Mit lehet tenni nagyszülői láthatás ellen? Segítséget keresek, kiskaput, nem támadást! A kérdést okkal teszem fel.
"Ő ezt nem írja le, mert akkor védelem alá kell venni a gyereket."
Es? Semmi probléma nincs ezzel, konkrétan annyit jelent, hogy a gyamhivatal figyelni fogja a gyerekeket. Ezzel ti csak jól jártok.
"El kell mondani és le kell íratni a bepisilést, a szidalmazást."
A bepisilést nem a nagyszülők okozták, hanem az előre félelmet gyártó szülők. Ezért nem akarja leírni a gyámügyes. "felkészítették" a gyereket, ez okozta a dolgot. Mivel a leírás is túlreagálás és utálat miatt van, ami biztosan feltűnt a gyámügyön is, a bepisilés pedig bevalottan a gyerek felkészítése után történt, mikor még nem találkozott a nagyszülőkkel, így a szülők okozták, így a kérdezőék ütnék meg miatta a bokájukat. A gyámügyes ezt tudja, ezért nem akarja az egészet. A védelembe vétellel a szülőket csesztetik továbbra is, a gyámügyes meg nem akar nekik több problémát.
8 év különbség amúgy lazán belefér, ha a fiatalabb fél 27 és nem mondjuk 17, lesz mögötte más is, amit nem mondtak neked kérdező. Mivel elég felszínesek, gondolom kevésbé vagy dekoratív, mint a fiuk, vagy alacsonyabb a végzettséged esetleg, vagy ilyesmi. Persze egyik sem ok erre az ellenségeskedésre, de rokonoknál volt olyan, hogy a magas, helyes, izmos asztalos vállalkozó srác 22 évesen 30körüli alacsony, kövér munkanélküli/néha pultos nőt költöztetett haza(az elején csak jártak). Azóta házasok, külön élnek, gyereket nem akarnak, de a fő okok, hogy idősebb és csúnyább(szerintük) és nem elég sikeres, nem akar dolgozni, mert nem vállal el bármit, inkább segélyen van. De a fő ok, amit én is hallottam és mindenki mesélte, hogy csúnya szegény, kövér és öreg hozzá, ez így terjedt a rokonságban. 10 évre rá megmaradtak ott, hogy nagy melle van, biztos ezt látja benne a fiuk, de jó nagy ellenérzést váltott ki a dolog náluk, meg a rokonságnál is.
Na mindegy, szóval pusztán korra ennyivel kiélezni biztos te is érzed, hogy valami még lehet mögötte, de az is hasonló hülyeség.
A bepisiléses sztorit meg ti okoztátok, én hálás lennék a gyámügyesnek, hogy megvéd ettől, mert rajtatok csattanna. Nem tudod bemesélni senkinek, hogy a gyerek azelőtt félt magától a nagyszülőktől, hogy találkozott volna velük. Ez egyértelműen szülői probléma, a gyámügyes csak bementene, mielőtt további gond lenne belőle. A lefogás sem gondolom földre szorítás vagy ilyesmi, hanem a fészkelődő gyerek arcát megérintik kétoldalról és rányomják a puszit az arcára vagy a feje tetejére. Ennél 1000x nagyobb lefogás, amit minden szülő csinál, hogy a 3 év alattinak kiporszívozza az orrát. Aminek a biztonságos módja, hogy a combjaid közé szorítod a fejét, egyik kézzel lefogod a kezeit és kiszívod, különben sérülést tudsz vele okozni, ha elkapja a fejét.
Azért nem tudsz jól kijönni belőle, mert semmi extrát nem tettek, a gyámügyes meg mentené a ti helyzeteteket. Egyébként a védelembe vétel semmi extra nem szokott lenni(rossz anyagi körülmények esetén lehet kérni például), ingyenes étkezés jár rá oviban, meg havi 5 ezer forintos támogatás, egy csomó gyerek volt védelemben ilyen miatt bölcsiben meg oviban, bántalmazás miattit nem ismerek mondjuk(nálatok ez lenne az ok, ezért nem akarja a gyámügyes az egészet), de gondolom havi egy találkozással jár max, amikor kimegy a nő és beszélget fél órát veletek.
Védelembe vett gyámügyes gyereket könnyebben kiemelnek amúgy a családból, de nálatok azért ez nem lenne, csak az extra papírmunka meg a látogatások és a nevelési terv betartásának számonkérése. Nem akarod ezt, egészen biztos.
