Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Meg kéne hívjam anyósomékat...

Meg kéne hívjam anyósomékat karácsonyra?

Figyelt kérdés

Három éve vagyunk házasok férjemmel és eddig külföldön éltünk. Idén hazaköltöztünk anyósék lakásába. Béreljük tőlük a lakást.

Az elképzelésem szerint együtt szeretném tölteni a szent estét férjemmel, másnap pedig meglátogatni anyósomékat.

Anyósom felháborodott és megsértődött, hogy nem náluk töltjük a szentestét és hogy nem hívom meg őt,férjét, a párom húgát és annak jegyesét ebédre karácsony első napján.

Nálunk nincs is ennyi hely, hogy ennyi embert leültessek, ők meg három szintes házban élnek. Egyébként karácsonykor ő meg sosem főz, kekszeket esznek szentestén és másnap étterembe mennek.

Nem értem, tudom hogy gesztus lenne részemről de szerintem mi a férjemmel külön család vagyunk egy bizonyos értelemben, miért nekem kell a családösszetartó ebédet megcsinálni. Jogosan vagyok kiakadva vagy nincs igazam?

2022. nov. 19. 16:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%
Dehogy kéne. Hacsak nem akarsz rendszert csinálni belőle.
2022. nov. 19. 18:43
 12/21 A kérdező kommentje:

Tényleg kekszeket esznek szenteste, nem viccelek. Meg gyümölcskenyeret, sütiket amit vesznek, mellé max egy pohár bor. Náluk valahogy ez lett a szokás, a nő nem nagyon szeret főzni.

A férjem inkább az anyjával ért egyet sajnos.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2022. nov. 19. 23:44
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Legyen egy köztes megoldás. Tehát elmennek hozzátok, boldog lesz anyuka is, a férjed is, a férjed pedig szépen főz nekik.

Aztán remélhetőleg rájönnek, hogy túl kicsi a lakás ennyi embernek, és jövőre már nem akarnak majd menni.

2022. nov. 19. 23:56
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

Nálunk is hasonló a helyzet, annyi különbséggel hogy anyósom azt akarja hogy mi menjünk szent este ő hozzájuk, mert akkor jönnek haza párom testvére és családja.

Leszögezném,mi külön lakunk, albiba, anyós kertes házban.

De én mondtam neki hogy jobb ha hozzá szokik ahhoz hogy szenteste nem fogunk menni, ha lesz gyerekünk akkor meg pláne. Mivel mi már külön élünk, majd 26-án k akkor van névnap és születésnap is náluk), én szüleimhez 25-én.

Nem tetszett neki de leszarom. Ha az égtől a földig pattog se. Amúgy is rossz a viszonyunk.

Mikor gyerek voltam szüleim is így csinálták annó, mi otthon, 25-én apum szülei, 26-án anyum szülei, mivel ott is volt névnap és így egyszerűbb volt akkor menni.

De egyébként beszélj a férjeddel ha ez nagyon zavar, bár már mondtad hogy veszekedtetek is emiatt. De próbálj valahogy, előbb vagy utóbb úgy is enged.

2022. nov. 20. 01:29
 15/21 anonim ***** válasza:
83%
Utálok főzni, tudta is mindig a család, sosem hívtam meg emiatt senkit enni, el is fogadták. Így kell csinálni. Légy határozott, nem anyós dirigál. Fizettek a lakásért, nem?
2022. nov. 20. 07:54
 16/21 anonim ***** válasza:
89%

Tökmindegy, mert ha a férjed az anyjával ért egyet, akkor odamennek.

Sajnos anyuci fiával házasodni ezzel jár. :(

2022. nov. 20. 09:25
 17/21 anonim ***** válasza:
83%

Bele ne menj! Első alkalommal azonnal megszokja, a második évtől kezdve meg már elvárja, követeli majd tőled. "De hát tavaly is nálatok voltunk és milyen jó volt!"

Amúgy mekkora poén lenne már belemenni a dologba és zacskó olcsó háztartási keksszel várni őket. :) Ha meg kifogásokat keresne a mama, hogy miért nincs rendes karácsonyi menüsor, akkor nyugodtan lehetne arra hivatkozni, hogy te csak őrizni akartad a családi hagyományt. Még csak joga se lehetne a felháborodásnak, mert ő is ezt csinálja otthon. :)

2022. nov. 21. 17:14
 18/21 anonim ***** válasza:
73%

Ja, hogy a nő nem szeret főzni?

De más munkáját zabálná!

A férjed meg szégyellje magát!

2022. nov. 22. 17:24
 19/21 anonim ***** válasza:
65%

Én a legnagyobbak jóindulattal, de nem értem sok családban miért ekkora hatalmas cécó a szenteste?

Tény és való, hogy nekem sosem volt szép karácsonyom gyerekkorban, nálunk sosem volt téma a szenteste ki mikor hova megy, vagy nem megy.

2022. nov. 24. 16:56
 20/21 anonim ***** válasza:
71%

"Én a legnagyobbak jóindulattal, de nem értem sok családban miért ekkora hatalmas cécó a szenteste? Tény és való, hogy nekem sosem volt szép karácsonyom gyerekkorban"

Látod: nálatok nem volt nagy cécó, nem is lettek szép karácsonyaid... Ahhoz, hogy szépek legyenek - ami sokaknak fontos, mert nekik is szép volt gyerekkorukban, és az jó volt nekik, és ezért most ők is próbálják ugyanazt megadni a gyerekeiknek -, tenni kell, az meg cécóval jár.

2023. márc. 14. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!