Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy hárítsam el anyósom...

Hogy hárítsam el anyósom "kedvességét" udvariasan?

Figyelt kérdés
Anyósomék hol kedvesebben hol erőszakosabban ajánlgatják, hogy a munkanélküli sógornőm átjárjon segíteni nekem a gyereknél, én meg menjek vissza dolgozni. Hogy rázzam le őket udvariasan, ha azt mondom, hogy még otthon akarok lenni a gyerekemmel, akkor még én vagyok ingyenélőnek beállítva. Mi ezt kiszámoltuk, ha csak úgy jött volna ki, hogy a sógornőmnek szülöm a gyereket, nem tettem volna meg. Ha meg máshogy alakulna, akkor se őt hívnám, hanem oviba, bölcsibe adnám.
2022. nov. 1. 20:06
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
97%
Miért kellene ilyen pofátlan emberekkel udvariasnak lenni? Én ùgy ledöbbentem a soraidat olvasva, hogy igazán nem is hiszem el. Elküldeném őket a pics@ba, de ùgy jò erősen. A házamba nem tehetné be egyiksem a lábát
2022. nov. 1. 20:12
 2/48 anonim ***** válasza:
100%

A férjed álljon a sarkára, és határozottan állítsa le őket. Pl. azzal, hogy

Ti egy külön család vagytok, és ti magatok döntitek el, hogy mikor mész vissza dolgozni, és hogyan tervezitek a további életeteket. Pont.

2022. nov. 1. 20:15
 3/48 Metionin ***** válasza:
100%
És a sógornő miért nem húz dolgozni?
2022. nov. 1. 20:16
 4/48 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell magyarázkodnod, csak annyit mondj, hogy köszönöd szépen, de nincs szükségetek a súgornő segítségére. Ha zavaróan kitartó, akkor jöhet a még udvarias, de kicsit nyomatékosabb "Még mindig nincs szükésgünk a segítségére és kérlek ne ajánlgasd minden alkalommal, majd szólunk, ha meggondoljuk magunkat."
2022. nov. 1. 20:16
 5/48 anonim ***** válasza:
100%

Ki előtt állítana be ingyenélőnek? Saját maguk előtt? Hát, azt gondolnak, amit akarnak, ő dolguk.

Neked a szemedbe mondva? Na, idáig biztos nem mennek.

A férjednek? Hát akkor nála a labda, hogy helyrerakja őket.

Mondták már, hogy ingyenélő vagy? Amúgy a gyed mióta ingyenélés? Vagy te csak feltételezed, mert az is lehet ám. Mindenesetre nem tartozol senkinek magyarázattal, és teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak. A sógornő gondolom, nem szívjóságból jönne napi 9-10 órában pesztrálni, mert abból ő nem él meg, hanem pénzért, amit tőletek kap. Vagyis neki nem kell munkahelyet keresnie.

2022. nov. 1. 20:30
 6/48 anonim ***** válasza:
96%

Te visszamész dolgozni, és ez kapóra jön nekik, mert akkor mondhatják, hogy a semmittevő sógornő is "dolgozik". Így akarják őt is érvényesíteni úgy, hogy addig is nálatok van és nem otthon lébecol.

Szépen meg kell mondani:

- Kedves Klári néni! Ezt már többször felhozta nekem. Nem szeretnék udvariatlan lenni, de ezt a témát zárjuk le itt és most- végleg. Nem fogok visszamenni, mert szeretnék még itthon lenni a gyerekemmel. Ez kizárólag a mi döntésünk. A sógornőmet viszont nyugodtan küldje el dolgozni.

- Na de, na de...

- Nincs de! Mint mondtam téma lezárva!

2022. nov. 1. 20:55
 7/48 anonim ***** válasza:
95%
Legközelebb ha szóba jön a dolog fapofával annyit mondj, hogy a közeli oviban úgy tudod, pont keresnek dajkát ha a sógornő gyerekvigyázást szeretne csinálni.
2022. nov. 1. 21:07
 8/48 anonim ***** válasza:
100%

Remek javaslat, #7! :)))

Tényleg, kérdező, mi a sógornő szakmája? Miért nem dolgozik????? Anyósodék tartják el?

2022. nov. 1. 21:10
 9/48 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a munkanélküli sógornő az anyósodék lánya, és szeretnék, ha ő lenne a gyerekkel, nem te.

Anyósod inkább a lányát küldje dolgozni, a ti életetekbe meg ne szóljon bele.

2022. nov. 1. 21:12
 10/48 anonim ***** válasza:
100%

"akkor még én vagyok ingyenélőnek beállítva."

Esetleg anyósodékkal éltek egy háztartásban, vagy egy telken külön lakrészben?

Ha függetlenek vagytok tőlük anyagilag, és megéltek a támogatásuk nélkül, hogy nevezhet téged ingyenélőnek, ha kisgyerekkel vagy otthon??

Hány éves a sógornőd, és mi a végzettsége, hogy nem talál munkát?

2022. nov. 1. 21:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!