Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom úgy beszél hozzám a...

Anyósom úgy beszél hozzám a saját házában ahogy akar?

Figyelt kérdés

Anyósomékkal 2,5 éve élünk együtt a férjemmel és a gyerekünkkel. Igen, tényleg nagyon rendes volt tőlük, hogy megengedték azt hogy a saját házukban lakjunk velük, de nemsoká kész a házunk szóval lassan költözünk.

Időközben voltak azonban nyilván összetűzések köztem és anyósom közt. Alapvetően sose kedveltek igazán engem. Anyósom nagyon jó kapcsolatot ápolt a fiával, évtizedek alatt kiépült köztük egy nagyon bensőséges, igazi bizalmon és tiszteleten alapuló szülő-gyermek viszony.

Ezzel egyébként semmi bajom nincsen, ne értsetek félre. Igazából csak annyi volt ezzel a gondom, hogy nagyon elfogultak lettek egymással kapcsolatban.

Én is elég nehéz eset vagyok bevallom, elég sok családi gondom van, emiatt pedig sokminden érzékenyebben érint, ami persze egy olyan "tökéletes" és gondosan felépített családban nem volt egészen elfogadható. Nem vagyok az a csendes típus, megmondom a véleményem és azt is, ha valami nem tetszik.

Ha esetleg megmondtam a férjemnek, hogy azt pl.ne úgy csinálja mert (főzésnél esetleg) anyós rögtön jött és védelmére kelt a fiának vagy szúrósan nézett, ha esetleg "nem akart beleszólni". Igazából akármi történt, rossz-jó, ő ott volt és mint anyaooroszlán bevédte a "kisfiát" a gonosz boszorkánytól. A férjem is mindig őt védte igazából.

Nyilván szétszórt vagyok, volt, hogy gyerek mellett nem tudtam figyelni a házban lévő dolgokra (égve hagytam a villanyt stb). Egy idő után észrevettem, hogy mindenért engem hibáztatott, akármi történt a házban...

Közölte velem, hogy a velem való kapcsolat miatt hízott meg a fia, csak én akartam a gyereket, nem vagyok normális (ha esetleg menzesz alatt idegesebb voltam) stb...) A gyerekem előtt nevezett pukkadtbékának stb.

Egy idő után megelégeltem és hát volt, hogy én is kiabáltam vele. Nyilván a saját házában. Mondtam, hogy ne szóljon bele főleg a gyereknevelésbe, de közölte velem, hogy a házában ő parancsol.

Most akkor ezekszerint, ha beköltözök a házamba akkor én is úgy beszélek vele ahogy akarok?

2022. aug. 2. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
70%

59-es, ez azért ennél árnyaltabb. Ha annyira nem kedvelnék a kérdezőt, nem is engedték volna odaköltözni.

Az meg gusztustalan, ahogyan a gyerekéről beszéltek. Az a gyerek nem csupán az övé, hanem a férjével kettőjüké.

Vagyis az anyós szeretett fiacskájának a kisgyereke!

Tehát a kérdező nem odapottyantotta, mert ez nem egyszemélyes művelet, hanem a férjével ketten "csinálták".

2022. aug. 3. 15:29
 62/71 anonim ***** válasza:
80%

Nem értem minek azt is megkérdőjezeni, amit maga a kérdező is beismert. Írta, hogy anyós sosem kedvelte őt, mégis volt annyi esze, hogy hozzá költözött.

Igen, a férje gyereke is. De a férjnek meg is felel ez a helyzet, a kérdező az, akinek nem. Tehát neki kellett volna előre gondolkodnia, hogy nem vállal anyósék kontójára gyereket, nem a férjnek, akinek ez így egy teljesen okés felállás (lenne ha a két nő tudna viselkedni). A férj otthon van, a kérdező nem. A férjet nem fogják kirúgni anyósek, a kérdezőt simán.

Ahogy nézem, valami durva falusi vircsaft lehet ez, ahol senki nem meri meghúzni a saját határait, mert még élnek az olyan hagyományok, hogy a családnak az a dolga, hogy segítsék benne egymást az emberek. Az anyós soha nem bírta a kérdezőt, de megengedte hogy oda cuccoljon és szüljön, mert nem mert nemet mondani. A kérdező rühelli az anyóst, de mégis arra készül, hogy majd ha az lerobban, ő fogja ápolgatni, mert nyilván ez a szokás, hogy a nő szenved az idősekkel. Ez nem normális. Tök jó, ha az embernek jó családja van, akikre lehet számítani, vannak is olyan esetek, ahol az ilyen típusú együttélés működik. Ez nem az. Csak ahhoz már senki nem elég intelligens, hogy belássa, hogy hiába az a faluban a tendencia, hogy Mancika oda költözik és szül az anyósához, aztán jól megvannak, és kölcsönösen segítik egymást, ez nem minden embernél megvalósítható. Az egész családnak szűkösek az anyagi erőforrásai, de ezt előre végig gondolni nem képesek, és utólag próbálják magukat egy olyan sémba bele erőltetni, ami amúgy teljesen egyértelmű, hogy nem náluk fog működni.

