Hogy hárítsam el anyósom "kedvességét" udvariasan?
Figyelt kérdés
Anyósomék hol kedvesebben hol erőszakosabban ajánlgatják, hogy a munkanélküli sógornőm átjárjon segíteni nekem a gyereknél, én meg menjek vissza dolgozni. Hogy rázzam le őket udvariasan, ha azt mondom, hogy még otthon akarok lenni a gyerekemmel, akkor még én vagyok ingyenélőnek beállítva. Mi ezt kiszámoltuk, ha csak úgy jött volna ki, hogy a sógornőmnek szülöm a gyereket, nem tettem volna meg. Ha meg máshogy alakulna, akkor se őt hívnám, hanem oviba, bölcsibe adnám.2022. nov. 1. 20:06
11/48 anonim válasza:
Hiányolom a kérdező reagálását....
12/48 A kérdező kommentje:
Nem dolgozik, van végzettsége, de derogál neki a munka, szülei tartják el. Mi függetlenek vagyunk anyagilag, nem is nagyon támogattak. Nem mondták, hogy ingyenélő lennék, csak úgy éreztetik.
2022. nov. 1. 22:10
13/48 anonim válasza:
Akkor is meg kell neki mondani ha sértődős.
14/48 anonim válasza:
Hogy éreztetik? Lehet ám, hogy csak te utálod őket, és beképzeled. A gyerekkel otthon lévő anyát sehogy nem lehet ingyenélőnek tartani.
15/48 anonim válasza:
12: hány éves a sógornő? soha nem dolgozott?
16/48 A kérdező kommentje:
15
Miért lényeges ez a kérdés szempontjából?
Nem akarom, hogy felismerjék magukat.
Csak valahogy le akarom őket építeni. Arra is gondoltam, hogy esetleg azt hazudom, hogy találtam valami otthoni, rugalmasan végezhető munkát, és akkor nem tudnak mibe belekötni.
2022. nov. 1. 22:36
17/48 anonim válasza:
"és akkor nem tudnak mibe belekötni"
Miért, szerinted jogos elvárás, hogy te visszamenj dolgozni, és a sógornőd legyen otthon a gyereketekkel az anyja helyett????
Miért kéne hazudni ahelyett, hogy megmondanád az igazat?
Miért
18/48 anonim válasza:
Istenem, mért kell hazudni?! Felnőtt ember vagy a saját döntéseiddel! (Dehogy vagy!)
Amúgy nálatok az egész család gyakorizik? Ha gyakoriznak, akkor ennyiből pont magukra ismernek.
19/48 anonim válasza:
Magyarázattal tartozol nekik vagy mi a franc??
20/48 anonim válasza:
Szerintem is gyáva lépés lenne a hazudozás. Otthon akarsz maradni a saját gyerekeddel, és ez tök normális. Kövezzenek meg érte, ha akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!