Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni nagyszülői...

Uszi kérdése:

Mit lehet tenni nagyszülői láthatás ellen? Segítséget keresek, kiskaput, nem támadást! A kérdést okkal teszem fel.

Figyelt kérdés
Férjemmel együtt vagyunk, jól megvagyunk (voltunk), közösen ellenezzük az apai nagyszülők láthatási jogát. Volt családsegítő, gyámügy, határozat (havonta kétszer két óra apuka jelenlétében), törvényszék. Tehetetlenek vagyunk. Két együtt élő törvényes jogi képviselőnek (szülők) nincs annyi joga, hogy eldöntse, nem akarják a családjuk (apa, anya, gyerekek) életébe a két ártó, bosszúálló nagyszülőt. Nem én uszítom a párom, első másodperctől, ismeretlenül elutasították a kapcsolatunkat. Párom választott, kitették, zárcsere, nem szeretik annyira, mint amennyire gyűlölnek engem (nagymama szavai). Nem lesznek kíváncsiak az unokára, átmennek az utca túloldalára, stb. Okkal nem akarjuk őket az életünkbe. De a nagyszülő kapcsolat tartási joga mindent felülír. Minket a láthatás felőröl, már a válás szélén állunk, egymást okoljuk. Párom gyűlöli a szüleit,kitették, nulláról felépített egy új családot, és most azt is elveszik tőle (kiskorában a saját nagypapájától is távol tartották), bűntudata van, mert ezt hozta a család életébe, mert nem tud megvédeni minket, mind a ketten teljesen kivagyunk idegileg. Mindent elolvastunk, ügyvédekkel beszéltünk, de egyszerűen ez a jog megtámadhatatlan, sérthetetlen. Miért mehet rá az egész család egy nagyszülői döntésre? Miért fontosabb a gyerek életébe a nagyszülő (ártó nagyszülő), mint egy kiegyensúlyozott boldog apuka, anyuka?

#kapcsolattartás #nagyszülői láthatás #vérség #Ártó nagyszülő #Nyugodt család
2022. dec. 19. 21:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
95%

Úristen, ez borzasztó.

Végső elkeseredés lehet ez már, én annak érezném... Az nem opció, hogy a "népet" hívod segítségül? Sokszor sokaknak bejött ez már, hogy utolsó utáni lehetőségként világgá kürtölte a megoldhatatlant, és úgy lett megoldva a dolog.

2022. dec. 21. 11:29
 62/74 A kérdező kommentje:

Gondoltunk erre is, de hogyan kellene csinálni? Meg az a baj, hogy ha itt az egészet elolvasod, sokak nekik adnak ám igazat. Látod, valaki még többet is adott volna nekik. Csak apránként értik meg néhányan, miért nem akarjuk őket a családunk életébe. Ehhez persze szépen el kell kezdenem leírni róluk dolgokat. Nem az volt a szándékom, hogy őket szidjam, hanem segítség kellene a családomnak. Sokan azt sem értik, miért sok a kétszer két óra. Mert dolgozunk, ovi, később iskola, főzés, vásárlás, háztartás vezetés, stb. Szóval maga a család azért nem sűrűn van együtt. Párom hat hetente szabad szombaton. Hat hetente... és akkor is nagy eséllyel láthatás van. Szóval nem egyszerű elmagyarázni a saját szemszögünket.

Te hogy csinálnád? Tévé, újság?

2022. dec. 21. 11:40
 63/74 anonim ***** válasza:
95%

Mindenképp közösségi média, az emberek többsége facebook-ozik, amennyi hátránya van, minimum annyi előnye.

Én így csinálnám, nyilván itt is lennének olyanok, akik a nagyszülőkkel vannak, de a többség tuti mellettetek lenne.

Aztán írnék Balázsék műsorába is (Rádió1), a héten már csak két nap vannak, aztán január 9-én. Ők szívesen foglalkoznak ilyen témával, hátha a tiéteket is felkapnák. Sokszor segítettek már más hasonló esetekben, ma Magyarországon a leghallgatottabb rádió.

Tudom, a nyilvánosságnak rengeteg hátránya van, de a ti esetetek már végső stádiumú, ha most nem léptek, akkor lehet, késő lesz hamarosan. Ha ennek az az ára, hogy mindenki megtudja, engem biztos nem érdekelne, a gyerekek nyugalmas fejlődése mindenek felett a végső cél, és ezt úgy lehet elérni, hogy megszabadultok a mérgező, nárcisztikus nagyszülőktől.

Őszintén drukkolok.

