Első találkozás a barátom családjával akivel nem egy nyelven beszélek?
Figyelt kérdés
Nyilvan beszelem a nyelvet de nem anyanyelvi szinten, nem sokat hasznalom a hetkoznapokban
Rettegek hogy kellemetlen lesz es nem fogok tudni megszolalni
Ma este megyunk hozzajuk es egy hetig ott leszek tehat nem is lesz egy gyors folyamat
2022. jan. 12. 18:35
1/15 A kérdező kommentje:
A kerdesem az , hogy hogyan ne feljek ennyire? Mit tegyek h kedveljenek? Es merjek beszelni?
2022. jan. 12. 18:36
2/15 anonim válasza:
Hány éves vagy, 12?
Nyilván merj beszélni, bakker. Csak legyél normalis
3/15 anonim válasza:
Ne aggódj, ha rontasz is javítsd ki ha észre veszed. Semmi gond nem hiszem hogy elvárják hogy tökéletesen beszéld a nem anyanyelved. Ha pedig az izgulas miatt valami ordas nagy hibát Veress viccelsz el vagy mondd meg hogy ne haragudjanak de kicsit izgulsz, hiszen ez egy új szituáció a számodra de igyekszel. Hidd el nem veszik rossznéven szerintem.
4/15 anonim válasza:
Legyél természetes, esetleg mond meg mindjárt az elején, hogy (még) nem tudod rendesen a nyelvet, legyenek türelemmel.
És természetesen merj beszélni, gondolj arra, hoyg te még mindig jobban beszéled az ö nyelvüket, mint ök a tiédet. (Nekem egy jó ismerös mondta, amikor külföldön kezdetben én is féltem megszólalni)
De nem kell görcsölni elöre, ha meg akarnak ismerni, akkor valamennyire elfogadták, hogy vagy.
5/15 anonim válasza:
A barátoddal milyen nyelven beszélsz?
6/15 anonim válasza:
Nyugi szerintem 10 perc után már úgy is vidáman mutogattok egymásnak ha épp valamit nem tudsz pontosan kifejezni. Ha amúgy megvan a szimpátia akkor nem lesz gond a ynelvtudás miatt.
7/15 anonim válasza:
Nyugodtan káromkodhatsz magyarul, csak kerüld a nemzetközileg is felismerhető 5 betűs, k-val kezdődő leggyakoribb magyar szót illetve az n-el kezdődő szintén 5 betűset ami nálunk abszolúte semmi különlegeset nem jelent, de ha rosszul hangsúlyozod nem biztos, hogy túléled.
8/15 anonim válasza:
Elsőre nem jó ötlet rögtön 5 nap 24 órában, de már ez így lesz.
9/15 anonim válasza:
Ezek szerint a barátoddal csak dugtok, mert beszélni vele sem tudsz akkor... jó kis kapcsy
10/15 kovpet válasza:
Ha szeretni akarnak, szeretni fognak. Ha nem akarnak, akkor megfeszülhetsz, akkor se tudsz ezen változtatni. Tehát nyugizz és légy önmagad. Ha a barátodnak jó vagy, akkor nincs gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!