Első találkozás anyóssal,apóssal, ajándéknak örülnének?
Mit gondoltok, ajándéknak mennyire örülnének? Vagy nem szokás ajándékot vinni bemutatkozásnál? Nem igazán ismerem én még a dolgokat, hogy mi hogy megy..
17/f
Most mondják már meg a harapós ajándékpártiak, hogy ez a felszínes pukkancsság, amiről a 63-as ír, mivel jobb, mint ajándék nélkül érkezni idegenekhez? Ott anyósjelölt nagyra tartotta a kifelé mutatós illemszabályokat, mégis olyan bunkó volt, hogy a fal adja a másikat. A válaszoló pedig nem maxolta ki az etikettet, de valószínűleg ezzel együtt is sokkal tisztelettudóbb és kedvesebb benyomást keltett...volna, ha anyós nem csak azt nézi, van-e bonbon.
Mindegy. Kérdező, vigyél valamit, legfeljebb ha a szülők lazábbak ennél, akkor kicsit csodálkoznak magukban. Ha meg olyanok, hogy kígyót-békát kiabálnak rád, amiért köszönöm szépen helyet olykor simán köszönömöt mondasz, az majd úgyis kisül később, ráértek akkor megutálni egymást.
Vittem. Tudod, mi lett a vége? Hogy exem anyja húzta a száját, hogy miért ilyen és nem olyan bonbont kapott, a bor nem volt jó (nem óccsó szrt vásároltam), a virág... jaj, hát ő nem szereti a liliomot, mert büdös.
Nem kicsit esett rosszul, mert a jószándék vezérelt.
Ez volt az első és az utolsó, hogy bárkinek jófejségből vittem bármit. A barátom szüleinek semmit nem adtam, csak a második találkozáskor, mert volt elképzelésem az ebéd közbeni-utáni beszélgetés során, hogy minek örülnének.
És valóban örültek a teakeveréknek, virágnak és az üveg aszúnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!