Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni nagyszülői...

Uszi kérdése:

Mit lehet tenni nagyszülői láthatás ellen? Segítséget keresek, kiskaput, nem támadást! A kérdést okkal teszem fel.

Figyelt kérdés
Férjemmel együtt vagyunk, jól megvagyunk (voltunk), közösen ellenezzük az apai nagyszülők láthatási jogát. Volt családsegítő, gyámügy, határozat (havonta kétszer két óra apuka jelenlétében), törvényszék. Tehetetlenek vagyunk. Két együtt élő törvényes jogi képviselőnek (szülők) nincs annyi joga, hogy eldöntse, nem akarják a családjuk (apa, anya, gyerekek) életébe a két ártó, bosszúálló nagyszülőt. Nem én uszítom a párom, első másodperctől, ismeretlenül elutasították a kapcsolatunkat. Párom választott, kitették, zárcsere, nem szeretik annyira, mint amennyire gyűlölnek engem (nagymama szavai). Nem lesznek kíváncsiak az unokára, átmennek az utca túloldalára, stb. Okkal nem akarjuk őket az életünkbe. De a nagyszülő kapcsolat tartási joga mindent felülír. Minket a láthatás felőröl, már a válás szélén állunk, egymást okoljuk. Párom gyűlöli a szüleit,kitették, nulláról felépített egy új családot, és most azt is elveszik tőle (kiskorában a saját nagypapájától is távol tartották), bűntudata van, mert ezt hozta a család életébe, mert nem tud megvédeni minket, mind a ketten teljesen kivagyunk idegileg. Mindent elolvastunk, ügyvédekkel beszéltünk, de egyszerűen ez a jog megtámadhatatlan, sérthetetlen. Miért mehet rá az egész család egy nagyszülői döntésre? Miért fontosabb a gyerek életébe a nagyszülő (ártó nagyszülő), mint egy kiegyensúlyozott boldog apuka, anyuka?

#kapcsolattartás #nagyszülői láthatás #vérség #Ártó nagyszülő #Nyugodt család
2022. dec. 19. 21:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/74 anonim ***** válasza:
86%

[link]

Havi 1 alkalom a gyerek hazai környezetében. Felveszel mindent a telefonoddal de előtte konzultálsz egy ügyvéddel.

2022. dec. 20. 02:07
 12/74 anonim ***** válasza:
88%
Azért igenis undorító, hogy valaki felnőttként alig várja, hogy megszakíthassa a kapcsolatot (bármi okból) a szüleivel, erre fel törvény kötelezi a saját gyerekén keresztül az újbóli kapcsolattartásra. És nehogy már az a havi két-két óra annyira kelljen egy kisgyereknek. Még akkor sem, ha vele valami csoda folytán jóságosan viselkednek. Úgy meg végképp nem, hogy még mocskoskodjanak előtte az apjával.
2022. dec. 20. 02:17
 13/74 anonim ***** válasza:
95%
Hát én apuka helyében rogzitenem szépen a telefonomon ami a lathatas alatt történik.
2022. dec. 20. 06:13
 14/74 A kérdező kommentje:
Havi 1-2 óra. Nálunk havonta kétszer két óra. Ami azt jelenti, hogy két hetente mennek. Párom folyamatosban dolgozik. Ami annyit jelent, hogy hétköznap óvoda, később nyilván iskola, párom hétvégén is dolgozik. Szombaton pl délelőtt dolgozik, délután ott vannak. Vagy délután dolgozik, délelőtt vannak ott. Tudom, ott a vasárnap. Na de kérem, nem így akartunk családot. Miért visel meg lelkileg minket? Ezt csak az érti, aki benne van. Páromat kidobták, ő nem kellett, a gyerekeit mégis köteles vinni. Nekem meg idegen emberek, akikhez idővel egyedül kell engednem a gyerekeket. Ítéljetek nyugodtan el, amiért ez megviselt. A gyerek nem akar puszit adni, erőszakkal lefogják. Nem akarja őket pápának, mamának szólítani, akkor nem figyelnek rá. Nagypapa megmondta, hogy havi kétszer két órára nem vesz játékot. A gyerekek párom 30 éves kinder játékaival játszanak. Igen, a tehetetlenség fel tudja őrölni az embert, a kapcsolatot.
2022. dec. 20. 06:55
 15/74 anonim ***** válasza:
94%

