Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Normális hogy a párom anyja...

Normális hogy a párom anyja bejárkál az albérletünkbe, amíg nem vagyunk itthon?

Figyelt kérdés

Az anyja segített albérletet találni, és a párom úgy érezte, alanyi jogon jár neki egy kulcs.

Gondoltam vész esetén ez még jól is jöhet. Eszembe sem jutott hogy arra akarja használni a kulcsot, hogy bejárkáljon amíg mi nem vagyunk itthon. Általában nem rossz szándékkal jön, valamilyen ételt szokott hozni, ( amire amúgy semmi szukseg) engem mégis zavar.

Jogosan zavar? Illetve mit lehet tenni ilyen helyzetben? A páromat egyáltalán nem zavarja, azt sem bánná ha a mama ide költözne.

2022. nov. 18. 19:26
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
89%
Én nem is értem, hogy jut ilyesmi bárkinek eszébe. Bemenni oda ahol mások élnek? Legyen az bárki is. Mi dolgom nekem ott ahova nem hívtak, ráadásul otthon sincsenek? A gyerekemnek meg akkor főzök ha szól, hogy főznék-e, sütnék-e neki ezt vagy azt. Amúgy azt főzök amit épp ennénk. Felnőtt embereket nem kell gyerekként kezelni. Mióta elköltöztek még ők is ideszólnak, hogy beugranának, jó-e nekünk. Persze nálunk mindig jó, de attól még szólnak.
2022. nov. 18. 22:43
 42/50 anonim ***** válasza:
92%

"Az anyja segített albérletet találni, és a párom úgy érezte, alanyi jogon jár neki egy kulcs."

Bocs, ennél tovább én nem is olvastam.

Párod idióta.

Ha olyan lakásban laknátok, melyet a párod anyja ajándékba vett nektek (vagy a lányának), akkor sem járna neki alanyi jogon kulcs.

Ha párod ezt így gondolja, akkor abnormális elképzelései vannak a párkapcsolatról is, meg a szülőkkel való kapcsolatról is.

Ezzel nem akarom azt mondani, hogy nem lehet adni az anyjának kulcsot praktikus okból (ha pl. ti elutaztok, megöntözze a virágjaitokat vagy egy váratlan csőtörésnél be tudjon menni a lakásba), de nem jár neki és ha kap, akkor se arra használja, hogy random bejárkáljon és ellenőrizgesse a lakást.

2022. nov. 18. 23:45
 43/50 anonim ***** válasza:
91%

#42 vagyok, közben végigolvastam a nyitó kifejtését és a válaszokat is. Kiderült, hogy te a nő vagy, kezdetben én fordítva gondoltam. :-)

A kajáról a következőt mondanám: X millió alkalommal kaptunk kaját vagy épp kerti terményeket szüleimtől. De ezek alapesetben úgy működnek nálunk, hogy szüleim szólnak és én megyek el érte. Egy ilyen apró változtatással máris ki lehetne húzni a konfliktus méregfogát. Pedig az én szüleimnek is van ide kulcsuk, pont azért, amiket példaként írtam #42-ben.

Kérdező, annyit megér az egész, hogy beszélj az anyósoddal erről. Ha valóban a jó szándék vezérli, akkor elfogadja ezt. Ha nem, akkor meg nézzél saját albérletet magadnak és kezdj el csomagolni. Még addig, amíg nincs házasság és közös gyerek.

2022. nov. 18. 23:59
 44/50 anonim ***** válasza:
100%
Egyaltalan nem
2022. nov. 19. 01:27
 45/50 anonim ***** válasza:
100%

Miért vagy együtt olyan emberrel, aki szerint "semmi gond, ha anyu is hozzánk költözik"?

Továbbá azzal sincsen probléma, hogy anyu random bejárkál a MI lakásunkba?

Az, hogy ő segített albérletet találni nem jogosítja fel rá, a pasid meg még adja is alá a lovat.

2022. nov. 19. 09:51
 46/50 anonim ***** válasza:
100%

A kajaadással sincsen baj, amikor előtte nap szólnak.

Bocs, holnap csinálok csirkepaprikást, mákos hókiflit, tudom, hogy szeretitek, hozok egy adagot, ha nem baj.

Ez így teljesen oké, én pl örülök is, mert akkor pl nem kell főznöm, hanem lesz egynapi ebédünk.

De kéretlenül nem oké, pontosan azért, mert amúgy mindig van főtt étel (ált. kétnapra főzök), és nincs szükségünk még 2 adagnyi bármire.

2022. nov. 19. 10:01
 47/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem, számomra nem lenne az. Nálam eleve ott kezdődik, hogyha felnőtt emberként kiveszek egy albérletet és aláírok egy szerződést, akkor általában nem adhatok csak úgy kulcsot bárki másnak, aki nincs a szerződésben. Az albérlet az én és a tulaj üzlete, a szüleimnek semmi köze hozzá. Nálatok gondolom ez kicsit máshogy van, mint te is mondtad, ez adott volt és te sem bántad, amit így megértek, csak én inkább kerültem volna az ilyen helyzetet.

Utána viszont azt, hogy ennyire ne tartsa tiszteletben az önállóságomat, a magánszférámat, a saját édesanyám esetén is zavarna. Már az is zavar, ha úgy tukmálnak ételt, hogy nem kértük és nem is számítottunk rá, a hívatlan megjelenés még inkább, de az, hogy bemenjen a lakásomba, amíg nem vagyok otthon, ráadásul úgy, hogy nem is szól, nekem nem fér bele, így mindenképp szólnék. Először a párommal beszélnék és vele próbálnék közös nevezőre jutni, mert igazából az a kulcskérdés, de ha nem sikerül, akkor az ő tudtával, de nélküle is megkérném szépen az anyukáját, hogy legalább beszéljük meg, mielőtt betoppanna.

2022. nov. 19. 11:03
 48/50 anonim ***** válasza:
88%
Megmondanám a páromnak, hogy nem adhat oda csak úgy bárkinek kulcsot az albérletünkhöz, és a Mamától is elvenném a kulcsot. Hozzám ne járkáljon be senki. Szerintem tedd te is ezt. Megértem, hogy zavar, attól függetlenül is, hogy nem tesz odabent semmit, csak kaját hoz nektek, de ez szerintem akkor sem normális. Ez abszurd helyzet, ő milyen fejet vágna, hogyha te is csak úgy random, amikor kedved szottyan bejárogatnál az ő házukba?
2022. nov. 19. 18:20
 49/50 anonim ***** válasza:
36%

Legközelebb, mikor közli, hogy jön az anyám, tesóm, mondd neki, hogy kár, most szerettél volna szexelni vele. Ha később felvetné az ötletet, hogy most már mehet a dolog, akkor mondd, hogy elment tőle a kedved.

Ezt mondhatod akármikor amúgy neki, hogy nincs kedved úgy, hogy tudod, az anyja bármikor betoppanhat.

2022. nov. 19. 19:41
 50/50 anonim ***** válasza:
91%
Ez nincs rendben. Beszéld meg a pároddal, hogy nem szeretnéd, hogy az anyukája bármikor bejöhessen hozzátok, mert zavar téged.
2022. nov. 20. 15:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!