Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Első találkozás anyóssal,apóss...

Első találkozás anyóssal,apóssal, ajándéknak örülnének?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok, ajándéknak mennyire örülnének? Vagy nem szokás ajándékot vinni bemutatkozásnál? Nem igazán ismerem én még a dolgokat, hogy mi hogy megy..

17/f

2022. nov. 1. 08:35
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
20%

Mé, lehet, hogy a srác apjának van egy üveg bontatlan jó bora, azt is elvihetné, nem kell feltétlenül külön költségekbe meg jogba vernie magát, itt most a szándék a lényeg és az, hogy egyáltalán gondolt rájuk !!

A legtöbbnek eszébe sem jutna és pláne nem írna ki kérdést erről!

2022. nov. 1. 09:32
 22/66 anonim ***** válasza:
34%

Ezért tartom ezt az oldalt furcsának. Miért kérdezi meg valaki idegenektől, hogy mit tegyen? Sok ellentétes válasz, nézet érkezik, hol marad a saját gondolat? Miért nincs saját gondolata senkinek, aki itt kérdez? Ha pedig van, miért nem meri kimondani, aszerint cselekedni? Miért idegenek kellenek hozzá? Mindenkit máshogy neveltek, más ösvényen jár, ezzel nem tudunk segíteni a kérdezőnek.

Egy helyes válasz van: "tudja a faxom, csinálsz, amit jónak látsz". És a többi kérdésnél is.

2022. nov. 1. 09:35
 23/66 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem csak megerősítést szeretett volna a kérdező, és végül is azt minden oldalról megkapta! Úgyis ő dönt végül! :)
2022. nov. 1. 09:37
 24/66 anonim ***** válasza:
26%

#23: mert sokan a "mit illik"-ben élnek, az az abszolút számukra.

Apám is ilyen volt: a nőknek kezít csókolommal illik köszönni. Megvetette azt, aki nem így tesz, és nem érdekelte, hogy a húszonéves nők vérig vannak sértve ettől, ő akkor is így tett.

De ez csak amolyan általános dolog: mit illik mondani anyámnak, mennyit illik fizetni az orvosnak, illik-e egy fiúnak fiút szeretni stb. Ha van is a kérdésnél saját vélemény, az úgy van megfogalmazva, hogy "köztudott... minden ki tudja, hogy..."

Keresik a megerősítést, az elfogadást a társadalomtól. Aztán nem értik, hogy miért nem méltányolja, ha valaki nem ért egyet ezzel.

Na, kiOFFoltam magam.

2022. nov. 1. 09:42
 25/66 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ez az oldal elsősorban azért van, hogy az ember segítsem a másiknak: ha bizonytalan, akkor megerősítse, ha nem tud valamit, akkor felvilágosítsa stb.

De nyilván olyan is van, aki csak a saját véleményét puffogtatja és nem az a célja, hogy a kérdezőnek jobb legyen.

Szerintem az ajándékozás egy szép szokás és nem az értéke a meghatározó, hanem a szándéka.

Nyilván akkor sem fog összedőlni a világ, ha a kérdező nem visz semmit.

De mindenki magából indul ki és így én is mindig annak szemszögéből adom meg a választ, hogy hasonló helyzetben a szülők helyében örülnék-e, hiszen ez volt a kérdés és a válaszom az, hogy: igen, én örülnék!

2022. nov. 1. 09:48
 26/66 anonim ***** válasza:
6%
25. És az a baj, hogy azt hiszik ezek az emberek, hogy ha az "illem szerint" cselekednek majd jobbak lesznek, jobban fogják őket szeretni, ha megfelelnek a társadalomnak. Sosem fognak. Csak magának felelhet meg az ember. A 99 éves Erzsi nénit, aki egész életében a családi villámhárítót játszotta, de kuss volt a neve, mert egy nőnek nem lehet szava, ha a halálos ágyán megkérdeznénk, hogy megfelelt-e végül, úgysem igent mondana. És nagyon soká, kb. 200 év múlva fog ott tartani a társadalom, hogy ne 10 millió szakértő országa legyünk, ne másoknak akarjunk megfelelni.
2022. nov. 1. 09:51
 27/66 anonim ***** válasza:
25%
De milyen szándéka van az ajándékozásnak? Őszintén, komolyan kérdezem? Mi a szándék, mikor ajándékozol valakinek? Mit vársz olyankor? Hát nem azt, hogy szimpatikusabb legyél?Azt érzed olyankor, hogy te megtetted ami tőled telik, illem szerint cselekedtél. Ugye?
2022. nov. 1. 09:55
 28/66 anonim ***** válasza:
23%
Tehát nem vagy biztos magadban, hogy önmagadban elég lennél elnyerni őket.
2022. nov. 1. 09:56
 29/66 anonim ***** válasza:
84%

27: szerintem ha a kérdező azt érezné, hogy nem akar vinni ajándékot, akkor már eleve fel sem tette volna a kérdést és az ember nem azért visz ajándékot, hogy a társadalomnak megfeleljen, hanem azért, hogy a másiknak örömet szerezzen a kedvességével és a másik öröme normális esetben neki is örömet fog okozni, mivel látja, hogy jót tett !!

Tehát igazából a jó cselekedettel saját magának tesz jót végső soron és jobban fogja magát érezni!

Az emberek a halálos ágyukon sosem azt bánják meg, amit megtettek, hanem többnyire mindig azt, amit nem, amikor pedig megtehették volna... !

2022. nov. 1. 09:57
 30/66 anonim ***** válasza:
35%

28,29:

az ember nem azért visz ajándékot, hogy a társadalomnak megfeleljen, hanem azért, hogy a másiknak örömet szerezzen a kedvességével és a másik öröme normális esetben neki is örömet fog okozni, mivel látja, hogy jót tett !!

Tehát igazából a jó cselekedettel saját magának tesz jót végső soron és jobban fogja magát érezni!

Az emberek a halálos ágyukon sosem azt bánják meg, amit megtettek, hanem többnyire mindig azt, amit nem, amikor pedig megtehették volna... !

2022. nov. 1. 09:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!