Ha én nem törődök más emberek nyomorával akkor én nem vagyok együttérző ember?
Ez attól függ.
Ha pl. keveset keresel, odamegy egy hajléktalan, hogy éhezik, de te tudod, ha akkor adnál neki, akkor neked az egyik nap ki kéne hagyni a reggelit, ezért nem adsz neki, nem fogja azt jelenteni, hogy nem vagy együttérző.
Ha viszont tudod, hogy mindenféle probléma nélkül megtehetnéd, hogy adsz neki egy kiflire valót, de mégsem teszed, mert lesz*rod, na akkor nem vagy együttérző.
Vagy, ha te vagy a főnök, és az egyik alkalmazottad elkésett, mert reggel elütötték a macskáját. Ha erre azt mondod, hogy te utálod a macskákat, nem érdekel, meg is bünteted a késésért, akkor nem vagy együttérző.
Ha viszont ez az alkalmazott már hatodjára késik különböző ürügyek miatt, és ez a legutóbbi ürügy, és megbünteted, attól nem leszel nem együttérző, csak következetes.
Nagyban múlik a szituáción.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!