Meg kéne hívjam anyósomékat karácsonyra?
Három éve vagyunk házasok férjemmel és eddig külföldön éltünk. Idén hazaköltöztünk anyósék lakásába. Béreljük tőlük a lakást.
Az elképzelésem szerint együtt szeretném tölteni a szent estét férjemmel, másnap pedig meglátogatni anyósomékat.
Anyósom felháborodott és megsértődött, hogy nem náluk töltjük a szentestét és hogy nem hívom meg őt,férjét, a párom húgát és annak jegyesét ebédre karácsony első napján.
Nálunk nincs is ennyi hely, hogy ennyi embert leültessek, ők meg három szintes házban élnek. Egyébként karácsonykor ő meg sosem főz, kekszeket esznek szentestén és másnap étterembe mennek.
Nem értem, tudom hogy gesztus lenne részemről de szerintem mi a férjemmel külön család vagyunk egy bizonyos értelemben, miért nekem kell a családösszetartó ebédet megcsinálni. Jogosan vagyok kiakadva vagy nincs igazam?
Hát én sem hívnám meg őket szentestén, s nem is mennék sehova. Az csak a miénk, a mi kis családunké.
Ha megsértődött, majd megbékül.
Karácsony első napján ha meghív, elmegyek, de ha nem lenne helyem hova tenni őket, akkor nem lenne semmi. Neked nem kötelességed.
Valahol szokás, de a legtöbb családban nem így megy a módi. Nálunk is a szülők hívják magukhoz a gyereket és azon a napon megyünk, amelyiken MI szeretnénk. Én ilyen után, biztos hogy jól összevesztem volna anyóssal.
De hát amúgy mi okosat lehet mondani, mikor az ő lakásukban laktok...végülis ha csak nem tetszik anyóséknak valami, majd kidobnak egyszer. Majd meglátod, ha felkerül egyszer a téma, hogy milyen hálátlanok vagytok. :)
"...kekszeket esznek szentestén..."
Ja, ez rendkívül hihető.
A ferjednek mi a véleménye? Mert az az egyetlen, ami számít, nem az, hogy itt ki mit ír
Biztos szegény szeretne egyszer egy jó ebédet enni, amit nem ő főz. Ha már a lusta férje nem hajlandó rá...
A te lusta férjed sem hajlandó rá, ha neked kéne megcsinálni.
A férjed vegyen erőt magán, és csináljon ebédet a családjának. Őket megeteti, vagy a ti otthonotokban, vagy átviszi a kaját nekik.
Ti meg egyetek a férjeddel most kekszet a változatosság kedvéért. Legalább akkor nem kell főznöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!