Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni nagyszülői...

Uszi kérdése:

Mit lehet tenni nagyszülői láthatás ellen? Segítséget keresek, kiskaput, nem támadást! A kérdést okkal teszem fel.

Figyelt kérdés
Férjemmel együtt vagyunk, jól megvagyunk (voltunk), közösen ellenezzük az apai nagyszülők láthatási jogát. Volt családsegítő, gyámügy, határozat (havonta kétszer két óra apuka jelenlétében), törvényszék. Tehetetlenek vagyunk. Két együtt élő törvényes jogi képviselőnek (szülők) nincs annyi joga, hogy eldöntse, nem akarják a családjuk (apa, anya, gyerekek) életébe a két ártó, bosszúálló nagyszülőt. Nem én uszítom a párom, első másodperctől, ismeretlenül elutasították a kapcsolatunkat. Párom választott, kitették, zárcsere, nem szeretik annyira, mint amennyire gyűlölnek engem (nagymama szavai). Nem lesznek kíváncsiak az unokára, átmennek az utca túloldalára, stb. Okkal nem akarjuk őket az életünkbe. De a nagyszülő kapcsolat tartási joga mindent felülír. Minket a láthatás felőröl, már a válás szélén állunk, egymást okoljuk. Párom gyűlöli a szüleit,kitették, nulláról felépített egy új családot, és most azt is elveszik tőle (kiskorában a saját nagypapájától is távol tartották), bűntudata van, mert ezt hozta a család életébe, mert nem tud megvédeni minket, mind a ketten teljesen kivagyunk idegileg. Mindent elolvastunk, ügyvédekkel beszéltünk, de egyszerűen ez a jog megtámadhatatlan, sérthetetlen. Miért mehet rá az egész család egy nagyszülői döntésre? Miért fontosabb a gyerek életébe a nagyszülő (ártó nagyszülő), mint egy kiegyensúlyozott boldog apuka, anyuka?

#kapcsolattartás #nagyszülői láthatás #vérség #Ártó nagyszülő #Nyugodt család
2022. dec. 19. 21:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
100%

Van egy facebook csoport, ahol ügyvéd válaszol.

Próbáld meg.

Az ügyvéd válaszol. Dr. Szente Zsolt

2022. dec. 20. 16:27
 32/74 anonim ***** válasza:
100%
De miért egymást okoljátok, kérdező? Egyikőtök sem hibás. Ti mindent megtettetek, de vannak itt ezek az öregek, akiknek az okoz élvezetet, hogy ti szenvedtek. Kapaszkodjatok össze. Nem lesz semmiféle nyári szünet fele meg ehhez hasonló baromságom, a nagyszülő nem szülő, ilyesmit nem fog senki megítélni. Én is azt javaslom, hogy a férjed amint megérkeztek, közölje, hogy a látogatásról felvetel készül. Ha örjöngenek, azt is felveszi. Ha keszerítik a gyereket puszira, azt is. És utána feljelentést tenni és jelezni a gyámügynek. Nincs olyan, hogy ez már elromlott. Sőt. Még mondhatjátok is, hogy ti megpróbáltátok, de a nagyszülők sajnos bántják a gyerekeket, akik nem akarnak menni, így felülvizsgálat kell.
2022. dec. 20. 17:15
 33/74 anonim ***** válasza:
95%

"Apukát a gyerekek előtt gonosznak, hülye gyereknek, majomnak hívtál. Gyámügy minket fenyegetett meg, hogy ilyen esetben minket büntetnek, védelem alá veszik a gyerekeket..."

Ilyen nincs. Bizony fel kell jelenteni a hivatalt magát, ha ilyennel jönnek.

