Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek elvárható lenne,...

Szerintetek elvárható lenne, hogy időnként támogassanak?

Figyelt kérdés

Mielőtt nekem esnétek, szeretnék párhuzamot vonni a szüleimmel, de nem azért, hogy jogalapot nyerjek a felvetésemnek, inkább a véleményekre vagyok kíváncsi.

Tehát a szüleim munkás emberek, nem kiugró jövedelemmel, ráadásul édesanyám már egy ideje rokkantnyugdíjas. Havi bevételük kb 500e Ft, kiadásuk jó részét anyu kezelése és ápolása teszi ki. Feleségemmel már néhány éve kiköltöztünk, szerencsére sikerült anyagilag megalapozni a jövőnket, de azért így is rengeteg a kiadás, mint bármelyik, fiatal felnőtt esetében. Anyuék mindig igyekeztek támogatni: sokat nem tudtak adni soha, de adtak pénzt amikor kiköltöztünk, amikor kocsit vettünk vagy amikor lakást, összességében milliós nagyságrendben kaptunk támogatást az elmúlt években.

És akkor megérkeztünk anyósomékhoz. Mindketten dolgoznak, havi bevételük 800e - 1m Ft és tudni kell róluk, hogy ők az igazi, tankkönyvbe illő, szűkmarkú emberek. A fizetés mellett vannak bankibetéteik, állampapír illetve egyéb befektetések. Nagyobb kiadásaik nincsenek. És kérlek, higyjétek el, hogy nem a rosszindulat szól belőlem, de az esküvőn kívül soha egy fillér támogatást nem kaptunk, sőt, igazából az esküvőre sem sokat, de mindegy.

Soha nem kértünk és enélkül is megoldódott, de őszintén szólva nagyon jól jött volna lakásvásárláskor vagy amikor felújítottunk, és itt nem arról van szó, hogy addig kell nyújtózkodni ameddig a takaró ér, hanem arról, hogy azért jelentősen gyorsabb lett volna az egész ha kisegítenek.

Jó példa erre az, hogy rendszeresen kérdeztek a kisunoka felől és kénytelen voltam azt válaszolni, hogy kisunoka akkor lesz, amikor minden feltételt megteremtünk hozzá.

Jelentem, a kisunoka már úton, de ez megvalósulhatott volna 2-3 évvel ezelőtt is.

Mit a véleményetek, ti elvárnátok a támogatást amikor tudjátok, hogy lenne miből? Illetve természetesen a szülők nézőpontjára is kíváncsi lennék.

Köszönöm

2022. nov. 25. 21:06
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
81%
Nem. Keress többet.
2022. nov. 26. 09:59
 22/38 anonim ***** válasza:
81%

Nekem igen sok negatív élményem van abból, ahol a kis jövedelmű, de támogató szülők folyamatosan segítették a felnőtt gyerekeiket anyagilag, majd amikor az idős szülők szorultak anyagi támogatásra, az visszafelé már azért nem működött, mert a gyerekeik nem kerestek olyan jól, nem álltak úgy anyagilag, hogy a saját gyerekeik felnevelése mellett még a szülőket is támogassák. Igen, mondhatjuk, hogy az ilyen szülő joggal várja el a támogatást, de hiába várja, ha a gyerekének nincs elég keresete ehhez. Sakk-matt. Viszont ha korábban nem osztogatta volna el a pénzét, most nem lenne ilyen kiszolgáltatott helyzetben a szülő és talán ha a gyereke nem szokta volna meg, hogy őt folyamatosan támogatják, motiválva érezte volna magát korábban, hogy többet keressen, fejlődjön anyagilag is a céljai elérése érdekében. Így, hogy folyton kapott támogatást, kissé bele is kényelmesedett ebbe a helyzetbe és mivel "nem szúrta eléggé a szög" fiatalabb korában, beleragadt egy olyan élethelyzetbe, amiből most már idősebb korában nem tud kilépni és hiába frusztrálja, hogy nem tudja támogatni a szüleit, nem megy neki.

Van olyan ismerősöm is, aki bár támogatja az idős szüleit azért, mert korábban ő is kapott támogatást, de ez miatt folyamatos anyagi problémái vannak. Van, akinek tönkre ment ilyenek miatt az egészsége, elvesztette az állását, a másiknak a házassága bomlott fel az miatt, mert folyton az idős szülöket kellett támogatni. Szerintem az az egészséges, ha mindenki elsősorban önmagáról gondoskodik, a szülő és a felnőtt, önálló életet élő gyerek is.

2022. nov. 26. 11:20
 23/38 anonim ***** válasza:
77%

Az a helyzet, hogy hiába próbálod előadni, hogy nem vársz el semmit, a valóságban nagyon is elvársz, hiába próbálod mézes mázasan előadni, hogy amúgy te nem vagy pénzéhes.. Valójában nagyon is az vagy..

