főzés, vásárlás, háztartás vezetés, stb. Szóval maga a család azért nem sűrűn van együtt. Párom hat hetente szabad szombaton. Hat hetente... és akkor is nagy eséllyel láthatás van. Szóval nem egyszerű elmagyarázni a saját szemszögünket.
Te hogy csinálnád? Tévé, újság?
Mindenképp közösségi média, az emberek többsége facebook-ozik, amennyi hátránya van, minimum annyi előnye.
Én így csinálnám, nyilván itt is lennének olyanok, akik a nagyszülőkkel vannak, de a többség tuti mellettetek lenne.
Aztán írnék Balázsék műsorába is (Rádió1), a héten már csak két nap vannak, aztán január 9-én. Ők szívesen foglalkoznak ilyen témával, hátha a tiéteket is felkapnák. Sokszor segítettek már más hasonló esetekben, ma Magyarországon a leghallgatottabb rádió.
Tudom, a nyilvánosságnak rengeteg hátránya van, de a ti esetetek már végső stádiumú, ha most nem léptek, akkor lehet, késő lesz hamarosan. Ha ennek az az ára, hogy mindenki megtudja, engem biztos nem érdekelne, a gyerekek nyugalmas fejlődése mindenek felett a végső cél, és ezt úgy lehet elérni, hogy megszabadultok a mérgező, nárcisztikus nagyszülőktől.
Őszintén drukkolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!