". A gyerek nem akar puszit adni, erőszakkal lefogják. "

Inditassz egy lathatas újra szabályozása pert és szépen bele írod ezt, meg a többit indoknak, és kéred, hogy a gyerekeket vizsgálja meg egy gyermekpszichologus vagy gyermekpszichiater és készítsen róluk szakvéleményt.

Off

Ha az én gyerekemet fogná le erőszakkal a nagymama vagy a nagypapa, igen gyorsan kapna minimum egy pofont, de lehet többet is. Plusz azonnal feljelentést tennék ellene gyermekbantalmazas miatt

2022. dec. 20. 07:16
 16/74 anonim ***** válasza:
92%
Figyi, ha a párod nyilatkozna a gyámhivatalnál, hogy ő semmilyen formában nem hajlandó még egyszer találkozni a szüleivel, te mondod, hogy te sem, hisz nem is ismered őket, akkor kénytelenek lesznek ők (a gyámhivatal) biztosítani helyet és embert a felügyelt láthatáshoz. Az unokákra ugyanis lehet, hogy ez a törvény, de a felnőtt gyereket ember nem kötelezi a kapcsolattartásra. Ez sem jó megoldás, de lehet, hogy ilyen körülmények között már nem erőlködnének annyira csodanagyiék. Meg ott biztos, hogy nem foghatja le, tudja, hogy figyelik.
2022. dec. 20. 08:27
 17/74 anonim ***** válasza:
96%
Még annyit, hogy aztán ha így megszakad a folyamat, mire akkorák lesznek, hogy egyedül is menniük kellene, már lehet arra hivatkozni, hogy nem is ismerik őket.
2022. dec. 20. 08:30
 18/74 A kérdező kommentje:
Próbáltuk, de semmi nem indokolja a felügyelt láthatást. Most már ez nem is járható út, mert voltak ott többször a gyerekek, már nem idegenek nekik. Ha apuka ugrál, maximum őt is kiteszi a gyámügy.
2022. dec. 20. 08:35
 19/74 anonim ***** válasza:
90%
Nem tudom, mennyire járható számotokra, de lehet, hogy be kellene vonnotok egy ügyvédet. Ő menne be a férjeddel a gyámhivatalba, közölné, hogy ti felnőttek semmiképp nem tartotok kapcsolatot, oldják meg ők. Ha arra nincs indok, hogy ezeket kizárják az életetekből, ne hidd, hogy arra viszont van, hogy tőletek elvegyék (gondolom ez a kiemelés) a gyerekeket. Az ilyen hivatalokat is lehet ám perelni, ott sem mindenhatóék ülnek, csak az átlagember erre még csak gondolni sem mer. Lehet, hogy egy ügyvéd kisujjból lök oda nekik 3 paragrafust, ami szerint ezt ők nem tehetik meg. Komolyan, én már bármit megpróbálnék a helyetekben, volt egy jól működő családotok, a végén még ezek miatt megy tönkre. Ami egyébként egyáltalán nem csoda, ilyen feszültségben. Legalább beszéljétek át ezt egy jogtudóval, szerintem az valahány órányi díjába belefér. Ha minden kötél szakad és van rá mód, akkor meg pereljetek. Tizenév forog még kockán, mindennapos hányingerrel. Ha nem muszáj, tényleg ne éljetek így.
2022. dec. 20. 08:54
 20/74 anonim ***** válasza:
100%
És egész mást írnék, ha azt látnátok, hogy a nagyszülők rendezni szeretnék amit elrontottak, de itt ilyenről szó sincs.
2022. dec. 20. 08:56
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!