Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Idegesít anyósom jelenléte...

Idegesít anyósom jelenléte mióta terhes lettem. Csak tőle "beféltem" a gyereket. Más is volt így? Többi lent.

Figyelt kérdés

Régebben jóban voltunk, de egyre többször vettem észre rajta mióta az esküvőt pár éve szerveztük, hogy azért irányítani akarna pár dolgot, ami nekem nem tetszett. Nem is hagytam. Amikor terhes lettem bejött a covid és onnan idegesít csak igazán, hiába kértem, hogy figyeljünk a maszkviselésre stb, mindenre helyeselt és telibe lesz*rta amit a terhes menye kér.

Ezek a dolgai idegesítettek fel eddig legjobban:

- megbízhatatlan, mert hol ezt mondja hol azt, letagad dolgokat naponta és van, hogy másokra fogja. Pl egyik unokáját vigyáztunk amikor leesett valahonnan szegénykém, anyósom pedig rám fogta a gyerek anyja előtt, hogy én voltam a hibás, miközben semmi közöm nem volt hozzá + egyszer elment a boltba úgy, hogy a 6 hónapos gyerekét egyedül a házban hagyta aludni a kiságyban.

- 3 napos babát jöttek covid idején, 2 éve meglátogatni és ki akadtak, hogy maszkot vetettünk velük. Azt mondta ő többet akkor nem jön hozzánk.

- 3 napja voltam anyuka amikor közölte velem, hogy azért sír pelusozásnál a gyerekem, mert lassan csinálom...

- pár hetes volt a lányunk amikor erőszakoskodott, hogy hagyjam vele amíg postára megyek. Ezt mondta: "Vigyázok rá, nem fog meghalni."

- állandóan érzelmileg akar hatni a lányomra és idiótaságokat beszél neki vagy rá akarja erőltetni magát. Pl:

*"Azért beteg mami, mert te rosszul eszel."

*"Buta vagy amiért xy-t csináltad."

*"Ha nem játszol velem hazamegyek."

*"Ne menj anyádhoz, hozzám gyere!". Ezt többször is mondta

*"Nem szereted a mamit?"

Egyszerűen ki akar fúrni engem a lányom közeléből amikor ott vagyok és ezzel azt éri el, hogy ösztönösen kb provokálom őt amikor ott van, mert azért sem hagyom vele, amíg kb boltba megyek. Nem bírom elviselni. Megindult felém pár hónaposan a lányom és odaugrott anyósom mérgesen, hogy nehogy felvegyem (ezt mondta is, nem csak éreztette), mert hozzá menjen, a lányomnak is 4x elmondta, hogy a mamihoz menjen.

Ha a házban jön utánam a gyerekem akkor is ott sajnáltatja magát, hogy "Mamit nem is szereted?"

A hab a tortán, hogy közel akarnak költözni hozzánk.

A gyereket senkire nem merem jószívvel rábízni ez egy tény, de bárki jön hozzánk kb én tessékelem be a lányom az ölébe, egyedül anyósom jelenléte kínoz. Azt hittem idővel jobb lesz, de egyre jobban zavar.

Én reagálom túl?

2022. okt. 18. 21:47
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:

Ja és állandóan el akar zavarni otthonról, hogy ketten legyenek a lányommal. Minden alkalommal küldene el valamiért. Egyszerűen azért sem akarom rábízni.

A másik unokájának is telebeszéli a fejét, hogy elérje a célját, de már ő is megjegyezte, hogy "Mami, te olyan erőszakos vagy."

2022. okt. 18. 21:48
 2/32 anonim ***** válasza:
68%

“ beféltem”

Hát ez meg mi?!

2022. okt. 18. 21:50
 3/32 anonim ***** válasza:
83%

Megértelek. Korlátozd a találkozást. Inkább ti menjetek hozzá, és akkor jöttök el, amikor akartok.

Szoktassátok rá, hogy nem mindig alkalmas a találkozás, programok vannak a kicsinek, stb. Előre kell megbeszélni, hogy mikor, ne jöjjön, amikor csaknúgy eszébe jut.

2022. okt. 18. 21:55
 4/32 anonim ***** válasza:
88%

Egy haverunk hülye anyja azt mondta a kicsinek, hogy ha nem hagyja abba a sírást, az ágy alól kijön az ördög és elviszi. Attól kezdve a gyerek dadogott!

Anyósodat határozottan mederbe kell terelni.

2022. okt. 18. 21:57
 5/32 A kérdező kommentje:

Ja meg amikor itt van nálunk elvárná (ezt nem mondja, csak érezteti), hogy a gyerek ne is egyen csak ha ő eteti és ne aludjon!

Komolyan, valamikor hangoskodott, hogy kb felkeljen, meg kiveri az álmot a szeméből és többször is momdta, hogy "Majd alszik, ha elmentem." Anyukám sem látja gyakrabban, de ő mindig hármasban akar programozni meg azon van kb még jobban lassan, mint én, hogy elaludjon a gyerek.

Ennyiben áll bennem az ideg, hogy rágondolok. A hangjától pedig görcsbe rándul a gyomrom, pedig semmi baj nincs vele és mielőtt gyerekem lett nem zavart abszolút meg sokat voltunk kettesben, őszintén jól éreztem vele magam (bár egy idő után picit sok volt a pörgéséből, de nem volt vészes).

2022. okt. 18. 22:00
 6/32 anonim ***** válasza:
62%
Mit jelent az, hogy "beféltem"? Komolyan kérdezem, soha életemben nem hallottam még ezt a kifejezést.
2022. okt. 18. 22:05
 7/32 A kérdező kommentje:

2-es: Ha itt van kb ott ülök a gyerek mellett, azért sincs lelkem kettesben hagyni vele, mert tudom, hogy direkt ki akar közösíteni. Ez gyerekes a részemről (is), sosem viselkedtem így és más rokonnal sem teszem ezt, apósommal sem. Csak anyósomnál érzem ezt, mintha ösztönös lenne. Nagyon gáz.

3.: Köszönöm.🙂 Igazából csak 2-3 hetente jön, mert 1 órára lakik. Ha csak úgy beállítana sokkot is kapnék. Ha meg állandóan bejelentettem jönne 2 naponta akkor, ha nagyobb lenne a lányom az összes létező szakkörre "beiratnám".😅

4-es: Úristen, ezután én is igyekszem visszaszívni a könnyeim, ha lesznek. Még az olvasása is megrázott.😁

2022. okt. 18. 22:05
 8/32 anonim ***** válasza:
81%
tedd helyre egy beszélgetéssel, hogy hol vannak a határok.
2022. okt. 18. 22:06
 9/32 A kérdező kommentje:
Beféltem = Kb kisajátítom
2022. okt. 18. 22:06
 10/32 anonim ***** válasza:
80%
Már ne is haragudj de mért engeded ezeket anyosodnak?mi az hogy nem hadja aludni meg enni?egy kis gyereknek szüksége van az alvásra ne hogy anyosod döntse már el hogy mikor alszik vagy eszik a gyermek,szerintem jobb ha leálitod vagy szólsz a férjednek
2022. okt. 18. 22:42
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!