Más is érezte úgy, hogy kiölnek belőle minden kedvességet és együttérzést?
Alapból nem vagyok egy undok ember, szerettem másokon segíteni, mások gondjait meghallgatni. De ahogy öregszem kezdem azt észrevenni, hogy ebből semmit sem kapok vissza. Ha nekem van bajom, akkor mások vagy nem törődnek vele, vagy majdhogynem lehülyéznek, hogy ez miért gond. A családomban a fő definíció erre a helyzetre (ha szeretnék beszélni valakivel, mert mondjuk rosszul érzem magamat, vagy történt valami) az, hogyhisztis vagyok, meg van elég gondjuk, ne traktáljam Őket a hülyeségeimmel.
A munkahelyemen is azt érzem, hogy folyamatosan kihasználnak, látom az undok szemvillanásokat, ha mondjuk én akarok műszakot cserélni.
Kezdek belefáradni és azt vettem észre, hogy egyre rosszindulatúbb gondolataim vannak mások felé, nincs türelmem másokhoz. Ez megijeszt, pláne, hogy nem voltam ilyen.
Más járt így? Hogyan jutottatok túl ezen?
Egy percig sincs szó arról, hogy mindenki bunkó lenne, nem is arról van szó. Én sem vagyok földre szállt angyal, nem hiszek abban én sem, hogy minden fekete vagy fehér lenne csupán.
Egyszerűen csak a szűkebb környezetemről. Tudod jól esne, ha nem csak szemeteskukaként működnék, hanem engem is meghallgatnának.
Szerencsére a párommal jól vagyok, a legjobb barátaim meg sajnos mind külföldre mentek, a velük tartott kapcsolatban nem a gondjaimra fókuszálok. A párom sokat dolgozik, fáradt, nem szeretem ezzel szekálni, de általában Ő észreveszi, ha bajom van.
Csitri már nem vagyok a 31 évemmel, de megsavanyodni nagyon nem szeretnék még...meg amúgy sem.
Én pont fordítva érzem.
Régebben maga voltam a vasakarat csak a düh/ nehéz érzések motiváltak ,gyerekkoromban cseppfolyósítva kaptam a stresszt.
Mára átmentem a holtponton magamnak és másoknak köszönhetően és habár az együttérzést még nem fejezem ki, de már képes vagyok osztozni a jóban másokkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!