2022. dec. 20. 17:18
 34/74 A kérdező kommentje:
Tudjuk, hogy egyikőnk sem hibás, de nem könnyű ezt így is érezni. Nem könnyű nem kivetíteni a másikra, vagy a másikon levezetni a feszültséget. Az öregek annyira nem is öregek... 51 és 57 évesek. Sajnos láttam már gyámügyön kiharcolt nagyszülői nyáriszünetet. Megmondták nekik, hogy egyenlőre a gyerekek korára tekintettel nincs időszakos láthatás. A nagyszülők már jövőre nyaralást ígérgetnek a gyerekeknek... A gyámügy minket durván fenyeget. Tudnék mesélni... Jeleztük, hogy a szobatiszta gyerek elkezdett bepisilni az ügy óta, féltjük a mentális fejlődését. Ő ezt nem írja le, mert akkor védelem alá kell venni a gyereket. Amióta ez az egész elindult, mind a családsegítő, mind a gyámügy keményen a sarokba szorítanak minket.
2022. dec. 20. 17:34
 35/74 anonim ***** válasza:
10%

A nagyszülőknek is vannak jogai! Ha külföldre mentek onnan is haza kell hoznod a láthatás idejére a gyerekeket. Ha nem teszed akkor azért a gyámügy fog lépni...

Mégis mit tudnak tenni? Csokit adnak nekik vagy játékot örülnétek hogy a gyerekeket szeretik. Ha már te egy hárpia vagy

2022. dec. 20. 22:02
 36/74 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, konkrétan mit csinálnak a nagyszülők az unokákkal, ami miatt a már szobatiszta gyerek (gondolom a kisebbik) ismét bepisil?

Ez ui. egy nagyon komoly tünet. Ha egy pszichológus szakvéleményt adna arról, hogy ezt a nagyszülők okozták, szerintem elég hamar rövidre lennének zárva a láthatások.

És egy másik kérdés:

Téged nagyon utálnak a párod szülei, már a megismerkedésetek óta ("Az első randink után 2 héttel megirta nekem, hogy hagyjam békén a családját"). Miért? Írd már le őszintén, hogy legalább értsük a mozgatórugókat!

Te is férfi vagy és homoszexuális kapcsolatról van szó? Vagy évtizedekkel idősebb vagy a férjednél? Vagy cigány vagy? Mást szántak a férjednek?

Komolyan, egyszerűen nem tudom elképzelni, mi miatt voltak a legelső pillanattól kezdve ennyire ellenségesek veled!

2022. dec. 20. 23:08
 37/74 anonim ***** válasza:
86%
36, mert melyik lenne elfogadható indok erre a viselkedésre? Ráadásul akkor miért kíváncsiak egy "ilyen" nő gyerekeire?
2022. dec. 20. 23:12
 38/74 anonim ***** válasza:
100%
Független pszichiátriai szakvélemeny kell a bepisilésről. Ez az egész annyira bizarr, hogy el se hiszem. A nagyszülők ennyire gyűlölnek benneteket, hogy azt akarják, hogy menjetek tönkre? Nekem ez felfoghatatlan.
2022. dec. 20. 23:15
 39/74 anonim ***** válasza:
100%
34, a védelem alá vétel mit jelent pontosan? Az nem pont jó lenne nektek? Nem az jelenti azt, hogy gyámügyi felügyelettel láthatják a gyerekeket? Legjobb lenne az ő személyiségzavarukat vizsgálni. Ekkora hataloméhség egész biztos, hogy valami komoly zavar következménye.
2022. dec. 20. 23:36
 40/74 A kérdező kommentje:
A nagyobbik pisilt be. Első gyámügyi tárgyaláson a 3 évest oda akarták úgy adni, hogy csak ő mehet. Elkezdtünk vele erről beszélgetni, felkészíteni, erre volt reakciója. Plusz éjszaka ordítva ébredés. Az ok? 8 évvel idősebb vagyok. Párom egyke, anyja kijelentette, hogy ő az övé. Aztán mindenki döntse el, hogy mi az okuk. Nem vagyok kisebbségi, sem falu k...ja,nem volt 5 gyerekem, stb. Amikor megismerkedtünk párom 27 éves volt, nem rontottam meg...
2022. dec. 20. 23:42
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!