Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy hárítsam el anyósom...

Hogy hárítsam el anyósom "kedvességét" udvariasan?

Figyelt kérdés
Anyósomék hol kedvesebben hol erőszakosabban ajánlgatják, hogy a munkanélküli sógornőm átjárjon segíteni nekem a gyereknél, én meg menjek vissza dolgozni. Hogy rázzam le őket udvariasan, ha azt mondom, hogy még otthon akarok lenni a gyerekemmel, akkor még én vagyok ingyenélőnek beállítva. Mi ezt kiszámoltuk, ha csak úgy jött volna ki, hogy a sógornőmnek szülöm a gyereket, nem tettem volna meg. Ha meg máshogy alakulna, akkor se őt hívnám, hanem oviba, bölcsibe adnám.
2022. nov. 1. 20:06
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
100%

Akkor sem kamuznék ilyen otthonról végzett munkát, ha biztos lennék benne, hogy nem derül ki, hogy hazudtam.

Annyira természetes és magától értetődő, hogy nem azért szültél gyereket, hogy te dolgozz, hogy megfelelj az anyósod elvárásainak, miközben a sógornőd van otthon a gyerekeddel életének abban a korai időszakában, ami a legmeghatározóbb a gyerek személyiségfejlődése és a kettőtök közötti kötődés kialakulása szempontjából, hogy az lenne furcsa, hogy ha bárkinek magyarázni és indokolni kéne, hogy miért te, az édesanyja szeretnél otthon lenni vele.

Felnőtt vagy, szerintem érdemes lenne megtanulni meghúzni az egészséges határaidat, és kommunikálni a saját igényeidet egy ilyen magától értődő kérdésben.

Én annyit mondanék az anyósomnak, hogy "Köszönöm az ötletet, nem szeretnék élni a lehetőséggel, én szeretnék itthon maradni a picivel, amíg oviba nem megy majd."

Ha meg valaki ezen megsértődik, vagy emiatt ingyenélőnek tart, annak nem érdekel a véleménye.

2022. nov. 1. 23:21
 22/48 anonim ***** válasza:
100%

"hogy találtam valami otthoni, rugalmasan végezhető munkát,"

Túl azon, hogy indokolatlan hazudoznod, mert teljesen természetes, hogy te vagy otthon a kisgyerekkel, gondolj bele abba, hogy mit mondasz, ha konkrétumokra kíváncsiak ezzel a munkával kapcsolatban, hátha a sógornődet is érdekelné ez a munkalehetőség.

2022. nov. 1. 23:25
 23/48 anonim ***** válasza:
9%
Két ingyenélő versenyez. Cuki.
2022. nov. 2. 00:25
 24/48 anonim ***** válasza:
12%
Na, ez az “anyósjelölttel kavartam”, “ pajkosan viccelődik velem az anyósom” témákkal rokon. Brazil szappanopera ócska forgatókönyv variációk egy témára. Nem unod? Semmi életszerű.
2022. nov. 2. 02:39
 25/48 anonim ***** válasza:
100%
Most ezt hogy kell amúgy elkepzelni? Anyós oda állt eléd, hogy figyi Juli, menj vissza dolgozni, majd a Kati vigyaz a Pistikere?
2022. nov. 2. 06:21
 26/48 A kérdező kommentje:

25

Nem pont így, de más reakcióiból, megjegyzéseiből látom, hogy egy igavonó baromállatnak tart (ahogy a férjemet is), meg azt is, hogy ők képtelenek túllépni azon, hogy nem ők a család már, hanem mi. Ők még most is úgy kezelnek engem a családban, mint egy kívülálló szolgát.

Köszi mindenkinek a biztatást, akkor majd csak megmondom nekik, hogy így döntöttünk, és kész. Ha nagyon erősködnek, akkor meg, hogy nem a sógornőnek szültem a gyereket. Csak ilyenkor meg jön a nagy ártatlant játszás, hogy jaj persze, mi se úgy gondoltuk, mi szeretünk téged, neked van üldözési mániád (éreztetve, nem mondva).

2022. nov. 2. 07:01
 27/48 anonim ***** válasza:
100%
A "jaj nem úgy gondoltuk"-ra dobsz egy mosolyt, bólogatsz és bedobod a "sógornő hogy áll az álláskereséssel?" témát, természetesen kedvesen nézve.
2022. nov. 2. 07:07
 28/48 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem mondanék olyat, hogy "nem a sógornőnek szültem", csak annyit, hogy köszönöm a lehetőséget, de én szeretnék otthon maradni a kisfiammal / kislányommal ovis koráig.

Nem értem, miért érzed úgy, hogy magyarázkodnod kell valami miatt, ami ennyire természetes.

Milyen távolságra éltek anyósodéktól, és milyen gyakran találkoztok?

2022. nov. 2. 07:30
 29/48 A kérdező kommentje:
Jó messze és szerencsére ritkán, de a sógornőm nemrég néhány utcányira költözött tőlünk.
2022. nov. 2. 07:34
 30/48 anonim ***** válasza:
100%
És miből él meg a sógornőd, ha nincs munkája?
2022. nov. 2. 07:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!