2022. aug. 3. 16:07
 63/71 anonim ***** válasza:
75%

A kérdező és anyósa között rengeteg ellentét van, de szóba sem került, hogy az anyós rossz néven venné, amiért a kérdező ott lakik évek óta és oda született a kisunokája. Ez egy tipikus mérgező anyós, aki nem küld el, "csak" kiszekírozza a lelkedet. Akinek jó idegei vannak, az el tudja hallgatni akár egy életen át. A kérdező meg időnként visszaszól neki, most meg már belátható időn belül el is költöznek.

A nyitókérdés az volt, hogy az anyós a saját házában bárhogyan beszélhet-e a menyével?

Álláspontom szerint nem, ha szereti és tiszteli a fiát. Ui. akkor nem akarja bántani azt, akit a fia élete párjául választott. AZ együttélésből természetesen származhatnak konfliktusok, de itt messze többről van szó.

2022. aug. 3. 21:22
 64/71 anonim ***** válasza:
76%

" Ventrottyos koraban majd a fia fog gondoskodni rola vagy ez a senki menyecske, akihez ugy beszel mint egy kutyahoz? "

Na ez vagy TE, az ilyen megnyilvánulásaidból vonta le mindenki a konzekvenciákat, hogy milyen is a stílusod..

2022. aug. 4. 09:40
 65/71 anonim ***** válasza:
79%

Elég volt az első mondatot olvasni. Minek költözöl anyós nyakára? Miért nem lakhat mindenki a saját anyja nyakán, amíg házat vesztek?

Albérlet is létezik. Ez nem önálló felnőttösdi hogy betelepedtek az egyik szülőhöz és ott szercsi láwcsiztok.

Ja, fogadok "íGy SpÓrOltUnK sAjÁt hÁzRa".. Aha, úgy is tudsz rá spórolni ha a saját szüleidnél laksz, nem egy idegent nyomorítasz.

Gyereket vállalni anyóshoz... Na hát ez is mekkora pofátlanság,butaság. A csupasz pitsádra gyereket vállalni. Itt nem anyós a rossz, hanem ti. Te. A

Ha a férjecskéd nem akart anyucitól elköltözni fialj neki... Ekkora barmot...

2022. aug. 4. 12:51
 66/71 anonim ***** válasza:
84%

"sajnos nem volt mas valasztasom a koltozes teren". Egy esetben igaz, ha hajléktalan voltál. Amúgy volt. Munkatársamék építkeznek , addig albérlet, bölcsis gyerekkel, pedig mehettek volt a az anyukáéjához, jó a kapcsolatuk.Ja,hogy ehhez pénz kell. Igen, de először tanultak, lett pár munkahelyük, több munkatapasztalatuk és ehhez elég fizetés.Nem 20-on 1-2 évesen a semmire gyerek és után lesünk, hogy nincs hol lakni, főleg nincs rá pénz.

Azt én sem értem,hogy minek addig gyerek, amíg nincs hol lakni? Egy kutyát nem veszek magamhoz amíg nem tudom eltartani és ellátni.

2022. aug. 4. 19:33
 67/71 anonim ***** válasza:
82%
Sosem értettem az olyan embereket, akik direkt megadják a lehetőséget a mindennapi alázásukra egy olyan embernek, akiről tudják, hogy nem bírja a fejüket. Aztán jönnek ide nyafogni. Ezzel aztán a probléma meg is van oldva ugye. Talán inkább a megelőzésre kellene törekedni, tehát semmilyen körülmények között nem kellene oda költözni mellé.
2022. aug. 5. 06:28
 68/71 anonim ***** válasza:
81%
Miért nem a te szüleidnél laktok?
2022. aug. 6. 20:54
 69/71 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom örült az anyja hogy megszabadult ettől az ingyenélő pereputtyostól
2022. aug. 6. 21:28
 70/71 anonim ***** válasza:
79%
Egyértelmű, hogy valami tanulatlan nő vagy. Talán érettségid van, esetleg egy okj bolti eladó. A felelős gyerekvállalás itt kezdődik: önállóan el tudsz látni egy családot, férjet, gyereket. Edukáció hiánya, látszik.
2022. aug. 6. 21:53
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!