Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom úgy beszél hozzám a...

Anyósom úgy beszél hozzám a saját házában ahogy akar?

Figyelt kérdés

Anyósomékkal 2,5 éve élünk együtt a férjemmel és a gyerekünkkel. Igen, tényleg nagyon rendes volt tőlük, hogy megengedték azt hogy a saját házukban lakjunk velük, de nemsoká kész a házunk szóval lassan költözünk.

Időközben voltak azonban nyilván összetűzések köztem és anyósom közt. Alapvetően sose kedveltek igazán engem. Anyósom nagyon jó kapcsolatot ápolt a fiával, évtizedek alatt kiépült köztük egy nagyon bensőséges, igazi bizalmon és tiszteleten alapuló szülő-gyermek viszony.

Ezzel egyébként semmi bajom nincsen, ne értsetek félre. Igazából csak annyi volt ezzel a gondom, hogy nagyon elfogultak lettek egymással kapcsolatban.

Én is elég nehéz eset vagyok bevallom, elég sok családi gondom van, emiatt pedig sokminden érzékenyebben érint, ami persze egy olyan "tökéletes" és gondosan felépített családban nem volt egészen elfogadható. Nem vagyok az a csendes típus, megmondom a véleményem és azt is, ha valami nem tetszik.

Ha esetleg megmondtam a férjemnek, hogy azt pl.ne úgy csinálja mert (főzésnél esetleg) anyós rögtön jött és védelmére kelt a fiának vagy szúrósan nézett, ha esetleg "nem akart beleszólni". Igazából akármi történt, rossz-jó, ő ott volt és mint anyaooroszlán bevédte a "kisfiát" a gonosz boszorkánytól. A férjem is mindig őt védte igazából.

Nyilván szétszórt vagyok, volt, hogy gyerek mellett nem tudtam figyelni a házban lévő dolgokra (égve hagytam a villanyt stb). Egy idő után észrevettem, hogy mindenért engem hibáztatott, akármi történt a házban...

Közölte velem, hogy a velem való kapcsolat miatt hízott meg a fia, csak én akartam a gyereket, nem vagyok normális (ha esetleg menzesz alatt idegesebb voltam) stb...) A gyerekem előtt nevezett pukkadtbékának stb.

Egy idő után megelégeltem és hát volt, hogy én is kiabáltam vele. Nyilván a saját házában. Mondtam, hogy ne szóljon bele főleg a gyereknevelésbe, de közölte velem, hogy a házában ő parancsol.

Most akkor ezekszerint, ha beköltözök a házamba akkor én is úgy beszélek vele ahogy akarok?

2022. aug. 2. 14:09
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
92%
Az ideiglenes ,az 2,5 HÓNAP, de nem 2,5 év. Ez már tartós, életvitelszerű.
2022. aug. 2. 14:35
 12/71 A kérdező kommentje:
11-es. Igen, igazad van. Drága Anyósomnak szültem. Örülsz?
2022. aug. 2. 14:38
 13/71 anonim ***** válasza:
89%
Stílusod alapján éppolyan agresszív vagy, mint az öreglány.
2022. aug. 2. 14:58
 14/71 ibolya84 ***** válasza:
91%
Te is add meg a tiszteletet az anyősodnak,De adja meg ő is.Mert a házában élsz attól még nem beszélhet úgy veled mint egy kutyával.A férjed meg ha igazán szeretne ki állna melletted.El hiszem ,hogy neki se lehet könnyű,mert csak az anyukája ,de legalább próbálkozhatna.
2022. aug. 2. 14:59
 15/71 anonim ***** válasza:
95%
Ebben a házban egyetlen normális ember sincs jelenleg, a gyereket leszámítva.
2022. aug. 2. 15:02
 16/71 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, rohadjak meg, azért fogok lottózni, hogy vegyek neked valami lakást, mert rohadtul unom a heti nyafogásodat.
2022. aug. 2. 15:04
 17/71 anonim ***** válasza:
57%

Férjed a leggázabb, neki melléd kellett volna állnia

Hadd döntse el ő, ki mellé áll. Mi itt egy oldal meséjét hallottuk, és a másikat nem. Szrintem nevetséges, mikor elvárja valaki, hogy melléálljanak akkor is, ha nincs igaza. Kéne a francnak olyan pasi.

2022. aug. 2. 15:07
 18/71 anonim ***** válasza:
96%
Ideiglenesnek pár hetet, legfeljebb pár hónapot nevezünk. Két és fél év nagyon sok idő lett volna akkor is, ha kiváló volna a kapcsolat.
2022. aug. 2. 15:12
 19/71 anonim ***** válasza:
63%

"Közölte velem, hogy a velem való kapcsolat miatt hízott meg a fia, csak én akartam a gyereket, nem vagyok normális (ha esetleg menzesz alatt idegesebb voltam) stb...) A gyerekem előtt nevezett pukkadtbékának stb."

A kisfia nem a kapcsolat miatt hízott meg, hanem mert feleslegesen zabált.

Ha nem akart volna gyereket, akkor gumit húz.

A menstruáció miatti hisztis viselkedést ideje befejezni. Önkontroll is van a világon, hogy ne készüljön ki miattad mindenki, mert egy természetes folyamat zajlik a testedben.

És nem is értem mire számítottál, amikor beköltöztél olyan emberek közé(és nem kis időre), akik ennyire nem csípik a búrádat. Ráadásul anyuci kicsi fiához is hozzámentél és még gyereket is szültél hozzájuk.

Van itt probléma mindenkinél bőven. De nálad a legnagyobb. Ostoba vagy, hogy ennyire képtelen voltál felmérni a helyzetet a tények ismeretében.

2022. aug. 2. 15:26
 20/71 anonim ***** válasza:
90%

Én nem csodálom, hogy anyós nem csípi a kérdezőt. Itt is mindent támadásnak vesz. Lehet, anyós is volt, amit jószándékúan mondott aztán felhúzta magát.

Ha ennyi konfliktus van, igazán megvárhattátok volna, hogy a saját házatokban szülessen meg a gyerek, akkor legalább nem ő előtte szólna le anyódos. Mínusz egy konfliktus forrás lenne. ;)

Egyébként kíváncsi vagyok, mi késztetett arra, hogy olyan emberekhez költözz, akik nem szeretnek.

2022. aug. 2. 15:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!