Senki nem mondta, hogy lagzit kell tartani x főre.. Lehet ám azt 2 tanúval is..

Az autó sem mindenesetben létfontosság.

Rengetegen gürcölnek, spórolnak, megjárják külföldöt is, ne adj isten hitelt is vesznek fel..

Te meg azon rinyálsz, hogy mit nem raktak a segged alá anyósék..

Neked mi közöd van ahhoz mennyit keresnek, mibe fektetnek, mire költenek vagy nem költenek? Semmi. Azért ők dolgoztak meg.

Egyszerűen gusztustalan egy ember vagy.

2022. nov. 26. 12:21
 24/38 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, ti havonta mekkora összeggel támogatjátok őket? Vagy csak a markod tudod tartani?

30 éves ELVILEG felnőtt ember vagy. Ha gyereket tudtál csinálni akkor ne mástól várd a támogatást.

2022. nov. 26. 12:22
 25/38 anonim válasza:
65%

Nem olvastam el a válaszokat,csak a kérdést. Illene-e? Nos,én mint szülő,elég patkanynak érezném magam,ha lenne miből,a gyerekem meg azért nem jut előbbre mert én ráülök. De nem kell messzire mennem,nálunk sajnos mind a két fél ilyen,az én szüleim és aférjem szülei is. Tudtak volna segíteni,ha akartak volna,de nem akartak. Ezért még ott sem tartunk,ahol ti. Baba már van,mert 34 vagyok,a biológiai órám meg nem fog várni csak azért mert nem sikerült időben fészket raknom. De mi is sokkal előrébb tartanánk,ha segítettek volna. És ez nem nyavalygas,hanem tény,akit segítenek saját lakással,legalább egy kicsit,az sokkal előrébb fog tartani az életben,mint az, akit nem (nem kell jönni azzal,hogy én ismerem,Sanyit,őneki se volt semmi, a Józsinak meg vettek,bezzeg most neki nincs semmi...igen,kivételek mindig vannak,de nem ők a a zöm).

Nézd,persze,nem kötelességük. Viszont cserébe ne is várjon el semmit. Se most,se a jövőben. És van,akitől jobb semmit sem elfogadi,mert a legkisebb szívességet is életed végéig hallgathatod.

2022. nov. 27. 14:16
 26/38 anonim ***** válasza:
83%
A különbség a két szülői pár között az, hogy a te szüleid nem tudják majd magukat eltartani öregkorukban, és rátok lesznek utalva, míg anyósék megteremtik maguknak azt, amivel életük végéig ellesznek és nem kell rátok szorulni.
2022. nov. 27. 14:25
 27/38 anonim válasza:
22%
#26. Ez sem feltétlen igaz.A 25-os válaszadó vagyok. Aposom hiába keres olyan jól,kifolyik a pénz a keze közül,mindig utazgat,nőzik (anyósom már rég nem él), megvesz minden szír szrt. Pedzegeti,hogy majd idős korában számít ránk..gondolhatod. Egy tábla csokit nem vett az unokájának,a férjem semmit nem kapott sosem,mindent maga vett meg ( volt mit ennie és volt fedél a feje felett,de hadd ne legyen emiatt üdv rivalgas,ha már gyereket csinált). Szoval nem feltétlen jelenti azt,hogy majd idős koráról gondoskodik magáról. A másik,hogy le is rokkanhatnak,és kehetahigya kérdező apósa anyósa hiába keres jól,kevés lesz az a pénz. Melyik gyerek támogatja majd jobban,az aki soha egy fillért nem kapott,vagy az akit azért néha segítettek? Megjegyzem,az is patkány dolog aposaek részéről hogy a gyerek után kérdezhetnek de segíteni azt nem. Az enyémek azt szokták,hogy no és mikor kész saját lakasotok? Azt szoktam mondani,majd mikor oroklok. Ezen rendre megsertodnek,pedig sajnos ez a véres valóság.
2022. nov. 27. 14:37
 28/38 anonim ***** válasza:
82%
#27 kérdező tisztán leírta, hogy anyósék mennyire kuporgatnak. Nem úgy élnek, ahogy te írod.
2022. nov. 27. 14:49
 29/38 anonim válasza:
75%
Ettől eltekintve még előfordulhat,hogy majd tartja a márkát a fia felé. Fillerezni fog az orvosi kezelésén is,17 fokban lesz amikor lehetne 22-ben is stb.
2022. nov. 27. 14:58
 30/38 anonim ***** válasza:
55%
Ne haragudj, de nem normális az sem, hogy alkalmanként százezreket fogadtok el a rokkant szüleidtől. Pláne nincs jogotok pálcát törni anyósék felett. Az ő pénzük, nem elvárható hogy támogassanak.
2022. nov. 29. 12:17
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!