Ovikezdéskor is bepisilt a gyerek néha? Tedd át a kérdést a gyerekvállalás kategóriába, hogy normális válaszokhoz juss. "bepisilt a 4 éves gyerekem a félelemtől, hogy a nagyszüleivel lesz kettesben, mikor még nem is ismerte őket, csak beszéltem neki róluk, mitől lehet?" Az első reakció az lesz, hogy "mit mondtál neki? Ha jó dolgokat, nem lenne ilyen, vagy extrém szorongó a gyereked, máskor is előfordult már, hogy ok nélkül ennyire félt, mondjuk ovikezdéskor?" "nem ok nélkül félt"-- hopp, meg is van, hogy bukik ki, hogy ráhoztátok a frászt.
De örülök, hogy nem vagyok gyámügyes. Van két nagyszülő akik anyukát nem bírja, az unokájukat látni akarják a megengedhető legnagyobb számban úgy, hogy eddig alig találkoztak, nem ütik, nem alázzák, nem molesztálják a gyereket, én is megítélném a lehető legnagyobb láthatást, maguktól jöttek, ez irtó ritka. Gondolom azért kaptak többet, mert már ti is belementetek előtte egy kis időbe, tök logikus, hogy a gyámügy emel rajta. Biztosan fehérek, normálisan kommmunikálnak, legalább átlagos benyomást tettek, megfélemlíteni nehezen lehet a gyámügyet gyerekkérdésben, ők az Isten kb, ezt el lehet vetni. Hamarabb váltanak ki szánalmat bent, mint félelmet.
Költözzetek el külföldre, ha ennyire nagy gond nektek, ebből nem fogtok tudni kibújni, mert nincs alapja, csak rosszul járhattok a bepisiléses dologgal is. Nem azért, mert szemét a rendszer, hanem mert jól működik. Rendkívül ritka ilyet látni, általában csak melléfognak. Nem tilthatod el a rokonait, mert szerinted rossz értékítéletük van bizonyos területen, mert a rokonai, az nagyon fontos vérségi kapcsolat. Ráadásul egyenesági rokonok, ott még az ajándékozás is adómentes, annyira fontos kapcsolat. A gyerekük gyereke. Megismerik egymást, aztán majd a gyerekeid is megutálják őket max, ilyen kevés időben egyáltalán nincsenek hatással a fejlődésükre sem. (az én "gondozónőm" napi 4 órát volt vele, mocskolódott és kritizált a jelenlétében, pedig se nem ismert(mint téged), se nem rokon nem volt, ráadásul egyedüli tekintélyszemélynek számított a gyerekemnél abban a 4 órában, ami szintén nincs meg nálatok sem, mert ott a férjed amíg kicsik).
Mit lehet tenni? El lehet költözni, szinte mindenben szar az ország, de itt kivételesen jól működik.
"Azt hidd el, semmi más okuk nincs, egyszerűen beteges egy család volt. Hárman voltak. Együtt jártak nyaralni, ruhát venni, mindent. 27 éves fiatalemberrel. Nagypapa a saját apjával sem beszélt." Ebben semmi beteges nincs, de elhiszem, hogy nem kellemes emberek, viszont akkor is a rokonai. Én is járok anyámmal vásárolni, ő is néz nekem, én is neki, pedig már nagymama. Gyerekemmel is járunk, hármasban is, sőt, néha négyesben a dédinek:) A rohad tök oké, egyáltalán nem trágár, csak rosszat jelent, teljesen megértem, nem kedvelnek de nem kívánják a gyerek előtt a halálodat pár gci meg bszdmeg közt, nekem pl anyám mindig azt mondta ha ideges volt, hogy "Isten húzzon a fszára", tanult, máskor normális emberként. Az indulat, düh normális, mindenkinél más váltja ki, és bizony az is normális, ha kicsúsznak keresetlen kifejezések, én pl a rohadtat elég sokszor használom, meg a francosat. Nyilván, mert negatív jelző, és igyekszem kerülni a trágárságot. Sajnos az az általános, hogy nem pattognak a nagyszülők az unokákért, így akármennyire elítélem a dolgot, gyámügyön nem fogják, sőt, pálfordulásnak veszik és isteni csodának, ha valaki x év után meggondolja magát(apáknál is). Szóval még így is megszánták őket a gyűmügyön simán, legalább valaki változik jó irányba..
