Hogy hárítsam el anyósom "kedvességét" udvariasan?
A férjed álljon a sarkára, és határozottan állítsa le őket. Pl. azzal, hogy
Ti egy külön család vagytok, és ti magatok döntitek el, hogy mikor mész vissza dolgozni, és hogyan tervezitek a további életeteket. Pont.
Ki előtt állítana be ingyenélőnek? Saját maguk előtt? Hát, azt gondolnak, amit akarnak, ő dolguk.
Neked a szemedbe mondva? Na, idáig biztos nem mennek.
A férjednek? Hát akkor nála a labda, hogy helyrerakja őket.
Mondták már, hogy ingyenélő vagy? Amúgy a gyed mióta ingyenélés? Vagy te csak feltételezed, mert az is lehet ám. Mindenesetre nem tartozol senkinek magyarázattal, és teljesen mindegy, hogy mások mit gondolnak. A sógornő gondolom, nem szívjóságból jönne napi 9-10 órában pesztrálni, mert abból ő nem él meg, hanem pénzért, amit tőletek kap. Vagyis neki nem kell munkahelyet keresnie.
Te visszamész dolgozni, és ez kapóra jön nekik, mert akkor mondhatják, hogy a semmittevő sógornő is "dolgozik". Így akarják őt is érvényesíteni úgy, hogy addig is nálatok van és nem otthon lébecol.
Szépen meg kell mondani:
- Kedves Klári néni! Ezt már többször felhozta nekem. Nem szeretnék udvariatlan lenni, de ezt a témát zárjuk le itt és most- végleg. Nem fogok visszamenni, mert szeretnék még itthon lenni a gyerekemmel. Ez kizárólag a mi döntésünk. A sógornőmet viszont nyugodtan küldje el dolgozni.
- Na de, na de...
- Nincs de! Mint mondtam téma lezárva!
Remek javaslat, #7! :)))
Tényleg, kérdező, mi a sógornő szakmája? Miért nem dolgozik????? Anyósodék tartják el?
Akkor a munkanélküli sógornő az anyósodék lánya, és szeretnék, ha ő lenne a gyerekkel, nem te.
Anyósod inkább a lányát küldje dolgozni, a ti életetekbe meg ne szóljon bele.
"akkor még én vagyok ingyenélőnek beállítva."
Esetleg anyósodékkal éltek egy háztartásban, vagy egy telken külön lakrészben?
Ha függetlenek vagytok tőlük anyagilag, és megéltek a támogatásuk nélkül, hogy nevezhet téged ingyenélőnek, ha kisgyerekkel vagy otthon??
Hány éves a sógornőd, és mi a végzettsége, hogy nem talál munkát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!