Képesek lennétek kitagadni a gyereketeket, ha számotokra nem szimpatikus párt választana magának?
Kérdés, hogy mi miatt utálom a gyerekem választottját. Ha sitten ült erőszakért meg embert ölt akkor szerintem elég jogos a nem kedvelésem és a gyerekem féltése.
De ha csak azért utálnám, mert "nem ilyen párt képzeltem mellé" (orvos helyett "csak" eladó) akkor velem lenne a baj abszolút.
Sose láttam értelmét a kitagadásnak. Sokan kerülnek még olyan helyzetbe, hogy kitagadott gyerekük ápolására lesz szükség vagy valami. A vér meg úgyis összeköt, azt letagadni nem tudod.
Sőt, említett példában maradva: a fiad/lányod kellene megszakítsa a kapcsolatot azzal a toxikus szülővel aki párját nem fogadja el. Mert a toxikus kapcsolatmegszakítás és a kitagadás nem ugyanaz.
17es ma már mindenkire ráhúzzátok a toxikus jelzőt aki nem úgy ugrál ahogy ti fütyültök.
Ennyi erővel akkor te is toxikus vagy a szüleid számára és jól járnak ha megszakítod velük a kapcsolatot.
18-as:
Toxikusság az amit annak érzünk.
Ha nekem nem fér bele az, hogy mondjuk naponta beszámoljak a szüleimnek arról, hogy hova mentem, mit csináltam, mit ettem, és zaklatásnak élem meg a napi ilyen szintű kapcsolattartást akkor jogom van NEM-et mondani és ha ebből nem értenek akkor kapcsolatot megszakítani.
De simán van nem is egy olyan ember aki IMÁÁÁÁÁD naponta többször beszélni a szüleivel és ő maga is keresi őket és mindig mindenbe bevonja őket. Tehát számára nem lenne ez teher.
Érted mit akarok mondani?
Nem, de nem látoganám őket - illetve, ha felmerülne, hogy a párja miatt én is veszélybe kerülhetek (mert bűnöző, drogos, szenvedélybeteg), ő pedig elvakultan szereti, akkor igen.
Nem azért, mert őt nem szeretem, hanem mert magamat szeretem annyira, hogy nem tartok kapcsolatot alvilági ügyleteket folytató emberekkel.
Nagyon nem mindegy, hogy mi az ok.
Ha csak emberként nem szimpatikus, akkor nem.
Ha tette, múltja miatt, akkor lehet igen.
17-es, hogyha a gyerekemnek nem tetszik, hogy én abszolút ellene vagyok a pl. drogozó párjának, szakítsa csak meg velem a kapcsolatot - én jól járok.
Azért ez a példa, mert a családban van kábszeres pár, anyuka konkrétan teljesen tönkremegy benne, hogy megmentse a naaagyon szerelmes lányát, aki menthetetlen.
Vszeg sohasem szokik le (a pasija szoktatta rá), az anyja meg többet van a kórházban miatta, mint otthon a család többi részével (a kisfiával, a férjével).
És persze a komoly nagylány van megsértődve (22 éves) amiért anyukának nem szimpi a barátja, meg tiltaná őket - a barát érkezéséig egy normális fiatal nő volt, tervekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!