Az önálló kapcsolattartást mikorra mondták? Gondolom iskoláskortól, a kisgyereket előre készítitek fel az x év után történő dologra, mikor még nem érett rá, ezért is van kitolva? Szóval én ezt az egész vonalat ejteném.
Ha a kezét fogták le, akkor mindenképp kiemelném a gyámügyön, hogy lefogják a kezét, hogy a gyerek ne tudjon tiltakozni a puszi ellen. Ezen kívül gyűjtenék és jelezném minden alkalommal, ha negatív történik, pl kritizálják a gyereket, de ilyet, hogy még nem beszél tisztán ez csak megállapítás, nem kritika, ahogy az sem, hogy kicsi a horgászáshoz(saját vélemény) a ne menjen mert elesik meg túlaggódás, még pozitív is lenne a gyámügy szemében, nem tud rajzolni már kritika(ha igazából tud, kb köröknek kéne mennie legalább, de fej-láb emberek az ő szintje).
Az enyém is kapott légycsapót júniusban, 2 éves volt:D kb 1 méter hosszú tulipán alakú, mert imádta csapkodni a legyeket és fél tőlük(meg minden rovartól). De egyébként béna ajándékozásért sem jár semmi, pláne, ha szegények is, legalább adtak valamit maguktól.
Biztosan tisztában vagy vele, hogy az ország nagy része szegény, másik nagy része mélyszegény, a bántalmazások gyakoriak, ezekhez képest a nagyszülők sehol nincsenek, ha bepanaszoljátok úgy fognak rátok nézni, mint az ufókra, hogy a legkisebb sérelmeket is túlreagáljátok. Veletek is szimpatizál a gyámügyes, különben már védelembe vetette volna a gyereket, de ebben a rendszerben, meg minden emberi kapcsolatban az, amit okoznak minimális sérülés, ami minden emberi kapcsolattal jár. Pár év, és a gyerek ugyanúgy fog cifrábbakat is mondani neked, mint amik ők mondanak. Én pl az első utálok és hülye vagyot 5 évesen kaptam meg a gyerektől. Nem kell felvenni, ha tudod, hogy ilyenek, legyél velük lekezelő, mintha gyerekek lennének, nem vagytok egy súlycsoport. Ebből elmenekülni csak az ország elhagyásával lehet, a jog mellettük áll. De azért leíratnám és jelezném is, hogy lefogta a gyerek kezét hogy erőszakkal megpuszilja, az ilyeneket mindig jó lejelenteni, ki tudja, mi lesz később. A többire viszont legyinteni fognak. Ezek átlagos emberi problémák, tudom, hogy rossz érzés, de akkor is. Hátha idővel "lekopnak" ha a gyerek majd nem kedveli őket, ha kiállhatatlanok, akkor biztos nem fog értük rajongani.
Az első gyámügyi ügyintéző az önálló kapcsolat tartást a nagyobbnál 3 évesen adta volna meg. Nem iskolás korban. Kósza és elcseszett gondolat volt tőlünk, hogy talán megemlítsük a gyereknek, hogy van rá esély, hogy következő szombaton jönnek érte és el kell velük mennie egyedül. Jövő nyáron nyaralni akarják vinni a két gyereket, mert nekik ez jár. Lehet lesz két nagyszerű nagyszülő, de ezáltal elvált szülők gyerekei lesznek. Aztán nem a nagyszülő idejét kell majd szabályozni.
44-es nem vagyok utca lány, nem volt párom előtt gyerekem, felső fokú végzettségem van, dolgoztam, volt lakásom, nem vagyok kisebbségi. Ezzel szemben páromat -100000 Ft-al tették ki. A külső? Van olyan aki egyöntetűen tetszik a világ minden emberének?
Szerintem meg a gyerekeken keresztül akarnak bosszút állni a szülők. Ezzel tönkreteszik a családot. Valószínűleg azt sem szerették volna, hogy a gyereküknek egyáltalán legyen párkapcsolata. Így a családi vagyon nem kerül idegen kezekbe, meg életképtelennek találták a fiúkat. Végül 27 évesen fellázadt. Most már csak a bosszú élteti őket.
Megoldást nem tudok, én úgy látom elég gyöngék mindketten, hogy tönkretegyék őket.
Egy-egy láthatást kihagynék, pl betegségre hivatkozva, aztán várnám, mi lesz. Sajnos itt az egésznek a gyerekek isszák meg a levét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!