Anyósom úgy beszél hozzám a saját házában ahogy akar?
Anyósomékkal 2,5 éve élünk együtt a férjemmel és a gyerekünkkel. Igen, tényleg nagyon rendes volt tőlük, hogy megengedték azt hogy a saját házukban lakjunk velük, de nemsoká kész a házunk szóval lassan költözünk.
Időközben voltak azonban nyilván összetűzések köztem és anyósom közt. Alapvetően sose kedveltek igazán engem. Anyósom nagyon jó kapcsolatot ápolt a fiával, évtizedek alatt kiépült köztük egy nagyon bensőséges, igazi bizalmon és tiszteleten alapuló szülő-gyermek viszony.
Ezzel egyébként semmi bajom nincsen, ne értsetek félre. Igazából csak annyi volt ezzel a gondom, hogy nagyon elfogultak lettek egymással kapcsolatban.
Én is elég nehéz eset vagyok bevallom, elég sok családi gondom van, emiatt pedig sokminden érzékenyebben érint, ami persze egy olyan "tökéletes" és gondosan felépített családban nem volt egészen elfogadható. Nem vagyok az a csendes típus, megmondom a véleményem és azt is, ha valami nem tetszik.
Ha esetleg megmondtam a férjemnek, hogy azt pl.ne úgy csinálja mert (főzésnél esetleg) anyós rögtön jött és védelmére kelt a fiának vagy szúrósan nézett, ha esetleg "nem akart beleszólni". Igazából akármi történt, rossz-jó, ő ott volt és mint anyaooroszlán bevédte a "kisfiát" a gonosz boszorkánytól. A férjem is mindig őt védte igazából.
Nyilván szétszórt vagyok, volt, hogy gyerek mellett nem tudtam figyelni a házban lévő dolgokra (égve hagytam a villanyt stb). Egy idő után észrevettem, hogy mindenért engem hibáztatott, akármi történt a házban...
Közölte velem, hogy a velem való kapcsolat miatt hízott meg a fia, csak én akartam a gyereket, nem vagyok normális (ha esetleg menzesz alatt idegesebb voltam) stb...) A gyerekem előtt nevezett pukkadtbékának stb.
Egy idő után megelégeltem és hát volt, hogy én is kiabáltam vele. Nyilván a saját házában. Mondtam, hogy ne szóljon bele főleg a gyereknevelésbe, de közölte velem, hogy a házában ő parancsol.
Most akkor ezekszerint, ha beköltözök a házamba akkor én is úgy beszélek vele ahogy akarok?
Mert szerinted az új házban a férjed tököt növeszt és helyén kezeli az anyját? Ha meg te küldöd el a picsába az anyját, akkor lehet, a fia is vele fog távozni a nagy bensőséges anya-gyermek kapcsolat miatt. A férjednek az anyja lesz az első helyen akkor is,ha az eddigi életében az volt.
Nem volt más opció? Albérlet például, hogy ne érezd magad szarul és ne alázzon anyuci és fiacskája karöltve?
Ez már az ezredik kérdésed, és ezredszerre mondjuk, hogy költözz el.
És igen, anyós nyakára szültél, ha tetszik ha nem.
Egyébként nem csodálom, hogy anyósnak a töke kivan a kérdezővel.
Ideiglenesen költözik oda, ahhoz képest már 2,5 ÉVE ott héderel, ráadásul szült is.
Anyós helyében én max félév után ajtót mutattam volna neki (a fiam meg eldönti hogy kisfiút játszik, vagy férfit és a barátnőjével tart), főleg, amiért ilyen stílusban kommunikál velem.
És biztosan ilyen a stílusa, amit nem a saját családomtól sem tűrök.
Jó szar ez a latte kávé… jah bocs, ezt nem ide.
47 hozzaszólás, el se hiszem :D
Amúgy nem tudom ki mennyire fogta fel a kérdésem, de a lényeg az, hogy egyszer sem védtem magam és mondtam, hogy márpedig én ártatlan vagyok,az anyósom meg ádáz boszorkány.
De igazából nem is értem az olyan hozzászólókat sem, akiken szinte érződik, hogy csak azért kommentelnek ide, hogy trollkodjanak és még jobban belém kössenek. Nem fogok beléjük állni.
Eleget kussoltam szerintem, de azért mert itt lakhatok, nem fogok eltűrni, hogy úgy beszéljen velem ahogy akar. Ennyi erővel bárkit befogadok majd a lakásomba, úgy basztathatom ahogy akarom, mert éppenséggel nem tetszik ahogy áll a szeme. Vagy így működik ezekszerint?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!