2022. dec. 21. 11:54
 64/74 anonim ***** válasza:
100%
Arra gondoltam, ha (vagy amíg) nem tudjátok megúszni, csinálhatnátok ezekből a 2 órákból apaidőt. Ha tudjátok úgy időzíteni, ne egyenek otthon a gyerekek, hanem a férjed vigye magával a kaját. Azzal el lehet tölteni fél órát. Itókát is vigyen, semmit ne kelljen kérni. Vihet még rajzlapokat, firkálgatni már a pici is tud, a naggyal meg verseny, ki rajzol szebb napocskát, halacskát, valamit. Aztán gyurma. Legjobb lenne egy két órás társas hármasban, de ahhoz még pici a pici. Már 10 perc fogócska az udvaron is fél óra, öltözéssel, vetkőzéssel, kézmosással, picit elúszik a fürdő, ó, a gyerek az gyerek. Az időt ott töltik, legfeljebb eszükbe sem jut bármit mástól kérni, hisz ott van apu, elég neki szólni. Ha azzal a lelkesedéssel mennek a gyerekek, hogy de jót játszunk apuval, pont fütyülnek majd rá, ki az a két mufurc aki még ott van. Ha meg felemelik a hangjukat a szülők, férjed egyből rájuk szólhat, nana, a gyerekeim előtt nincs cirkusz! És játszanak tovább. Ennél jobb csak az eljövetel lesz, versenyfutás a kocsiig, esetleg még elköszönni is elfelejtenek, de hát ugye, a gyerek az gyerek.
2022. dec. 21. 11:58
 65/74 anonim ***** válasza:
92%
64, ez tök jó, de a gond az, hogy ez nem marad így örökre. A nagyszülők attól a pillanattol, hogy törvényileg lehetséges, azt fogják követelni, hogy egyedül legyenek ott a gyerekek. Erre keszül most a kérdező, ezt kell valahogy megakadályozni.
2022. dec. 21. 12:36
 66/74 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ezek az emberek durván agresszívek és ezek szerint nem nagyon érdekli őket, ki mit gondol róluk. Ha elkezdődik egy médiahadjárat, ők dupla erővel fognak visszavágni, olyan mocsokáradattal, amit most még el se tudtok képzelni. Láttam már elég ilyet. Ha a gyámügyesek is inkább adnak nekik láthatást, mint hogy az ordítva a combját csapkodó nagyfaterral konfliktusba kelljen kerülni, akkor képzeljétek el az átlagembert. Sajnos az emberek nagyon sokszor az agresszor oldalára állnak, mert jobb manipulátor és nem érdekli semmi. Ezeknek az embereknek nyilvanvalóan semmi se drága, ők tönkre akarják tenni a fiukat, mert elhagyta őket. Ebben még jól is jönne nekik, ha egy lejáratókampányra kellene válaszolniuk. Én ezt nagyon meggondolnám, csakis ügyvédi segítséggel csinálnám, minden mondatomat nézze át ügyvéd, hogy ne lehessen ellenem ragalmazási pert indítani. Elég egyetlen apró részlet, amit nem tud egyértelműen bebizonyítani, és ezek beperelik. Mindenképpen mindenhez ügyvéd kell innentől szerintem.
2022. dec. 21. 12:42
 67/74 anonim ***** válasza:
100%
65, tudom én is, csak pont arra gondoltam, hogy az ő fegyverükhöz ők értenek, másképp kellene próbálkozni. Nem betartani az elvárásaikat, és most első az, hogy apu-anyu "normális" tudjon maradni, különben legyőzik őket. Az idő és a hely meghatározott, de a tevékenység nem. Talán van még annyi idő, hogy nagyiék utálják meg az ott töltött időt, mégsem akartak ők fél napot takarítással tölteni két órányi uralkodásért. A felügyelet nélküli láthatást pedig mindenképp tárgyaltatnám a kérdezőék helyében, ott viszont egy szakember egyből levehetné, hogy hármasban a nagyiékkal a kisgyerek a félelmen kívül semmit nem érez, nincs ott apu, nincs biztonság. És egyszerűen borzasztó, hogy mindenképp sérülnie kell még az unokának is, nem elég, hogy a szülőt úgy idomíthatták ahogy kedvük tartotta. Ez a kérdés a kiírása óta forog a fejemben, úgy drukkolok, hogy tudjanak végre békességben élni. És várom, hogy valaki végre megírja a tutit, had éljék végre nyugiban az életüket.
2022. dec. 21. 12:58
 68/74 anonim ***** válasza:
100%
53-as válaszoló vagyok. Amúgy ilyenkor tegyük fel,ha elválnak a szülők,akkor külön láthatás az Apukának,plusz külön láthatás a mamikáéknak vagy mi?Nyilván ilyen ne legyen,sőt én azt mondom,hogy megmutatnám nekik milyen erős is egy család és nem tudnak éket verni belé. Meg ez a média is jó,csak ügyesen kellene,lehet ezt is bevetném én is ilyen helyzetben,vagy elköltöznénk Alaszkába :D aztán lehet havonta oda utazgatniuk,ugysem tennék.
2022. dec. 21. 13:38
 69/74 anonim ***** válasza:
70%
Hányás hasmenéssel simán odavinném a gyerekeket, hátha elkapják.
2022. dec. 21. 14:41
 70/74 A kérdező kommentje:
Igen, ilyenkor nagyszülőnek külön láthatás jár.
2022. dec. 21. 14:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!